Vidensbasen

Spørgsmål? Prøv vores AI-Assistent

HER FOREGÅR UDDANNELSEN

Hvor ligger skolerne placeret i verden, hvordan bor man på skolen under opholdet og hvad kan man forvente?

GUIDESKOLEN MALLORCA ➤ 

GUIDESKOLE VAL THORENS ➤

SE PRISER & BESTIL ➤

HVAD ER INKLUDERET?

Hvad er egentlig inkluderet med guideuddannelsen fra Utopia? Alt fra fly og hotel, til professionel undervisning.

INKLUDERET I PRISEN ➤ 

GRATIS SPECIALMODUL ➤

SE PRISER & BESTIL ➤

JOBGARANTI

Hvad betyder Utopias jobgaranti egentlig? Vi har jobgaranti til alle beståede elever og branchens højeste ansættelsesprocent.

OM JOBGARANTIEN ➤ 

HER FÅR DU JOB ➤ 

JOBBET SOM GUIDE ➤

OM UDDANNELSEN

Hvad bliver man undervist i på guideskolen, og hvilken type af guide kan man blive efterfølgende?

UNDERVISNING OG FAG ➤ 

EN TYPISK DAG PÅ SKOLEN ➤ 

TYPER AF GUIDEJOBS ➤

OM UTOPIA

Hvem er vi hos Utopia? Vi er skandinaviens største og mest professionelt anerkendte guideudddannelse.

HVORFOR VÆLGE UTOPIA ➤ 

HVEM ER UTOPIA? ➤ 

VORES INSTRUKTØRER ➤

KONTAKT OS

Vi sidder altid klar til at hjælpe. Ring til os, send en mail eller chat med os her på hjemmesiden. 

KONTAKT OS ➤ 

MEST STILLEDE SPØRGSMÅL ➤ 

INSPIRATIONSFOREDRAG ➤

HVERDAGEN PÅ SKOLEN

Når man tager sin guideuddannelse på Utopia Guideshool, så lever man sin hverdag under sydens eller Alpernes sol og i fantastiske omgivelser, mens man samtidig er omgivet af andre fantastiske eventyrlyste mennesker, som har samme mål og drømme om at blive uddannet guide og arbejde ude i verdenen. 

5 uger på guideskolen føles, når vi er færdige, som 5 måneder, fordi der er sket så meget! Man kommer ikke hjem som den samme og man har oplevet så meget på den tid, man har været væk, at man udvikler sig hurtigere end nogensinde.

Læs mere om hverdagen på Utopia Guideschool her. 

En typisk dag på guideskolen

EN TYPISK DAG

Hvad starter dagen med? Hvornår er der siesta? Hvad sker der om aftenen?

Det kan være svært at beskrive "en typisk dag" på Utopia Guideschool, da ingen dage er ens. Hver dag vil du blive udfordret, få skubbet dine grænser og blive overrasket. Mange ting og situationer er planlagt, men vil opstå uventet for at træne din evne til at være omstillingsparat og håndtere stressede situationer. 

Du får et nyt ugeskema hver uge, så du kan planlægge dine dage og din tid. Men når man vågner om morgenen, så ved man alligevel aldrig helt præcist hvad dagen bringer. Sådan er din hverdag også som guide - uforudsigelig, men helt fantastisk. 

Dagene på Utopia Guideschool er intense og lange, for der er meget man skal nå at lære, men dagene er udover undervisning også fuld af praktiske elementer samt tid til at være sammen med hinanden og nyde omgivelserne.

Det kan som sagt være svært at beskrive en typisk dag, men nedenfor i videoen gør vores instruktører Mathias og Camilla et forsøg. 

YouTube video thumbnail

Dit ugeskema

DIT UGESKEMA

Hvordan kan et ugeskema se ud? 

Hver uge vil du modtage et nyt ugeskema for den kommende uge. Ugeskemaet bliver offentliggjort inden ugen starter i Utopia Guideschool Appen. Ugeskemaet er din oversigt over al undervisning samt aktiviteter, udflugter og eventuelt sociale arrangementer, som finder sted i løbet af ugen.

Du vil modtage ugeskemaet for den første uge, når instruktørerne henter dig og alle dine andre medstuderende i lufthavnen ved ankomst. Vi vil ikke afsløre alt for meget om, hvad der skal ske på guideskolen, men vil selvfølgelig gerne give dig et lille indblik i opbygningen af en dag. 

Et eksempel på en dag i et ugeskema på Utopia Guideschool: 

08.30 - 09.00: Morgenmad
09.00 - 10.30: Teori undervisning i bustransfer 
10.30 - 11.00: Pause
11.00 - 12.30: Praktisk undervisning retorik 
12.30 - 15.30: SIESTA 
15.30 - 17.00: Øvelse / gruppearbejde retorik
17.00 - 17.30: Pause
17.30 - 19.00: Fordybelsestid (transfereksamen)
19.00 - 20.30: Aftensmad 
20.30 - 21.30: Aftenarrangement 

Nogle dage har vi også hele dage afsat til et bestemt tema, specialmodul, førstehjælp eller selvfølgelig fridag og udflugt.  

 

UTOPIA GUIDESCHOOL APPEN

Hvordan holder du så styr på det hele under guideuddannelsen på Utopia Guideschool? Via Utopia Guideschool Appen naturligvis!

Forestil dig en digital opslagstavle eller portal, hvor du kan finde alt information.

Hos Utopia følger vi med udviklingen i rejsebranchen, og derfor har du hverken mapper eller bøger på guideskolen - alt findes i vores APP. Så i din hverdag på guideskolen finder du f.eks. følgende i din APP: Ugeskemaer, gruppeinddelinger, eksamensinfo, invitationer, eksamenstider osv. 

Kun det bedste er godt nok til vores elever, og det skal være nemt at tilgå alt information på guideskolen. 

Fritid på skolen

FRIDAGE PÅ GUIDESKOLEN

På Utopia Guideschool har du 1 fridag i ugen, ligesom når du arbejder som guide for et rejseselskab. På den dag kan du gøre lige, hvad du vil - vi anbefaler selvfølgelig at tage ud og se på de smukke omgivelser uanset hvilken guideskole du er på! Vi afholder vores guideskoler på nogle af de populæreste ferie - eller skidestinationer, og der er selvfølgelig en grund til at så mange millioner af turister rejser dertil hver år.
Læs mere om mulighederne i din fritid på guideskolen i Val Thorens her eller guideskolen på Mallorca her. 

Der er mange muligheder og kun fantasien sætter grænser! Lej en ATV med nogle af de andre elever og kør' øen rundt, tag ud og dykke eller snorkle på nogle af Europas smukkeste strande, besøg en nabo-by og tag på lokalt marked eller få adrenalin pumpende med vandsport på stranden. I Val Thorens kunne det være en dag på ski eller på kælkebakken, spa eller ziplining i dalen. 

Du kan selvfølgelig også bruge din fridag på at koble helt af. Læg dig ved poolen med en god bog, sug varmen til dig og spis en god frokost i poolbaren. Din fridag er for dig til at lade op - så vælger du selv, hvordan du gør det bedst.  

 

SIESTA

Midt på dagen på guideskolen holdes der oftest en siesta imellem 13.00-16.00 - der pauser vi undervisning og aktiviteter. Det er den varmeste tid på dagen, og der holder man oftest også sin pause som guide og spiser frokost, inden man igen tager ud på hotellerne igen om eftermiddagen. I dette tilfælde vender man tilbage til undervisningen. I Val Thorens vil man ofte have en formiddag fri for mulighed for at stå på ski i stedet for en siesta. 

Siestaen bruges ofte på en frokost, måske en kort svømmetur og til evt. at forberede og planlægge aktiviteter til eftermiddagen eller til en kommende eksamen. 

UDFLUGTSPAKKEN

Utopia Guideschool er en professionel guideuddannelse, men vi går også op at I får et fantastisk sjovt ophold! At være guide er det fedeste job i verdenen, blandt andet fordi man har mulighed for at udforske den feriedestination, man bor på. Derfor skal vi selvfølgelig også udforske på guideskolen!

I løbet af guideskolen tager vi også sammen på udflugter og afholder nogle aftenevents undervejs for at fejre eksamen. Udflugterne varierer, men er altid en blanding af kulturelt, aktivt og på vandet!
Eksempler på udflugter kunne f.eks. være: Paintball, shopping i Palma, riverrafting, bådtur på middelhavet, vandland, hiking i bjergene, jeepsafari og ziplining mm. Der er mange muligheder!

Udflugtspakken kan tilvælges nede på guideskolen, eller med det samme når du booker din guideskole. 

Det sociale

SAMMENHOLDET PÅ EN GUIDESKOLE

På Utopia Guideschool rejser de fleste elever ned på guideskolen alene, og alle er i samme båd, når de ankommer til skolen. Det kan være nervepirrende og man kan være yderst nervøs første dag, men bare rolig - du kommer til at finde dig til rette inden du når at se dig om. 
Selvom alle kommer til guideskolen med forskellige baggrunde, så kommer alle dertil med et fælles mål: At få en oplevelse for livet og blive en fantastisk guide!

 

Hele guideskolen gør vi utallige ting for at sørge for, at I bliver rystet sammen. Se lidt eksempler nedenfor: 

  • Velkomstarrangement på dag 1
  • Venskabelig speeddating på dag 1
  • Aftensmad sammen i buffeten ved reserverede borde
  • Fast "teamhygge" for alle elever i slutningen af hver uge 
  • Instruktørerne arrangerer hver uge sociale arrangementer
  • Eventaftener
  • Udflugter
  • Teamarbejde igennem hele skolen
  • Instruktørerne kan f.eks. finde på at arrangere filmaften, aftenbadning, volleyball, kongespil på stranden eller lignende. 

Undervejs på guideskolen vil vi på Utopia Guideschool også sørger for at ryste eleverne sammen, og sørge for at alle lære hinanden at kende i forskellige grupper og klasser. Du bliver på guideskolen også du kastet ud i utallige af udfordringer og kommer ud af din komfortzone konstant, men der er altid nogen til at støtte dig og som går igennem det med dig, og det er netop det der gør, at sammenholdet på guideskolen altid bliver så stærkt! 

Hvornår vil du gerne afsted?

Januar/Februar 2025 VAL THORENS

Dummy billede

Før pris 27.999,-

Spar 3.500,-

Fra 24.499,-

April/Maj 2025 MALLORCA

Dummy billede

Før pris 26.999,-

Spar 3.500,-

Fra 23.499,-

September/Oktober 2025 Mallorca

Før pris 26.999,-

Spar 3.500,-

Fra 23.499,-

September/Oktober 2024 MALLORCA

Pris 26.999,-

Spar 3.000,-

Fra 23.999,-
Dummy product slider bg

Min bedste beslutning nogensinde

Det er det vildeste og mest udviklende jeg nogensinde har været igennem. Det er en top professionel guideskole med de bedste instruktører, der er i branchen. Jeg er ved UTOPIAS hjælp blevet en meget bedre version af mig selv... Jeg kan kun sige af hjertet tak for den mest fantastiske oplevelse.

Venskaber for livet!

Jeg har været på Utopia Guideskole, som har været den allerbedste beslutning i mit liv. Udover tætte venskaber for livet, udvikler man sig selv så meget på 5 uger end man går og drømmer om. Undervisningen er forberedt til punkt og prikke og ikke kedelig men rent faktisk underholdende. Instruktørene er over alle forvetninger! De behandler dig som ligeværdige og bliver rent faktisk dine venner. Udover det er der pisse god vejledning og man står aldrig tilbage med spørgsmål.

Den bedste beslutning i mit liv!

Jeg tog en spontan beslutning om, at tage på Utopia Guideschool kort tid før vi skulle afsted. Det viste sig at være det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv! Jeg har gennemgået enorm personlig udvikling, overtrådt mange grænser og fået venner for livet! Undervisningen er lærerig, spændende og den klæder dig 100% på til at varetage jobbet som guide.

Min bedste beslutning nogensinde

At tage på Utopia guideschool er uden tvivl det bedste jeg nogensinde kunne have gjort. 5 uger fyldt med travle og aktive dage blandt en masse skønne mennesker, der støtter hinanden gennem opgaver og eksaminer. Man bliver presset til sit yderste nogen dage, og kan virkelige udvikle sig meget. Alt dette mens man har det sjovt med sine kammerater man får dernede. Hvis jeg kunne, tog jeg udentvivl afsted igen. Kan kun anbefale at tage afsted.

KÆMPE anbefaling herfra

KÆMPE anbefaling herfra. Det hele er så fantastisk dernede, og der bliver taget hånd om alting, så du skal bare læne dig tilbage, da du helt tryg i UTOPIAS hænder. Der intet der skal holde dig tilbage for dit livs oplevelse, altså du får venner for livet. - UTOPIAFAMILY helt ind i hjertet <3

Dummy testimonial slider bg