Book-tidlig-rabatten udløber den 3. juni - Book din plads her

Vidensbasen

Spørgsmål? Prøv vores AI-Assistent

HER FOREGÅR UDDANNELSEN

Hvor ligger skolerne placeret i verden, hvordan bor man på skolen under opholdet og hvad kan man forvente?

GUIDESKOLEN MALLORCA ➤ 

GUIDESKOLE VAL THORENS ➤

SE PRISER & BESTIL ➤

HVAD ER INKLUDERET?

Hvad er egentlig inkluderet med guideuddannelsen fra Utopia? Alt fra fly og hotel, til professionel undervisning.

INKLUDERET I PRISEN ➤ 

GRATIS SPECIALMODUL ➤

SE PRISER & BESTIL ➤

JOBGARANTI

Hvad betyder Utopias jobgaranti egentlig? Vi har jobgaranti til alle beståede elever og branchens højeste ansættelsesprocent.

OM JOBGARANTIEN ➤ 

HER FÅR DU JOB ➤ 

JOBBET SOM GUIDE ➤

OM UDDANNELSEN

Hvad bliver man undervist i på guideskolen, og hvilken type af guide kan man blive efterfølgende?

UNDERVISNING OG FAG ➤ 

EN TYPISK DAG PÅ SKOLEN ➤ 

TYPER AF GUIDEJOBS ➤

OM UTOPIA

Hvem er vi hos Utopia? Vi er skandinaviens største og mest professionelt anerkendte guideudddannelse.

HVORFOR VÆLGE UTOPIA ➤ 

HVEM ER UTOPIA? ➤ 

VORES INSTRUKTØRER ➤

KONTAKT OS

Vi sidder altid klar til at hjælpe. Ring til os, send en mail eller chat med os her på hjemmesiden. 

KONTAKT OS ➤ 

MEST STILLEDE SPØRGSMÅL ➤ 

INSPIRATIONSFOREDRAG ➤

EN NY DAG - HVER DAG!

Ikke to dage er ens, hverken på guideskolen eller som guide!

Hvis ikke du er til det traditionelle 9-17 job, hvor man kun har få timer om dagen til at "leve livet", så er guidejobbet noget for dig. Her får du en livsstil!
Ingen dage er ens - og vigtigst af alt, om du er på arbejde eller har fri, så er hver dag et eventyr. Ofte glemmer man om man overhovedet er på arbejde eller holder fri, da det hele flyder sammen til ét. Tiden flyver, når man har det godt!

Du vil som guide få et nyt ugeskema hver uge, der varierer fra sidste uge. Nye udflugter, nye gæster og nye hotelbesøg. Selvom ugen er skemalagt, kan der ske afvigelser og du ved aldrig, hvad dagen byder om morgenen. Din uge kan bl.a. byde på diverse udflugter/oplevelser med gæsterne, hente/aflevere gæsterne i lufthavnen, service for gæsterne, velkomstmøder, aftenarrangementer, pistevisning samt diverse arrangementer i sneen (hvis du er skiguide) og meget mere.
Du får en masse mindeværdige oplevelser rundt omkring i den store verden, møder utroligt mange forskellige menneske og kommer helt ind under huden på de lokale og den lokale kultur, når du bor og arbejder i landet. Alt sammen gratis for dig, da det er dit arbejde.

YouTube video thumbnail

Sabbatåret

Vi ser større og større tendens til at rejse ud i verden og holde et sabbatår, inden den videregående uddannelse venter, og at holde et sabbatår og få en pause fra studie kan være et godt valg for mange. Nogle finder også ud af, at deres helt rette vej er i rejsebranchen!
At holde et sabbatår som guide er så givende, da du får mulighed for at bo og arbejde i landet med de lokale og får et kæmpe CV boost. Du kommer ud og oplever verden og får en masse med hjem i bagagen - og ikke mindst nye venskaber, der bliver en helt ny familie for dig i rejsebranchen. 

Et sabbatår som guide er et sabbatår med mening. Ikke nok med du får et break fra hverdagen, og du oplever den store verden, giver guideskolen og det efterfølgende job dig et CV, der er yderst eftertragtet hos fremtidige arbejdsgivere i Danmark. Når du er guide, får du rykket mange grænser, lærer dig selv bedre at kende, gennemgår en personlig udvikling, lærer at tage ansvar og initiativ samt meget mere. Alle rigtig gode kvalifikationer, der også gør, at mange tidligere guider havner i lederstillinger, når de vender hjem til Danmark igen eller i rejsebranchen. 

Kort sagt: et sabbatår, der giver fantastiske minder, venner for livet, et unikt CV og en spændende personlig udvikling.

 

Hverdagen som guide

Er det ikke svært at være væk fra familie og venner, når du arbejder som guide? Det vil mange spørge dig om. Du skal også gøre op med dig selv, om du kan undvære Danmark i en periode, mens du rejser rundt. Men som guide er du kun en facetime eller et opkald væk - og der er masser af mulighed for besøg af familie og venner i dit nye hjem om det er i Grækenland eller Thailand. Ens nye familie bliver ens guideteam, som man på kort tid bliver utrolig tætte med. 

Du vil også hurtigt kunne få en afklaring på dette, mens du går på Utopia guideskole. Rigtig mange bliver overrasket over, hvor tæt man bliver med teamet, man arbejder i som guide. Det er som at få en ekstra familie. At arbejde som guide og gå på guideskole skaber virkelig venner for livet. Man lærer hinanden at kende rigtig hurtigt, og man støtter hinanden. Alt dette har skabt navnet ”Utopia-familien”, som alle vores elever er en del af og stolt bryster sig med.

 

Hverdagen som guide

Hverdagen som guide er fuld af oplevelser, søde gæster og et job med mening! Her giver hver dag mening, når du skal give gæster en ferie for livet. Du er en problemløser og en inspiration for gæsterne, der går til dig, når de skal bruge hjælp, rådgivning og gode tips. 

Hverdagen består af hotelbesøg, at køre udflugter samt opdage nye skjulte steder på destinationen du kan fortælle videre til gæsterne. Hverdagen består dermed ofte af bådture på vandet, hvor du er ansvarlig for dagens forløb eller et tur på et af jeres hoteller, hvor du løser gæsternes problemer og yder høj service! En hverdag med mening. 

Løn og arbejdsforhold

Som guide er du ansat med en "lønpakke", hvilket betyder at du selvfølgelig får en fast månedsløn samt en masse udgifter betalt, som en del af lønnen. Nærmere forklaring nedenfor. 

Din guideløn varierer meget alt efter, hvilket selskab du kommer til at arbejde for, og hvor i verden du arbejder. Normalt lægger en startløn på 5000 kr. -7500 kr. (udover de udgifter mm. der bliver betalt). Din løn stiger efter anciennitet, dvs. jo flere sæsoner du arbejder som guide, jo mere stiger din løn. 
Denne grundløn er også uden provision for salg, som mange selskaber betaler ekstra til din løn. Det kan være alt imellem 500 kr. - 3000 kr. i måneden. 

I din lønpakke indgår også flybillet tur-retur til feriedestinationen, hvor du arbejder. Det er selvfølgelig også inklusiv bagage mm. Desuden stilles bolig til rådighed af rejseselskabet, og dermed indgår husleje også i lønpakken, som for de fleste herhjemme i Danmark er den største udgift. 
Ydermere er du oftest erhvervsforsikret igennem rejseselskabet, og skal derfor ikke betale forsikringer eller lign. Ved flere selskaber får du også tilskud til din mobiltelefon og abonnement. Du får typisk rabat eller spiser endda gratis på nogle af de restauranter, som selskabet samarbejder med. Det kan også være, at du har fået lov til at spise på hotellet, når du kommer for at besøge dine gæster. Skal du ud at have en fyraftensøl med dine kollegaer, er der typisk også mange steder, hvor du får rabat.

Ved at arbejde i udlandet findes der også flere skattemæssige fordele, men det er alt sammen noget, som du også får undervisning i på guideskolen! Både i guidekontrakter, skat, vilkår osv. 

Utopia Family - Din guidefaglige forening

GRATIS guidefaglig forening

ALLE vores elever bliver en del af #Utopia Family. Vi er med dig hele vejen, inden, under og efter guideskolen.

Utopias guidefaglige forening – en del af det vi kalder #Utopia Family, som ALLE vores elever kommer til at opleve og blive en del af. Vi tager ikke ekstra betaling, for at du skal kunne blive en del af vores guidefaglige forening, som ved andre guideskoler i branchen. Når du er tilmeldt Utopia, kan du med tryghed tage skridtet ud i din drømmekarriere i rejsebranchen.

De fleste dele af rejsebranchen, falder ikke ind under nogle overenskomster mellem arbejdsgivere og fagforeninger. Derfor vil vi tilbyde ALLE vores elever, som en del af grundprisen, hjælp og support, som møder dele af det, du normalt får i en fagforening. 

ALLE vores elever modtager faglig sparring og rådgivning om rejsebranchen. Hos os på Utopia får alle den vejledning som behøves, hvis der opstår komplicerede situationer på destinationen. Vi hjælper gang på gang og for altid! - Utopia Family medlemmer har bl.a. modtaget sparring og rådgivning vedrørende deres job i udlandet, hjælp til jobsøgning, konfliktløsning og deres fremtidlige karriere.

Utopia Family er et stort netværk af gode venner, spændende bekendtskaber og fremtidlige kollegaer. Utopia Family har for medlemmerne i mange tilfælde også været en enkel og hurtig vej til et ønskejob i rejse-, fly- eller hotelbranchen både i udlandet og i Skandinavien.

Utopia går meget op i at sikre, at arbejdsforholdene er i orden på destinationerne, for de selskaber vi hjælper vores elever ud til. Vores samarbejdspartnere har ordentlige ansættelseskontrakter og vilkår, som lever op til de generelle vilkår for branchen.

Vi hjælper dog ALLE som ønsker at vi tager et ekstra kig på vilkårene, hvis der skulle opstå tvivl og/eller uheldige situationer med din arbejdsgiver.

Du har i Utopia altid en sparringspartner, hjælp og support.

Det betyder blandt andet at Utopia hjælper med:

 •  At få dit drømmejob i rejsebranchen
 •  Personlig jobvejleder
 •  Personlig jobmatch
 •  Personlig mentor og sparring
 •  At skifte job, karriere og/eller arbejdsgiver i rejsebranchen
 •  Lave en personlig karriereplan
 •  Coaching, sparring til ansøgninger, feedback på samtaler m.m.
 •  Råd og vejledning til konflikter og uenigheder på destinationen 
 • Jobformidling indenfor rejse-, fly- eller hotelbranchen, både i udlandet og Skandinavien 
 • Gennemgang af ansættelseskontrakt
 •  Utopia Family - et kæmpe netværk af dygtige guidekollegaer
 •  Vi glæder os til at byde dig velkommen i #Utopia Family og i rejsebranchen. 

 Du bliver efterfølgende efter endt uddannelse også inviteret ind i en gruppe med alle tidligere elever fra Utopia Guideschool, hvor jobopslag slåes op både i guidebranchen samt jobs i Danmark og udland indenfor turisme. 

Det gør guidejobbet for DIG!

Utopia guideskole gør mere end bare at give dig jobbet, som mange drømmer om.
Utopia guideskole har hjulpet utrolig mange nervøse sjæle med at bryde ud af skallen. Ofte bliver vi spurgt, om man godt kan tage på guideskole, hvis man er en smule genert. Hertil svarer vi: ”Det er netop en af grundene til, at du skal tage af sted”.

Et skoleophold på 5 uger kan lyde som kort tid. Men du vil blive overrasket over, hvor meget du kommer til at gennemgå på disse 5 uger. Vi koncentrerer og skræddersyer undervisningen til at ramme den enkelte elev, vi finder den laveste fællesnævner og bygger op. Det er vigtigt for os, at alle elever har forståelse for faget, inden vi bygger videre på undervisningen.

Når vi har så stort fokus på hver elev, skyldes det, at en stor del af guidelivet handler om at være udadvendt og imødekommende.

Du vil blive presset under dit ophold på guideskolen. Du vil havne i uvante situationer og lære, hvordan du udnytter dit team optimalt. Det er, når du er presset, at du har størst mulighed for at skabe en personlig udvikling. Undervisningen er sammensat, så det bliver spændende og sjovt at komme derud, hvor du måske ikke er vant til at bevæge dig. Dine instruktører står dig bi hele vejen gennem din udvikling. Skolen byder på en hård, lærerig og sjov tid.

Alle kan blive guide med den rette indstilling.

 

EFTER GUIDESKOLEN

Efter endt skole venter drømmejobbet. Hvad end det er i Egypten, Tyrkiet, Frankrig, Italien, Norge, Thailand eller Cuba, garanterer vi, at du vil få en tid, du aldrig glemmer. Rejsen starter med Utopia og fortsætter, når du står i uniformen og stolt tager imod dine gæster på en given destination. 
Utopia guideskole er med dig hele vejen i jagten på drømmejobbet. Vi er meget stolte af, at vi har Skandinaviens højeste ansættelsesprocent inden for branchen. Vi er kun interesseret i at hjælpe dig bedst muligt med at nå dine mål. Derfor har vi et begrænset antal pladser på hvert hold. På denne måde har vi fokus på den enkelte samt jobmuligheder til alle. Vi lever af succeshistorier!

Hvornår vil du gerne afsted?

Januar/Februar 2025 VAL THORENS

Dummy billede

Før pris 27.999,-

Spar 5000,-

Fra 22.999,-

April/Maj 2025 MALLORCA

Dummy billede

Før pris 26.999,-

Spar 5.000,-

Fra 21.999,-

September/Oktober 2025 Mallorca

Før pris 26.999,-

Spar 5000,-

Fra 21.999,-

September/Oktober 2024 MALLORCA

Pris 26.999,-

Spar 5000,-

Fra 21.999,-
Dummy product slider bg
TUI logo
DUF-Rejser logo
Spies logo
Apollo rejser logo
Primo Tours logo
Sunweb logo
Slopetrotter logo
Bravo Tours logo
Skilink

Min bedste beslutning nogensinde

Det er det vildeste og mest udviklende jeg nogensinde har været igennem. Det er en top professionel guideskole med de bedste instruktører, der er i branchen. Jeg er ved UTOPIAS hjælp blevet en meget bedre version af mig selv... Jeg kan kun sige af hjertet tak for den mest fantastiske oplevelse.

Venskaber for livet!

Jeg har været på Utopia Guideskole, som har været den allerbedste beslutning i mit liv. Udover tætte venskaber for livet, udvikler man sig selv så meget på 5 uger end man går og drømmer om. Undervisningen er forberedt til punkt og prikke og ikke kedelig men rent faktisk underholdende. Instruktørene er over alle forvetninger! De behandler dig som ligeværdige og bliver rent faktisk dine venner. Udover det er der pisse god vejledning og man står aldrig tilbage med spørgsmål.

Den bedste beslutning i mit liv!

Jeg tog en spontan beslutning om, at tage på Utopia Guideschool kort tid før vi skulle afsted. Det viste sig at være det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv! Jeg har gennemgået enorm personlig udvikling, overtrådt mange grænser og fået venner for livet! Undervisningen er lærerig, spændende og den klæder dig 100% på til at varetage jobbet som guide.

Min bedste beslutning nogensinde

At tage på Utopia guideschool er uden tvivl det bedste jeg nogensinde kunne have gjort. 5 uger fyldt med travle og aktive dage blandt en masse skønne mennesker, der støtter hinanden gennem opgaver og eksaminer. Man bliver presset til sit yderste nogen dage, og kan virkelige udvikle sig meget. Alt dette mens man har det sjovt med sine kammerater man får dernede. Hvis jeg kunne, tog jeg udentvivl afsted igen. Kan kun anbefale at tage afsted.

KÆMPE anbefaling herfra

KÆMPE anbefaling herfra. Det hele er så fantastisk dernede, og der bliver taget hånd om alting, så du skal bare læne dig tilbage, da du helt tryg i UTOPIAS hænder. Der intet der skal holde dig tilbage for dit livs oplevelse, altså du får venner for livet. - UTOPIAFAMILY helt ind i hjertet <3

Dummy testimonial slider bg