Tryghedsgaranti på alle bestillinger!  Læs mere her

UTOPIA BLOGGEN

 - elevernes egne historier fra skolen

Elevernes blog

Læs mere fra elevernes egne oplevelser på Utopia Guideschool! Her på siden kan du læse de blodindlæg, som eleverne opdaterer med undervejs på guideskolerne. Det kan være om hverdagen på skolen, undervisningen, udflugter og meget mere. Siden her bliver opdateret undervejs, hver gang vi rejser af sted på guideskolerne!

Så læs mere neden og få et indblik i livet på skolen fortalt af eleverne selv. 

Mallorca, Palmanova - 04/10 2022

04/10 2022 - Blogindlæg skrevet af:

Ditte, Rasmus, Frida, Sofie, Gabriella & Sofie

 

Vores første 10 dage på Utopia

Hej allesammen!
Nu har vi alle sammen gået her på Utopia Guideskole i 10 dage, det har været et fantastisk nyt og spænende eventyr, og dette vil vi rigtig gerne dele med jer.

Vi bor i en skøn by ved navn Palmanova, meget centralt og tæt på en masse butikker cafe'er og restauranter.  Vi har allerede udviklet os og lært enormt meget, da vi har haft en masse spændende og lærerig undervisning, og vi har endda også haft vores første eksamen. Vores undervisning består af at lære en masse om livet som guide, udvikle os og forbedre vores kropssprog, når vi præsentere og fremlægger.

Meget af det vi har lært i undervisningen, har vi gjort en masse brug af i vores transfer eksamen, som vi alle skulle igennem. Dette var en spændende og lærerig oplevelse, og noget ingen af os havde prøvet før.  Eksamen foregik i en rigtig bus med en rigtig mikrofon i hånden, så vi fik lov at prøve det i praksis.

Det hele handler dog ikke kun om skole - vi har også haft en masse sjove oplevelser og udviklet en masse nye venskaber. Den første dag på Utopia var vi på byvandring rundt i Palmanova, nær Magaluf, for at lære området vi bor i bedre at kende. Hver dag har vi siesta, ligesom man også har som rigtig guide. Der kan vi godt lide at ligge ved poolen eller at spise en lækker frokost på en af de mange restauranter i området.

Vi er alle sammen vokset tæt sammen og blevet en kæmpe stor Utopia family.
Det fantastiske fællesskab har taget os alle med storm, og vi har bygget tætte venskaber på kryds og tværs af klasser, køn og lande. Vi har haft nogle fantastiske første dage på skolen, og glæder os til den kommende tid.

De bedste hilsener Ditte, Rasmus, Frida, Sofie, Gabriella og Sofie  

Mallorca, Santa Ponsa - 7/10 2022

7/10 2022 - Blogindlæg skrevet af:

Amalie, Yusef, Petrea, Nana-Tilde & Maja

 

12 DAGE I SANTA PONSA

Vi har nu gået på Utopia guideskole i 12 dage
Dette har været nået af en rutsjebanetur, og som fremtidige guider har man et stramt program.
Meen!!.. aldrig uden tid til lidt af det sjove!

Vi får mulighed for at opleve på første hånd, hvad det vil sige at være guide i charterbranchen.
Der vil sige at når vi lærer om transfer-teori, skal vi selvfølgelig også selv lære at udføre en korrekt bus-transfer, så vi kan give vores fremtidige gæster en lige så god oplevelse, som den vi selv fik, da vi blev budt velkommen i lufthavnen af vores instruktører ✈️

Vi har heldigvis nu, overstået vores eksamen i transfer, men der er lang vej foran os og endnu 4 eksamener skal gennemføres! før vi kan kalde os selv ✨️guider✨️

Der skal også være plads til lidt af det sjove, og derfor har vi haft nogle mega fede arrangementer, som rigtig kan knytte bånd imellem en flok unge fra hver sin del af Danmark!

De bedste hilsner fra solrige Mallorca, fra Amalie, Yusef, Petrea, Nana-Tilde & Maja.

Mallorca, Palmanova - 13/10 2022

13/10 2022 - Blogindlæg skrevet af:

Tuva, Carla, Esben, Evelina, Frederik, Maja & Viktoria

Halvvejs update

Hej allesammen.
Vi er nu halvvejs igennem vores guideskole her i smukke Palmanova, og vi vil dele med jer, hvad vi har oplevet og hvad vi har fået ud af guideskolen indtil videre.

Vi har været igennem de to første eksamener, som også betyder halvvejs igennem pensum, og vi har uden tvivl allerede lært utrolig meget for eksempel fra bare første til anden eksamen. I mellemtiden har vi nemlig arbejdet med vores kropssprog, præsentationsteknik og ansigtsudtryk. Hver dag på Utopia udfordrer vi os selv, skubber grænser og træder ud af vores comfort zone, og man må i den grad sige, at vi allerede ved, at vi kan så meget mere end vi selv tror. Ikke nok med at vi lærer en masse i timerne, så lærer vi virkelig også noget ved siden af guideskolen.
Vi er her nemlig med en masse unge mennesker, der har nogenlunde samme mål, værdier og forventninger, som vi selv har. Derfor er her plads til alle og til hinandens forskelligheder, og det gør det kun endnu federe at bruge så meget tid sammen med sine ‘klassekammerater’. Uden for skemaet mødes vi på værelserne og spiller kort, holder filmaften eller snakker i timevis på balkonerne, og det gør hverdagen på Mallorca meget nemmere, når man er væk fra de vante rammer hjemme i Danmark eller Sverige.

Derudover skal vi også selv praktisere, hvad vi lærer i timerne. Det vil sige, at vi eksempelvis alle sammen har afholdt arrangementer og aktiviteter for vores klassekammerater som rigtige animationsguider. Vi har prøvet hvad det vil sige at være en rigtig ‘guide for en dag’, hvor vi har haft til opgave at hjælpe gæsterne (de andre elever) med eventuelle spørgsmål og løse eventuelle problemer for dem, som man jo gør som guide ude på destinationerne.

I vores fritid ligger vi under den varme sol på stranden, ved poolen eller slapper af på vores værelser. I Palmanova er der nemlig rig mulighed for både at bade, shoppe, spise og slappe helt af - så når der er tid til det, sørger vi også for at få ladet batterierne op, så vi er klar til at lære endnu mere.

Det er også nu vi begynder at finde ud af, hvem vi allerbedst klikker med, og hvem der bliver venner for livet. Her på Utopia er vi nemlig en stor familie, men det er nu rart at have nogle få at gå til, når man vil have det ekstra sjovt eller hvis man har brug for nogen at snakke med.

Instruktørerne er flittige, hjælpsomme og super motiverende, og man føler sig aldrig overset, for de vil altid høre om, hvordan det går, og om der er noget de kan gøre for os. Her er så dejligt at være, og vi er kede af, at vi allerede er igennem halvdelen af skolen.
Men selvfølgelig nyder vi det bare ekstra meget den sidste tid.

De bedste hilsener Tuva, Carla, Esben, Evelina, Frederik, Maja & Viktoria

Mallorca, Santa Ponsa - 16/10 2022

16/10 2022 - Blogindlæg skrevet af:

Zeleste, Niclas, Frida, Emma, Michelle, Amalie M. og Victoria.

2/5 eksamener færdige! 

Hej allesammen
Nu er vi allerede over halvvejs, og der er små 2 uger tilbage. Dagene har været intense, men helt fantastiske!
Vi er kommet igennem 2 eksamener, og har nu 3 tilbage. Vi kan allerede mærke, hvor meget vi har udviklet os både indenfor faget og som mennesker. Vi har igennem de sidste par uger lært meget både praktisk og teoretisk om guidelivet, men også en håndfuld utrolige vigtige ting om os selv og vores egen individuelle udvikling. Vi er alle sammen vidt forskellige steder i både vores liv og vores udvikling, men uanset hvem man er, lærer man at turde ting, som mange aldrig havde troet man vil turde. Alt det her lærer man gennem undervisningen, de utrolig dygtige instruktører og det helt eventyrlige fællesskab som er med til at give det skub, som vi hver især har brug for, for at nå de mål vi enkeltvis har

Undervisningen hernede er meget varierende, da det ikke kun er undervisning i et klasselokale, som I kender det hjemmefra Danmark. Meget af vores undervisning foregår blandt andet også på stranden. På Utopia har vi ikke kun teoretisk undervisning men vi har også moduler der handler om fællesskab, førstehåndsindtryk og vores brug af kropssprog.

Vi har allerede nået at have tre fridage hernede. Her har vi bl.a. været ude på en rigtig hyggelig bådtur, hvor vi havde mulighed for at bade og ellers nyde hinandens selskab og skabe et endnu større fællesskab
Derudover har vi også været ude og få rykket nogle grænser ved bl.a. at få gang i adrenalinen, ved at spille en god omgang paintball og lege soldater for en dag

Vi glæder os meget til at se hvad de sidste 2 uger byder på og hvor meget vi kan nå at udvikle os.

De bedste kommende guidehilsner fra Zeleste, Niclas, Frida, Emma, Michelle, Amalie M. og Victoria.

Mallorca, Santa Ponsa - 21/10 2022

21/10 2022 - Blogindlæg skrevet af:

Andreas, Amalie L, Silke, Frederikke, Pernille, Sofie H & Nikoline R

1 uge tilbage

Hejsa allesammen!
Her er en lille update fra Utopia Guideschool. Vi har nu desværre taget hul på vores sidste uge her på Utopia. I morgen skal vi til vores anden sidste eksamen, hvilket betyder, at vi nu har klaret 3 ud af 5 eksamener. Det har været hårdt at have så mange eksamener på så kort tid, men vi ville ikke være det foruden, da vi har lært en masse samt har det virkelig rykket vores udvikling i en positiv retning.

Men opholdet på Utopia Guideschool har været massere andet end undervisning og eksamener. Vi har også været på skønne udflugter og til sjove events. For ca. en uge siden var vi ude at spille paintball, hvor vi fik muligheden for at skyde lidt på vores instruktører, hvilket var virkelig sjovt. I dag var vi ude og vandre i Andratx-bjergene. Her gik vi sammen med en af de lokale guider, der kunne vise os den bedste og mest autentiske side af bjergene.

Selvom vi har været på en masse skønne udflugter, var højdepunktet dog vores eventaften med Halloween tema. Her havde alle virkelig gjort sige umage med deres udklædning, og nogle havde lavet underholdende indslag i aftenens anledning.

Her om 6 dage venter galla, hvilket bliver en vemodig aften, da vi desværre skal hjem morgenen efter. Derfor vil vi nyde den sidste uge vi har hernede i Santa Ponsa.

Varme hilsener fra Andreas, Amalie L, Silke, Frederikke, Pernille, Sofie H & Nikoline R