NYHED 2024 - Bliv uddannet guide i Val Thorens  Læs mere her

Guideuddannelse

 - 5 uger på skønne Mallorca

Guideuddannelse på Mallorca

Vi afholder hvert år i September/Oktober og April/Maj Utopia Guideskole på det sydlige Mallorca i det skønne område omkring Santa Ponsa og Palmanova. Her har vi afholdt massevis af guideskoler siden 2017, og det har vi gjort med enorm stor succes. Guideskolen på Mallorca er som udgangspunkt i Santa Ponsa, men nogle år har vi afholdt to guideskoler pga. stor efterspørgsel både fra elever og fra rejseselskaberne. Hvis vi afholder to guideskoler, så har vi en guideskole både i Santa Ponsa og i Palmanova - men der er ingen forskel på de to udover omgivelserne.

Herunder har vi samlet al nyttig information om guideuddannelsen og opholdet på Mallorca.

Om uddannelsen på Mallorca

Når du påbegynder din Utopia Guideuddannelse på Mallorca, så markerer det samtidig starten på et nyt og spændende kapitel i dit liv. Et kapitel, som er fyldt med en masse nye og venner og bekendtskaber, personlig udvikling, enestående erhvervserfaring og helt unikke oplevelser. 

Hos Utopia Guideschool går vi meget op i at levere en på samme tid professionel, personlig og brancherelevant guideskole - og det er i denne ånd, at vi har sammensat det gennemgribende uddannelsesforløb over 5 uger på Mallorca.

Vi har nøje tilrettelagt og udformet guideuddannelsen og dens indhold, så den kommer så tæt på at afspejle den virkelighed, som du efterfølgende kommer ud i, i jobbet som guide. Vi følger udviklingen i markedet tæt, og er løbende i dialog med vores mange samarbejdspartnere og rejsebureauer om de krav og forventninger, som stilles til de guider de ansætter.

Vi garanterer derfor altid en tidssvarende, up-to-date og brancherelevant guideuddannelse på Mallorca, hvor alle deltagere gøres klar til at kunne varetage jobbet som guide direkte efter uddannelsen.

På Utopia Guideskole uddanner vi branchens bedste guider, og det er også derfor at vi har så mange samarbejdspartnere, som kommer ned rekrutterer guider direkte fra skolen - igen og igen, og igen.

Herunder nogle få eksempler på det, som vi underviser i på guideuddannelsen:

 • Mikrofon- & præsentationsteknik
 • Velkomstmøde & bustransfer
 • Salg og service
 • Rejseforsikringer
 • Førstehjælp
 • Personlighedsprofiler og analyse
 • Lufthavnsarbejde
 • Konfliktløsning
 • Udflugter 
 • ... og MEGET meget mere.

Vi har samlet meget mere information om uddannelsens indhold, særligt om fagene, undervisningen, personlighedsprofil og meget mere på linket herunder.  

Læs mere om uddannelsen »

Hotellet du bor på i Santa Ponsa

Vi præsenterer stolt hotellet du bor på under dit ophold i Santa Ponsa på Mallorca - hjertelig velkommen til Hotel Globales Santa Ponsa Park!

Globales Santa Ponsa Park er et fantastisk 4-stjernet hotel med perfekt beliggenhed i hjertet af Santa Ponsa på det sydlige Mallorca. Hotellet ligger placeret lige midt i byens hyggelige centrum med alt lige udenfor døren - og samtidig lige ned til stranden.

Hotellet er nøje udvalgt til Utopia Guideskole med fantastiske faciliteter på hotellet, store og lyse undervisningslokaler og utallige af muligheder. Hotellet har flere pools, stor buffet restaurant, underholdning og høj service.  

 

ÅBEN BILLEDGALLERI     »

Omgivelserne

Santa Ponsa er en livlig by i et utrolig populært område på det sydlige Mallorca, blot ca. 25 km fra Palma (hovedstaden på Mallorca) og kun ca. 3 km fra Palma Nova/Magaluf, som nok er mest kendt for det pulserende natteliv og lækre restauranter.
Selve hotellet er placeret i midten af byen med kun 100 m til stranden, og lige uden for døren finder du en masse hyggelige restauranter/barer, butikker og shops. I kort gåafstand fra hotellet findes også et stort supermarked og byens hyggelige bargade. 

Hotellet og området har alle de perfekte faciliteter og redskaber som behøves, når vi hos Utopia Guideskole sætter rammerne for branchens mest professionelt gennemførte og brancherelevante guideuddannelse.

Under opholdet i September/Oktober kan du forvente temperaturer på omkring 27-30 grader i dagstimerne. Du har som deltager på Utopia Guideskole mellem og efter undervisningen mulighed for udforske omgivelserne i form af at gå ture langs den lækre sandstrand, gå på restaurant og bar, socialisere og løse gruppeopgaver med dine medstuderende, eller ligge ved hotellets pool og slappe af. Læs mere under afsnittet "Fritiden på Mallorca".


Halvpension

Når du bor hotellet på Mallorca har du mulighed for at tilvælge halvpension under hele dit ophold. Det betyder, at såfremt du tilvælger halvpension, så har du adgang til en stor og lækker morgenmad- samt aftensmadbuffet under hele dit dit ophold. Måltiderne bliver serveret i store lækre buffetanretninger i hotellets fine og store restaurant. Der er daglig variation i udvalget maden og retterne, så man får noget forskelligt lækkert at spise under opholdet. Der er noget for enhver smag, og der serveres et udbud af både lækre lokale og internationale retter. Der er også et mindre udvalg for gluten allergikere og vegetarer.

Vi anbefaler alle at tilvælge halvpension, da det er en utrolig nem og enkel og lækker måde at indtage dagens vigtigste måltider på. 95% af alle deltagere vælger derfor at tilkøbe dette, så det er også hyggeligt at spise sammen hver aften. Halvpension tilvælges ved bestilling, eller på ankomstdagen på Mallorca hos vores instruktører. Halvpension koster for hele opholdet 4.495 kr.


Sådan bor du

På hotellet bliver du indlogeret med 2 værelseskammerater på de flotte, lyse værelser med balkon, hvor man altså bor 3 og 3 sammen.

Værelsesfordelingen vil blive gjort vilkårligt, men det er muligt at ønske, hvem man ønsker at  bo sammen med. Dette skal blot oplyses til os mindst 3 uger inden afrejse. Du vil kun blive placeret på værelse med deltagere af samme køn som dig selv. 

Hotellet du bor på i Palmanova

Vi præsenterer stolt hotellet du bor på under dit ophold i Palmanova på Mallorca - hjertelig velkommen til Hotel Palmanova Suites!

Palmanova Suites har 4 stjerner og er et moderne og nyrenoveret hotel lige midten af Palmanova. Hotellet ligger på en lille bakketop i centrum, hvor du har området Palmanova på den ene side og området Magaluf på den anden side, og samtidig er der under 200 m til Magaluf strand og strandpromenaden!

Hotellet er nøje udvalgt til vores guideskole i Palmanova med fantastiske faciliteter på hotellet. Gode undervisningslokaler, en stor og smuk pool, rummelige og renoverede suites, stor buffet restaurant og høj service. 

 

ÅBEN BILLEDGALLERI     »

OMGIVELSERNE

Palmanova er en af Skandinaviernes favorit destinationer og med god grund! Området ligger i det sydlige Mallorca 20 km fra Palma (hovedstaden på Mallorca), og området i sig selv rummer flere byer og har noget for alle. Om man er til det pulserende natteliv i Magaluf, den lækre strandpromenade eller den lange sandstrand med gode restauranter i Palmanova. 
Selve hotellet er placeret i centrum med 200 m til Magaluf strand, og lige udenfor døren finder du butikker, shops og restauranter. 

Hotellet og området har alle de perfekte faciliteter og redskaber som behøves, når vi hos Utopia Guideskole sætter rammerne for branchens mest professionelt gennemførte og brancherelevante guideuddannelse.

Under opholdet i September/Oktober kan du forvente temperaturer på omkring 22-26 grader i dagstimerne. Du har som deltager på Utopia Guideskole mellem og efter undervisningen mulighed for udforske omgivelserne i form af at gå ture langs den lækre sandstrand, gå på restaurant og bar, socialisere og løse gruppeopgaver med dine medstuderende, eller ligge ved hotellets pool og slappe af. Læs mere under afsnittet "Fritiden på Mallorca".


HALVPENSION

Når du bor hotellet i Palmanova har du mulighed for at tilvælge halvpension under hele dit ophold. Det betyder, at såfremt du tilvælger halvpension, så har du adgang til en stor og lækker morgenmad- samt aftensmadbuffet under hele dit dit ophold. Måltiderne bliver serveret i store lækre buffetanretninger i hotellets fine og lyse restaurant. Der er daglig variation i udvalget maden og retterne, så man får noget forskelligt lækkert at spise under opholdet. Der er noget for enhver smag, og der serveres et udbud af både lækre lokale og internationale retter. Der er også et mindre udvalg for gluten allergikere og vegetarer.

Vi anbefaler alle at tilvælge halvpension, da det er en utrolig nem og enkel og lækker måde at indtage dagens vigtigste måltider på. 95% af alle deltagere vælger derfor at tilkøbe dette, så det er også hyggeligt at spise sammen hver aften. Halvpension tilvælges ved bestilling, eller på ankomstdagen på Mallorca hos vores instruktører. Halvpension koster for hele opholdet 4.495 kr.


SÅDAN BOR DU

På hotellet bliver du indlogeret med 2 værelseskammerater i de nyrenoverede lejligheder med balkon, hvor man altså bor 3 og 3 sammen.

Værelsesfordelingen vil blive gjort vilkårligt, men det er muligt at ønske, hvem man ønsker at  bo sammen med. Dette skal blot oplyses til os mindst 3 uger inden afrejse. Du vil kun blive placeret på værelse med deltagere af samme køn som dig selv. 

Mallorca og nærområdet

Mallorca som destination

Mallorca er den helt store charterklassiker og feriefavorit blandt det skandinaviske publikum, og har efterhånden været det gennem mange årtier. Det var naturligvis også her, at den første traditionelle charterrejse for danskerne fandt sted, da den folkekære og nu afdøde Simon Spies sendte de første feriegæster afsted.

Derfor er det selvfølgelig kun passende, at vi fører traditionen videre og uddanner branchens bedste guider i netop disse omgivelser. 

Mallorca er og bliver et fantastisk rejsemål på grund af de uendelige muligheder, og fordi øen byder på nyt hver gang. Du kan både hike i den vidunderlige natur, besøge de naturhistoriske drypstenshuler, besøge gamle historiske byer eller bare nyde at ligge på de fantastiske strande til bølgernes brusen. 
Der er et fantastisk varmt klima, men det bliver aldrig ulideligt varmt med vand til alle sider og en altid god brise. 
Både som en del af guideskolen og i din fritid vil der være tid til at tage på opdagelse på skønne Mallorca - fuldstændig ligesom, når man arbejder som guide. Du kan godt begynde at glæde dig!

 

Santa Ponsa & Palmanova

Utopia hotellerne er placeret på det sydlige Mallorca i Santa Ponsa og Palmanova by. Begge hoteller ligger perfekt, og giver os alt vi skal bruge for at afvikle en fantastisk guideskole. 

Begge er feriebyer, der har en af de bedste strande og gode restauranter. Desuden er du i gåafstand til det hele, og kan nemt komme til Magaluf, Palmanova eller Palma med en bus eller taxa. Byerne har også begge byen hyggelig og pulserende bargade.

Vi bruger hele området i begge byer og især de grønne områder, udsigtspunkterne og strandene til at undervise og lave aktiviteter under hele guideskolen. 

Specialmoduler

Når du tager Guideuddannelsen på Mallorca med Utopia Guideschool har du mulighed for, helt gratis, at tilvælge et specialiseringmodul, hvor du går ekstra meget i dybden med et specifikt område indenfor guidefaget. Normalpris 4999 kr. 

Du kan vælge mellem følgende specialmoduler: 

 • Sport- og fitnessguiden
 • Børneguiden
 • Ungdomsguiden
 • Destination Management & Ledelse
 • Skiguiden (en del af grundforløbet)
 • Animationsguiden (en del af grundforløbet)
 • Bæredygtighed og turisme (en del af grundforløbet)

Du tilvælger det ønskede specialmodul under bestillingen. Du kan også afvente med dit valg til du er ankommet på guideskolen. Vi har på guideuddannelsen et introforløb, som forløber over de første par dage efter ankomst på Mallorca, hvor vi grundigt går i detaljer med de enkelte specialmoduler.
  

Læs om specialmodulerne »

Fritiden på Mallorca

5 intensive uger

Vi lægger hos Utopia Guideschool ikke skjul på, at de 5 uger som guideuddannelsen strækker sig over er intensive og til tider krævende. Guideuddannelsen er seriøs og målrettet mod at uddanne branchens absolut bedste guider. Det går vi ikke på kompromis med - men der skal naturligvis også være tid til fritid og hygge.

Du skal forvente lange dage med masser af aktiviteter og undervisning - for der er meget der skal nås og læres, inden du kommer ud og varetager et job som guide i rejsebranchen

Hos Utopia Guideschool er vi en realistisk og brancherelevant guideskole, hvilket vil sige at vi gør din tid på Utopia Guideschool så virkelighedsnær som muligt, i relation til jobbet som guide. Derfor har du også en enkelt fridag om ugen på skolen samt siesta midt på dagen, ligesom du har som guide.

På din fridag og i siestaen kan du samle kræfter og hygge dig med dine medstuderende i de fantastiske omgivelser, og tiden kan bruges præcis som du ønsker. Herunder giver vi par gode eksempler på, hvad eleverne plejer at bruge tiden på.

Smagsoplevelser

De fleste deltagere på guideuddannelsen har tilvalgt halvpension, hvilket betyder at der er sørget for morgen- og aftensmad under hele opholdet. Frokosten sørger man selv for, og man kan gøre det billigt med en sandwich eller noget man selv laver efter indkøb i det lokale supermarked, men vil man ud i sin siesta og udforske smagsoplevelser, så er der på Mallorca utallige muligheder! 

I både Palmanova og Santa Ponsa er der massevis af små hyggelige restauranter. Man kan selvfølgelig ikke komme udenom at prøve en omgang spansk tapas med f.eks. dadler svøbt i bacon eller hvidløgsrejer. Så er der selvfølgelig også den berømte paella, som kan spises helt ned til Santa Ponca strand. 
Vil man gerne bare have pizza, så vover vi at påstå, at den bedste pizza findes i Santa Ponsa for enden af stranden. 

Roadtrip på Mallorca

Mallorca ø er oplagt til en roadtrip! Mallorca er en rimelig stor ø og ændrer endda udseende, som man kører rundt på øen. Derfor udnytter mange elever en fridag ved at gå til biludlejningen i byen og i grupper tage ud og opleve nogle af Mallorcas skatte. Det kunne f.eks. være den smukke kystby Alquida på nordsiden, tage på lokale markeder eller besøge de berømte drypstenshuler. Der er mange muligheder!

Snorkling 

I byernes store supermarkeder eller bare i en af de små turistkiosker kan du for meget få penge købe snorkeludstyr, der kan give dig indblik i verdenen under havets overflade. Nede ved klipperne ved Santa Ponsa beach er det oplagt at snorkle, se de smukke fisk og lade sig køle ned i havet i en siesta. 

Siesta ved strand og pool

Forestil dig følgende: Der er ikke en sky på himlen, termometeret viser 30 grader og solen bager på din krop. Klokken er 13.00, og nu er der siesta! Mange vælger at gå ned på den lækre sandstrand, som ligger lige ovre på den anden side af gaden fra hotellet. Her kan man få sig en opfriskende dukkertpå Santa Ponsa Beach. Hernæst op og ligge på stranden og lade solen sørge for at varme kroppen op igen, og tilføre den noget kulør. 

Man kan også vælge at smide sig ved hotellets lækre pool på en af de mange liggestole, som står fremme til fri afbenyttelse. Her kan man tage sig et par baner i poolen og afslutte svømmeturen ved poolbaren, hvor du kan spise en frokost eller drikke en friskpresset juice. 

Træning

Det er vigtigt at holde sig igang, og det indbefatter også at holde træningen ved lige. Det giver en både fysisk såvel som mental velvære, og det er en utrolig vigtig disciplin at opretholde - også når man kommer ud og indfinder sig i guidelivet efter Utopia Guideschool. 

Mange vælger derfor at bruge deres siesta på at gå i træningscenteret, tage en kort løbetur, et spil tennis/padel eller et spil beachvolley med de andre elever på stranden. Vi faciliterer dog hos Utopia Guideschool også løbende under guideuddannelsen en række effektive morgentræningspas, hvor vi samles på stranden og får pulsen op. Disse er dog helt frivillige, om man ønsker at deltage i.

Afslapning

Guideuddannelsen er som nævnt intensiv, og kan til tider være en smule krævende. Vi har et omfattende pensum, som vi skal igennem på blot 5 uger. Derfor kan der også være dage, hvor man bare har brug for at sove ud, slappe af og samle energi og overskud. Slappe af kan kan man både ved poolen og på stranden, men nogle gange kan det være skønt at ligge sig på værelset, hvor airconditionen holder en mere behagelig kølig temperatur.

Det kan også være en gåtur rundt i det eksotiske landskab med noget musik eller en podcast i ørerne. Det er helt individuelt hvordan man slapper bedst af, og man afgør bedst selv hvad det virker for en. Én ting er dog helt sikkert, du lærer dig selv meget bedre at kende under opholdet på Utopia Guideschool.

 

Udflugtspakken på Mallorca

Når du er på Mallorca på Utopia Guideschool, så sætter vi en oprigtig ære i, at du får de absolut bedste og mest unikke oplevelser med dig videre i bagagen. Derfor har vi sammensat en udflugtspakke på Mallorca, som er fyldt til renden med fantastiske oplevelser. Udflugterne er valgt efter hvad Mallorca og nærområdet har at byde på. Vi tager både ud og ser øen, laver aktiviteter og fejre eksamen med temaarrangementer.

Udflugterne og arrangementerne afholdes i løbet af guideskolen og er et tilkøb som lægges til under bestillingen. Udflugtspakken koster 1.599 og kan f.eks. inkludere følgende*:

 • Paintball & Fashion Outlet
 • Bådtur på middelhavet
 • Shopping & sightseeing i Palma
 • Hiking i Andratx smukke bjerge
 • Eventaftener (temaarrangementer)

  *Ovenstående er et eksempel fra sidst afholdte guideuddannelse på Mallorca, og kan ændre sig fra skole til skole afhængigt af de muligheder, som er tilgængelige i den periode vi er der. Vi sørger dog altid for fuld værdi i udflugtspakken.

Paintball & Fashion Outlet

Vi trækker i det camouflerede paintball outfit og gør os klar til en dag med action! På de store paintball baner bruger vi nogle timer på at hev det super sjovt, kæmpe i teams og få brugt noget energi. Der er flere forskellige baner i forskellige størrelser og med forskellige forhindringer og skjulesteder, der gør det ekstra sjovt at komme frem til sejren med sit hold. 

Når vi er færdige med paintball trækker vi i vores eget tog og en stor bus kører os til Mallorcas Fashion Outlet, hvor der er mulighed for at spise en frokost og ikke mindst shoppe! Det store udendørs Fashion Outlet har alt, hvad du kunne forestille dig og til gode priser - måske gallakjolen til den sidste aften på skolen (gallaaften) også kan købes her. 

Udflugten til Paintball & Fashion Outlet er en utrolig oplevelse, da det er fantastisk team-building oplevelse, hvor vi knytter bånd på kryds og tværs og kommer på hinanden. 

Bådtur fra Palmanova

På den flotte katemaran "attraction" sejler vi ud sammen fra Palmanovas kyst og ud på det azurblå hav. Båden har et stort dæk, hvor man kan brede sig og få en god kulør. Der spilles god musik,og baren er åben med kolde drikkevarer. Vi holder smukke badestops undervejs, hvor du kan snorkle og bade fra båden.

Hele dagen står i "livsnydelsens" tegn! Der er lagt op til ren afslapning, musik og dans på båden, solbrændte næser og minder for livet. Især bådturen er noget som vores elever fra forrige skoler husker meget tydeligt, da en dag på havet med sine tætteste venner og veninder altid er en kæmpe oplevelse. 

Undervejs vil der også blive serveret en god frokost! En helt igennem fantastisk dag. 

Shopping & sightseeing i Palma

På Mallorca kan man ikke komme udenom at besøge Mallorcas hovedstad Palma, hvor over halvdelen af Mallorcas befolkning bor. Det er en smuk historisk by, der bl.a. rummer den berømte katedral, som er svær at få øjnene fra, når man kommer kørende mod byen. 
Det er også her, hvor vi sammen kører til i bus og bliver sat af ud til havnen og den flotte katedral. Derfra er der mulighed for at udforske Palma, katedralen, de hyggelige gamle stræder og ikke mindst gå shop amok i Palmas shopping mekka. 

Der er også god mulighed for at få spist en god omgang tapas og drikke en shangria i skyggen på en lokal restaurant.

Hiking i Andratx

Denne udflugt er en af de mest ikoniske for Mallorca! Mallorca er ikke kun kendt for sit lækre vejr og flotte hav - men også øens frodige og smukke natur. Især bjergene i Andratx er fænomenale, og derfor arrangerer vi selvfølgelig en udflugt hertil. Vi trækker i sportstøj og kører sammen med vores vandreguider til Andratx, hvor turen i bjergene starter. Undervejs på hiking turen vil du se de smukkeste udsigtspunkter, fantastisk natur og få de vildeste billeder med hjem. 

Det er en dag, man ikke glemmer! Sværhedsgraden er ikke svær, og alle kan deltage på turen. 

Eventaftener 

Hos Utopia Guideschool går vi som sagt op i, at I får en fantastisk oplevelse og ikke mindst bliver rystet sammen på guideskolen. Derfor holder vi disse eventaftener undervejs på guideskolen, som en del af udflugtspakken. Vi vil faktisk ikke afsløre så meget, da det skal være en overraskelse :) 
Men man kan regne med udklædning, underholdning og meget mere. Der kommer en invitation under døren et par dage før!

 

Priser og Datoer

Vi afholder vores guideskole på Mallorca hvert efterår.

Se en oversigt med alle ledige datoer og priser på guideskolerne til Mallorca på linket herunder.

Se datoer & priser »