Book-tidlig-rabatten udløber den 3. juni - Book din plads her

Vidensbasen

Spørgsmål? Prøv vores AI-Assistent

HER FOREGÅR UDDANNELSEN

Hvor ligger skolerne placeret i verden, hvordan bor man på skolen under opholdet og hvad kan man forvente?

GUIDESKOLEN MALLORCA ➤ 

GUIDESKOLE VAL THORENS ➤

SE PRISER & BESTIL ➤

HVAD ER INKLUDERET?

Hvad er egentlig inkluderet med guideuddannelsen fra Utopia? Alt fra fly og hotel, til professionel undervisning.

INKLUDERET I PRISEN ➤ 

GRATIS SPECIALMODUL ➤

SE PRISER & BESTIL ➤

JOBGARANTI

Hvad betyder Utopias jobgaranti egentlig? Vi har jobgaranti til alle beståede elever og branchens højeste ansættelsesprocent.

OM JOBGARANTIEN ➤ 

HER FÅR DU JOB ➤ 

JOBBET SOM GUIDE ➤

OM UDDANNELSEN

Hvad bliver man undervist i på guideskolen, og hvilken type af guide kan man blive efterfølgende?

UNDERVISNING OG FAG ➤ 

EN TYPISK DAG PÅ SKOLEN ➤ 

TYPER AF GUIDEJOBS ➤

OM UTOPIA

Hvem er vi hos Utopia? Vi er skandinaviens største og mest professionelt anerkendte guideudddannelse.

HVORFOR VÆLGE UTOPIA ➤ 

HVEM ER UTOPIA? ➤ 

VORES INSTRUKTØRER ➤

KONTAKT OS

Vi sidder altid klar til at hjælpe. Ring til os, send en mail eller chat med os her på hjemmesiden. 

KONTAKT OS ➤ 

MEST STILLEDE SPØRGSMÅL ➤ 

INSPIRATIONSFOREDRAG ➤

Elevernes blog

Læs mere fra elevernes egne oplevelser på Utopia Guideschool! Her på siden kan du læse de blodindlæg, som eleverne opdaterer med undervejs på guideskolerne. Det kan være om hverdagen på skolen, undervisningen, udflugter og meget mere. Siden her bliver opdateret undervejs, hver gang vi rejser af sted på guideskolerne!

Så læs mere neden og få et indblik i livet på skolen fortalt af eleverne selv. 

 

Mallorca, Palmanova - 04/10 2022

04/10 2022 - Blogindlæg skrevet af:

Ditte, Rasmus, Frida, Sofie, Gabriella & Sofie

VORES FØRSTE 10 DAGE PÅ UTOPIA

Hej allesammen! Nu har vi alle sammen gået her på Utopia Guideskole i 10 dage, det har været et fantastisk nyt og spænende eventyr, og dette vil vi rigtig gerne dele med jer. Vi bor i en skøn by ved navn Palmanova, meget centralt og tæt på en masse butikker cafe'er og restauranter. Vi har allerede udviklet os og lært enormt meget, da vi har haft en masse spændende og lærerig undervisning, og vi har endda også haft vores første eksamen. Vores undervisning består af at lære en masse om livet som guide, udvikle os og forbedre vores kropssprog, når vi præsentere og fremlægger. Meget af det vi har lært i undervisningen, har vi gjort en masse brug af i vores transfer eksamen, som vi alle skulle igennem. Dette var en spændende og lærerig oplevelse, og noget ingen af os havde prøvet før. Eksamen foregik i en rigtig bus med en rigtig mikrofon i hånden, så vi fik lov at prøve det i praksis.

Det hele handler dog ikke kun om skole - vi har også haft en masse sjove oplevelser og udviklet en masse nye venskaber. Den første dag på Utopia var vi på byvandring rundt i Palmanova, nær Magaluf, for at lære området vi bor i bedre at kende. Hver dag har vi siesta, ligesom man også har som rigtig guide. Der kan vi godt lide at ligge ved poolen eller at spise en lækker frokost på en af de mange restauranter i området.

Vi er alle sammen vokset tæt sammen og blevet en kæmpe stor Utopia family.
Det fantastiske fællesskab har taget os alle med storm, og vi har bygget tætte venskaber på kryds og tværs af klasser, køn og lande. Vi har haft nogle fantastiske første dage på skolen, og glæder os til den kommende tid.

De bedste hilsener Ditte, Rasmus, Frida, Sofie, Gabriella og Sofie  

Mallorca, Santa Ponsa - 7/10 2022

7/10 2022 - Blogindlæg skrevet af:

Amalie, Yusef, Petrea, Nana-Tilde & Maja

12 DAGE I SANTA PONSA

Vi har nu gået på Utopia guideskole i 12 dage
Dette har været nået af en rutsjebanetur, og som fremtidige guider har man et stramt program.
Meen!!.. aldrig uden tid til lidt af det sjove!

Vi får mulighed for at opleve på første hånd, hvad det vil sige at være guide i charterbranchen.
Der vil sige at når vi lærer om transfer-teori, skal vi selvfølgelig også selv lære at udføre en korrekt bus-transfer, så vi kan give vores fremtidige gæster en lige så god oplevelse, som den vi selv fik, da vi blev budt velkommen i lufthavnen af vores instruktører ✈️

Vi har heldigvis nu, overstået vores eksamen i transfer, men der er lang vej foran os og endnu 4 eksamener skal gennemføres! før vi kan kalde os selv ✨️guider✨️

Der skal også være plads til lidt af det sjove, og derfor har vi haft nogle mega fede arrangementer, som rigtig kan knytte bånd imellem en flok unge fra hver sin del af Danmark!

De bedste hilsner fra solrige Mallorca, fra Amalie, Yusef, Petrea, Nana-Tilde & Maja.

Mallorca, Palmanova - 13/10 2022

13/10 2022 - Blogindlæg skrevet af:

Tuva, Carla, Esben, Evelina, Frederik, Maja & Viktoria

HALVVEJS UPDATE

Hej allesammen.
Vi er nu halvvejs igennem vores guideskole her i smukke Palmanova, og vi vil dele med jer, hvad vi har oplevet og hvad vi har fået ud af guideskolen indtil videre.

Vi har været igennem de to første eksamener, som også betyder halvvejs igennem pensum, og vi har uden tvivl allerede lært utrolig meget for eksempel fra bare første til anden eksamen. I mellemtiden har vi nemlig arbejdet med vores kropssprog, præsentationsteknik og ansigtsudtryk. Hver dag på Utopia udfordrer vi os selv, skubber grænser og træder ud af vores comfort zone, og man må i den grad sige, at vi allerede ved, at vi kan så meget mere end vi selv tror. Ikke nok med at vi lærer en masse i timerne, så lærer vi virkelig også noget ved siden af guideskolen.
Vi er her nemlig med en masse unge mennesker, der har nogenlunde samme mål, værdier og forventninger, som vi selv har. Derfor er her plads til alle og til hinandens forskelligheder, og det gør det kun endnu federe at bruge så meget tid sammen med sine ‘klassekammerater’. Uden for skemaet mødes vi på værelserne og spiller kort, holder filmaften eller snakker i timevis på balkonerne, og det gør hverdagen på Mallorca meget nemmere, når man er væk fra de vante rammer hjemme i Danmark eller Sverige.

Derudover skal vi også selv praktisere, hvad vi lærer i timerne. Det vil sige, at vi eksempelvis alle sammen har afholdt arrangementer og aktiviteter for vores klassekammerater som rigtige animationsguider. Vi har prøvet hvad det vil sige at være en rigtig ‘guide for en dag’, hvor vi har haft til opgave at hjælpe gæsterne (de andre elever) med eventuelle spørgsmål og løse eventuelle problemer for dem, som man jo gør som guide ude på destinationerne.

I vores fritid ligger vi under den varme sol på stranden, ved poolen eller slapper af på vores værelser. I Palmanova er der nemlig rig mulighed for både at bade, shoppe, spise og slappe helt af - så når der er tid til det, sørger vi også for at få ladet batterierne op, så vi er klar til at lære endnu mere.

Det er også nu vi begynder at finde ud af, hvem vi allerbedst klikker med, og hvem der bliver venner for livet. Her på Utopia er vi nemlig en stor familie, men det er nu rart at have nogle få at gå til, når man vil have det ekstra sjovt eller hvis man har brug for nogen at snakke med.

Instruktørerne er flittige, hjælpsomme og super motiverende, og man føler sig aldrig overset, for de vil altid høre om, hvordan det går, og om der er noget de kan gøre for os. Her er så dejligt at være, og vi er kede af, at vi allerede er igennem halvdelen af skolen.
Men selvfølgelig nyder vi det bare ekstra meget den sidste tid.

De bedste hilsener Tuva, Carla, Esben, Evelina, Frederik, Maja & Viktoria

Mallorca, Santa Ponsa - 16/10 2022

16/10 2022 - Blogindlæg skrevet af:

Zeleste, Niclas, Frida, Emma, Michelle, Amalie M. og Victoria.

2/5 EKSAMENER FÆRDIGE!

Hej allesammen
Nu er vi allerede over halvvejs, og der er små 2 uger tilbage. Dagene har været intense, men helt fantastiske!
Vi er kommet igennem 2 eksamener, og har nu 3 tilbage. Vi kan allerede mærke, hvor meget vi har udviklet os både indenfor faget og som mennesker. Vi har igennem de sidste par uger lært meget både praktisk og teoretisk om guidelivet, men også en håndfuld utrolige vigtige ting om os selv og vores egen individuelle udvikling. Vi er alle sammen vidt forskellige steder i både vores liv og vores udvikling, men uanset hvem man er, lærer man at turde ting, som mange aldrig havde troet man vil turde. Alt det her lærer man gennem undervisningen, de utrolig dygtige instruktører og det helt eventyrlige fællesskab som er med til at give det skub, som vi hver især har brug for, for at nå de mål vi enkeltvis har

Undervisningen hernede er meget varierende, da det ikke kun er undervisning i et klasselokale, som I kender det hjemmefra Danmark. Meget af vores undervisning foregår blandt andet også på stranden. På Utopia har vi ikke kun teoretisk undervisning men vi har også moduler der handler om fællesskab, førstehåndsindtryk og vores brug af kropssprog.

Vi har allerede nået at have tre fridage hernede. Her har vi bl.a. været ude på en rigtig hyggelig bådtur, hvor vi havde mulighed for at bade og ellers nyde hinandens selskab og skabe et endnu større fællesskab
Derudover har vi også været ude og få rykket nogle grænser ved bl.a. at få gang i adrenalinen, ved at spille en god omgang paintball og lege soldater for en dag

Vi glæder os meget til at se hvad de sidste 2 uger byder på og hvor meget vi kan nå at udvikle os.

De bedste kommende guidehilsner fra Zeleste, Niclas, Frida, Emma, Michelle, Amalie M. og Victoria.

Mallorca, Santa Ponsa - 21/10 2022

21/10 2022 - Blogindlæg skrevet af:

Andreas, Amalie L, Silke, Frederikke, Pernille, Sofie H & Nikoline R

1 UGE TILBAGE

Hejsa allesammen!
Her er en lille update fra Utopia Guideschool. Vi har nu desværre taget hul på vores sidste uge her på Utopia. I morgen skal vi til vores anden sidste eksamen, hvilket betyder, at vi nu har klaret 3 ud af 5 eksamener. Det har været hårdt at have så mange eksamener på så kort tid, men vi ville ikke være det foruden, da vi har lært en masse samt har det virkelig rykket vores udvikling i en positiv retning.

Men opholdet på Utopia Guideschool har været massere andet end undervisning og eksamener. Vi har også været på skønne udflugter og til sjove events. For ca. en uge siden var vi ude at spille paintball, hvor vi fik muligheden for at skyde lidt på vores instruktører, hvilket var virkelig sjovt. I dag var vi ude og vandre i Andratx-bjergene. Her gik vi sammen med en af de lokale guider, der kunne vise os den bedste og mest autentiske side af bjergene.

Selvom vi har været på en masse skønne udflugter, var højdepunktet dog vores eventaften med Halloween tema. Her havde alle virkelig gjort sige umage med deres udklædning, og nogle havde lavet underholdende indslag i aftenens anledning.

Her om 6 dage venter galla, hvilket bliver en vemodig aften, da vi desværre skal hjem morgenen efter. Derfor vil vi nyde den sidste uge vi har hernede i Santa Ponsa.

Varme hilsener fra Andreas, Amalie L, Silke, Frederikke, Pernille, Sofie H & Nikoline R

Mallorca, Palmanova - 04/04 2023

04/04 2023 - Blogindlæg skrevet af:

Alexandra, Farhan, Filippa, Laurits, Melissa & Signe

FØRSTE UGE FLØJ FORBI

Nu er der allerede gået en uge siden vi elever ankom til Utopia!

En meget intensiv uge men også rolig på sin vis - Vi har i hvertfald oplevet meget på meget kort tid.

Vi har blandt andet haft prøve i transfer og har haft undervisning i retorik og præsentationsteknik, undervisning i DISC profilen, lufthavnsarbejde og meget mere. Her har vi ligeledes prøvet at få feedback til prøveeksamen og været til den rigtige transfereksamen!

I lørdags havde vi så en hel dag fri hvor vi havde en udflugt til Palma - altså en by med mange shoppingmuligheder.

Vi har alle udforsket, og fået et godt indblik i hvordan det er at arbejde som guide! Vi bliver og mere og klar.

Vi har især forsøgt os at lære at blande dansk og svensk til skandinavisk, som man bruger i rejsebranchen, og alle har virkeligt udviklet sig. Vi ser frem til at lære meget mere, og se hvad undervisningen har at byde på!????

Vi ser frem til de næste 4 uger med! :)

Varme hilsener Alexandra, Farhan, Filippa, Laurits, Melissa & Signe

Mallorca, Palmanova - 17/04 2023

17/04 2023 - Blogindlæg skrevet af:

Anders, Camilla, Elin, Matilde, Sacha & Sofia

TREDJE UGE - OG EN HEFTIG EN AF SLAGSEN!

MANDAG - EKSAMENSDAG
Mandag havde vi eksamen i velkomstmøde. En eksamen hvor man som gruppe, skal fortælle om den destination man har valgt. Her bedømmes man ud fra kropsprog, som vi har lært en hel masse om, og som man efterhånden er begyndt at kunne se, at vi alle har haft undervisning i.

Derudover, startede vi undervisning i at køre udflugter for gæster, hvilket er vores næste eksamen.

TIRSDAG - GUIDE PÅ DESTINATIONEN
Vi fik som overraskelse lov til at opleve en udflugt på egen hånd. Det vil sige, at vi selv skulle planlægge og udføre en udflugt for os selv. Vi fik lavet en masse forskelligt, blandt andet var der nogle der lejede scooter eller bil og kørte til forskellige steder på Mallorca, for at opleve lidt andet af byen end Palmanova. Det var en dag hvor man både lærte noget om at begive sig i udlandet på egen hånd, men også hvordan man f.eks. lejer en bil, eller finder ud af hvad man kan lave på destinationer. Vi var på roadtrip og i zoo! 


ONSDAG - REJSEFORSIKRINGER OG FØRSTEHJÆLP
Vi lærte en masse om rejseforsikringer i Skandinavien, og hvordan man bedst hjælper rejsende gæster i krisesituationer. Derudover stod dagen for nogle på guide-relateret førstehjælp, hvor vi lærte at give hjerte-lunge-redning og hvordan man håndterer andre krisesituationer der kan opstå, når man f.eks. befinder sig meget i solen.


TORSDAG - EKSAMENSFORBEREDELSE
Vi havde noget undervisning i løbet af dagen, blandt andet om persondataloven. Derudover forberedte vi os til udflugtseksamen, der løber af stablen på tirsdag.

Om aftenen havde nogle af eleverne planlagt en aftenaktivitet, hvor der var skandinavisk tema quiz. Alle elever er med til at planlægge et arrangement, enten om dagen eller om aftenen. Her lærer man hvad det vil sige at være animationsguide.

FREDAG - CABARET DAG
Hvad er cabaret? Det lærte vi om fredag da vi havde cabaret dag. Her skulle vi selv arrangere et cabaret show i grupper, og så fremvise dem om aftenen. Det var en rigtig hyggelig og lærerig dag, hvor vi fik danset en masse og lavet noget skuespil og sang.

LØRDAG - UDFLUGTSDAG!
Lørdag var vi på bådtur, i det lækre hav der omgiver Mallorca. En dag hvor de to guideskoler mødte hinanden, og hvor vi fik danset, svømmet og solet en masse. En rigtig hyggelig dag, og tiltrængt med en lille fridag, da der sker meget både undervisning og socialt når man er afsted på guideskole.


SØNDAG - UGEN DER GIK
Efter undervisning i løbet af dagen er der om aftenen ugen der gik. Det er altid i slutningen af ugen, hvor instruktørerne opsamler, hvad der er sket i ugens løb. Ugerne går hurtigt her på guideskolen, så det kan være rart at få reflekteret over, hvad der er sket den sidste uge. Det er et rum hvor man får mærket efter hvordan man går og har det og hvordan man udvikler sig. Derefter plejer der at være en lille hyggelig aktivitet som f.eks. fællessang med guitar.

Varme hilsener Anders, Camilla, Elin, Matilde, Sacha & Sofia

Mallorca, Santa Ponsa - 23/04 2023

23/04 2023 - Blogindlæg skrevet af:

André, Alex, Line, Maluna, Marie & Mia

SPECIALMODULER PÅ GUIDESKOLEN

I denne uge har vi haft specialmoduler (uge 4), og derfor vil vi gerne fortælle jer meget om dem! Måske også hjælpe nogen i fremtiden med også selv at vælge :)

SPECIALMODUL - Børneguiden

Hvis du er et stort legebarn, kan børneguide være noget for dig. Det er et modul med noget teori, så du har en forståelse for arbejdet, og ikke mindst en masse praktisk øvelse i form af en masse leg. Her er det kun fantasien, der sætter dine grænser.

I samarbejde med Spies er der også en tur til Alcudia til et stort Sunwing hotel, hvor vi møder Lollo og Bernie og er med til minidisco samt poolaktiviteter. Vi er også på en rundvisning på det store Spies koncepthotel samt får et indblik på hvordan en børneguides dag er.

SPECIALMODUL - Destination Management og Ledelse

Går du måske med en leder i maven, eller bare gerne vil lære mere om hvordan de mere administrative dele af en destination fungerer? Så kan det være Destination Management og Ledelse er noget for DIG. Her vil du lære en masse om ledelse i rejsebranchen, få en forståelse for økonomi, planlægning og optimering, samt hvordan en destination fungerer bag kulissen, samt meget andet. Vi øver i at planlægge skemaer, minimere udgifter, laver leder- og teamøvelser og meget mere. 

SPECIALMODUL - Ungdomsguide

Elsker du at fyre den af, og er du god til at være festens midtpunkt og sørge for at festen ikke stopper før solen står op? Så kan det være Ungdomsguiden er det helt rigtige valg for dig. Her vil du lære en masse om ungdomsdestinationerne, salg rettet specifikt mod unge, sikkerhed ved ungdomsrejser, løsning af kriser og konflikthåndtering på ungdomsdestinationer. Du vil selvfølgelig også lære hvordan man afholder den fedeste fest og på bedst mulig vis får aktiveret de her unge mennesker og får givet dem, den bedst mulige ferie. Vi er blevet undervist af DUF & Uptours (ungdomsrejseselskab), som selv er her for at rekruttere guider til sommeren. 

SPECIALMODUL - Sport & Fitnessguide

Foretrækker du at have en dag tætpakket med en masse sport og aktiviteter, til de rejsende der søger en lidt mere "aktiv" ferie? Så er Sport & Fitnessguiden nok den helt rigtige beslutning for dig. På dette specialmodul vil du lære om organisering af sportsbegivenheder, hvordan man udfører aktiv gæsteservice, læring om kroppen og vigtigheden af kost og læren om jobbet på et sportsresort. Hvis bare nogen af disse eksempler lyder som noget for dig, bør du klart overveje om Sport og Fitnessguiden ikke er der du hører til.

Varme hilsener André, Alex, Maluna, Marie, Mia & Line

Hvornår vil du gerne afsted?

Januar/Februar 2025 VAL THORENS

Dummy billede

Før pris 27.999,-

Spar 5000,-

Fra 22.999,-

April/Maj 2025 MALLORCA

Dummy billede

Før pris 26.999,-

Spar 5.000,-

Fra 21.999,-

September/Oktober 2025 Mallorca

Før pris 26.999,-

Spar 5000,-

Fra 21.999,-

September/Oktober 2024 MALLORCA

Pris 26.999,-

Spar 5000,-

Fra 21.999,-
Dummy product slider bg
TUI logo
DUF-Rejser logo
Spies logo
Apollo rejser logo
Primo Tours logo
Sunweb logo
Slopetrotter logo
Bravo Tours logo
Skilink

Min bedste beslutning nogensinde

Det er det vildeste og mest udviklende jeg nogensinde har været igennem. Det er en top professionel guideskole med de bedste instruktører, der er i branchen. Jeg er ved UTOPIAS hjælp blevet en meget bedre version af mig selv... Jeg kan kun sige af hjertet tak for den mest fantastiske oplevelse.

Venskaber for livet!

Jeg har været på Utopia Guideskole, som har været den allerbedste beslutning i mit liv. Udover tætte venskaber for livet, udvikler man sig selv så meget på 5 uger end man går og drømmer om. Undervisningen er forberedt til punkt og prikke og ikke kedelig men rent faktisk underholdende. Instruktørene er over alle forvetninger! De behandler dig som ligeværdige og bliver rent faktisk dine venner. Udover det er der pisse god vejledning og man står aldrig tilbage med spørgsmål.

Den bedste beslutning i mit liv!

Jeg tog en spontan beslutning om, at tage på Utopia Guideschool kort tid før vi skulle afsted. Det viste sig at være det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv! Jeg har gennemgået enorm personlig udvikling, overtrådt mange grænser og fået venner for livet! Undervisningen er lærerig, spændende og den klæder dig 100% på til at varetage jobbet som guide.

Min bedste beslutning nogensinde

At tage på Utopia guideschool er uden tvivl det bedste jeg nogensinde kunne have gjort. 5 uger fyldt med travle og aktive dage blandt en masse skønne mennesker, der støtter hinanden gennem opgaver og eksaminer. Man bliver presset til sit yderste nogen dage, og kan virkelige udvikle sig meget. Alt dette mens man har det sjovt med sine kammerater man får dernede. Hvis jeg kunne, tog jeg udentvivl afsted igen. Kan kun anbefale at tage afsted.

KÆMPE anbefaling herfra

KÆMPE anbefaling herfra. Det hele er så fantastisk dernede, og der bliver taget hånd om alting, så du skal bare læne dig tilbage, da du helt tryg i UTOPIAS hænder. Der intet der skal holde dig tilbage for dit livs oplevelse, altså du får venner for livet. - UTOPIAFAMILY helt ind i hjertet <3

Dummy testimonial slider bg