Book-tidlig-rabatten udløber den 3. juni - Book din plads her

Vidensbasen

Spørgsmål? Prøv vores AI-Assistent

HER FOREGÅR UDDANNELSEN

Hvor ligger skolerne placeret i verden, hvordan bor man på skolen under opholdet og hvad kan man forvente?

GUIDESKOLEN MALLORCA ➤ 

GUIDESKOLE VAL THORENS ➤

SE PRISER & BESTIL ➤

HVAD ER INKLUDERET?

Hvad er egentlig inkluderet med guideuddannelsen fra Utopia? Alt fra fly og hotel, til professionel undervisning.

INKLUDERET I PRISEN ➤ 

GRATIS SPECIALMODUL ➤

SE PRISER & BESTIL ➤

JOBGARANTI

Hvad betyder Utopias jobgaranti egentlig? Vi har jobgaranti til alle beståede elever og branchens højeste ansættelsesprocent.

OM JOBGARANTIEN ➤ 

HER FÅR DU JOB ➤ 

JOBBET SOM GUIDE ➤

OM UDDANNELSEN

Hvad bliver man undervist i på guideskolen, og hvilken type af guide kan man blive efterfølgende?

UNDERVISNING OG FAG ➤ 

EN TYPISK DAG PÅ SKOLEN ➤ 

TYPER AF GUIDEJOBS ➤

OM UTOPIA

Hvem er vi hos Utopia? Vi er skandinaviens største og mest professionelt anerkendte guideudddannelse.

HVORFOR VÆLGE UTOPIA ➤ 

HVEM ER UTOPIA? ➤ 

VORES INSTRUKTØRER ➤

KONTAKT OS

Vi sidder altid klar til at hjælpe. Ring til os, send en mail eller chat med os her på hjemmesiden. 

KONTAKT OS ➤ 

MEST STILLEDE SPØRGSMÅL ➤ 

INSPIRATIONSFOREDRAG ➤

VORES PARTNERE I REJSEBRANCHEN

En vision for Utopia guideskole er, at alle vores beståede elever efter endt uddannelse har kompetencerne til at kunne få job hos netop det selskab de ønsker, og inden for deres foretrukne område.

Vi sender hvert år elever ud til en lang række rejseselskaber, og nederst på siden her, kan du se et udvalg af nogle af de selskaber, vi ofte rekrutterer til. Vi får på hver skole besøg af en lang række selskaber, der kommer ned for at rekruttere guider og andet personale direkte fra skolen. Nogle elever tager derfor direkte videre ud i verden efter skolen, hvor andre måske laver aftaler om start længere inde i højsæsonen. 

Langt størstedelen af vores elever kommer (hvis de ønsker det) i job efter uddannelsen - også dem der ikke består deres eksamener og derved ikke har jobgaranti. Utopia har den absolut højeste ansættelsesprocent efter skolen og det skyldes helt sikkert, at rejsebureauerne ved at en elev med et afgangsbevis fra Utopia, er blandt branchens klart bedst uddanne

YouTube video thumbnail

Nordic Leisure Travel Group AB sælger rejser fra Sverige, Danmark, Norge og Finland. Gruppen inkluderer rejsearrangørerne Ving, Globetrotter, Spies og Tjäreborg, flyselskabet Sunclass Airlines, samt ferieanlæggene Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Gruppen har over 1,6 millioner kunder og ca. 2.300 ansatte.

www.spies.dk

Med Apollo kan du rejse til hele verden. Apollo arrangerer charterrejser, træningsrejser, krydstogter, rundrejser, grupperejser og kombinationsrejser. Apollo arbejder for bæredygtige rejser og socialt ansvar. Apollo er certificeret efter Travelife's kriterier for rejsearrangører.

www.apollorejser.dk

Slopetrotter er et skandinavisk selskab med rødder i Danmark, der arrangerer skirejser til Alperne med fokus på adventure. Vi lægger stor vægt på guidens professionelle og personlige serviceniveau. Som et hurtigt voksende selskab vil vi give dig stor indflydelse som guide til, at påvirke det daglige arbejde på destinationerne.

www.slopetrotter.dk

Primo Tours er den populære charterarrangør, som fokuserer på de gode, velkendte charterrejser med direkte flyvninger, danske rejseledere, personlig service og med såvel klassiske rejsemål samt autentiske perler på programmet. Med en lille organisation med masser af erfaring kan Primo Tours tilbyde attraktive charterrejser og stadig have den personlige service i højsædet.

www.primotours.dk

TUI Nordic er nordens største rejsearrangør der består af rejseselskaberne TUI i Danmark, Sverige, Norge og Finland samt TUI krydstogter mm. Vi har 1600 ansatte med 80 mio kunder årligt, som rejser fra over 44 lufthavne i Norden. TUI arrangerer alle former for rejser og specialrejser, og har utallige jobmuligheder uanset om du vil holde yoga-klasser i solnedgangen, opfylde rejsedrømme for små rejsende i Bamseklubben eller arbejde med kundeservice som guide eller entertainer.

www.tui.dk

I Herning åbnede Bravo Tours' verden sig for første gang med Peder Hornshøj vision. ”I mine øjne forsvandt servicen ud af rejsebranchen – pludselig blev rejselederne svenske og norske, og kundetilfredsheden var lige meget” – Peder Hornshøj. Derfor opstod Bravo Tours, og dyderne gav næsten sig selv. Altid dansktalende rejseledere. Kundetilfredshed er vigtigere end økonomi, og produktet skal være det bedst mulige – så gæsten får den bedste oplevelse. Vi arrangerer rejser til både de mest populære charterdestinationer samt rundrejser, safari, golfrejser og meget mere. 

www.bravotours.dk

Højmark Rejser er en del af Skigroup, og har hovedkontor i Ringkøbing. Vi sender skiglade danskere på ski i Østrig og Italien, og rejserne er både for unge, par og familier, men fælles er at guideservice er vigtig på destinationen. Internt i "Højmark-familien" - som medarbejderne ynder at kalde deres arbejdsplads - hersker en helt særlig Højmark-ånd, som er kendetegnet ved godt sammenhold og socialt fællesskab. 

www.hojmark.dk

100 % danskejet charterselskab har udspring fra den jyske muld, og har stort fokus på personlig kontakt og god service hele vejen igennem. Suncharter er en del af Primo Tours koncernen, og er et selskab i stor vækst. Vores mange års erfaring, bl.a. med udelukkende danske rejseledere gør, at gæsternes ferie er i trygge hænder. Vi gør meget ud af, at vores rejseledere er godt rustede og blandt de bedste i branchen.

www.suncharter.dk

FolkeFerie.dk har eksisteret siden 1938, og har I alle år gjort vores bedste for at opfylde gæsternes feriedrømme. Året rundt vi tilbyder alt lige fra solskinsferier, storbyferier og temarejser til langtidsferier, grupperejser og ferier i Danmark. Vi er specialister i middelhavsøen Malta, som er et skatkammer af oplevelser, kultur og historie. Noget af det, som særligt kendetegner FolkeFerie.dk på Malta er vores danske rejseledere og ikke mindst Mellieha Holiday Centre, som i mere end 40 år har dannet rammerne om danskernes ferie.

www.folkeferie.dk

Europas største studieskibureau med mere end 60.000 gæster årligt. I over 15 år har écart ski tours sendt unge danskere på skiferier rundt om i de franske alper.  Totally specialiserer sig i skiferier med ekstraordinære oplevelser til den bedste pris på markedet. Så hvad end gæsten er en haj på ski eller talentet findes efter pisternes lukketid, så er Totally det rette valg med ekstraordinære guider til at fuldføre oplevelsen. 

www.sunweb.dk/totally

Med mere end 150.000 gæster i 2019 er vi blandt Danmarks førende rejsearrangører. Vi tilbyder rejser til varme solskinsdestinationer ved Middelhavet og til Alpernes smukke pistelandskaber i vinterhalvåret. Vi ser det som vores fornemmeste opgave at skabe de bedre ferieminder for alle, og derfor arbejder vi utrætteligt på at gøre det nemt for alle vores gæster at sikre unikke og uforglemmelige ferieoplevelser til en fornuftig pris og med 24 timers guideservice.

www.sunweb.dk

Uptours arrangerer ungdomsrejser og studenterrejser til Sunny Beach, Magaluf og Ayia Napa. Når du rejser med Uptours kan du forvente dig fest, social hygge, sol og pool i trygge og sikre rammer.
Uptours ansætter alle guider fra Utopia-Guideskole.

www.uptours.dk

Med stor passion for det vilde, rå og helt unikke Arktis, har Arctic Adventure siden 1983 specialiseret sig i GRØNLAND. Vi arrangerer pakkerejser og ture til mange forskellige typer gæster: individuelle, private grupper, private jet samt krydstogtgæster - og vi leverer altid et højt serviceniveau. Vi er en lille virksomhed med få ansatte, hvor der er engagement, flad struktur og højt til loftet. 

www.arctic-adventure.dk

SNE & SNÖ har siden 1992 sendt skigæster til Alperne, og i dag er vi Danmarks førende nichebureau med ekspertise i Alperne. SNE & SNÖ er ingen kæmpe i rejsebranchen. Det har heller aldrig været vores mål. Vi har i stedet haft en anden målsætning: At bevare gæsten i centrum. Det kan kun lade sig gøre ved ikke at blive for stor. Måske er det en af de vigtigste grunde til, at de fleste af vores gæster er stamgæster.

www.skirejser.dk

Mixx Travel blev etableret i 2009 og har hovedkontor i Malmø. Vores ambition er at give vores kunder "Meget mere ferie for pengene"! Rejserne går hovedsageligt til Alanya og Side, men der tilbydes også rejser til f.eks. Belek, Jordan, Cypern og Kreta. Hos Mixx Travel er service nøgleordet. Det er vigtigt for os, at vores gæster får den bedst mulige service af vores medarbejdere. Det gælder for alle medarbejdere, lige fra rejserådgiverne på salgskontorerne til guiderne på destinationerne. 

www.mixxtravel.dk

Amisol Travel er et dansk ejet rejsebureau og åbnede op for rejser fra Danmark i 2011. Vi har 30 års erfaring og var det første rejsebureau som tilbød pakkerejser med direkte fly til Sharm el Sheikh fra Skandinavien. Over 400.000ferieglade nordmænd og nu også danskere har gennem denne årrække tilbragt sin ferie med os, på vores dejlige destinationer i landene ved Middelhavet, de Canariske øer, Emiratene og ikke mindst Egypten, hvor vores guider arbejder og giver fantastiske ferieoplevelser. 

www.amisol.dk

Nortlander har siden 1990 arrangeret skirejser til Alperne og har forankret sig som et af de største skirejsebureauer i Danmark. På alle vores destinationer i Alperne, har vi veluddannede guider. De gør alt for at yde den bedste support og service, så gæsternes skiferie bliver fyldt med gode minder. Guiderne sørger også for eventyr ved siden af skiløbet. De sammensætter en vifte af spændende aktiviteter, der passer til den enkelte destination eksempelvis pistevisning, picnic og afterski.

www.nortlander.dk

Det dansk ejet Obzor Beach Resort er et lejlighedshotel med 523 lejligheder placeret direkte på stranden til Sortehavet i Bulgarien. Resortet ansætter udannede fra Utopia i mange forskellige roller.- eksempelvis  Guest Relation Manager for skandinaviske gæster, der kommer via turoperatører som Apollo eller Sunweb. Du kan også ansættes som receptionist eller være med til at skabe fantastiske rammer for de små gæster i KidsClub eller lave de vildeste sport/fitness rutiner i en af de 9 pools eller det nye fitnesscenter.

www.obzorbeachresort.com

Arrangør af skirejser siden 1981. Hos Danski elsker vi at stå på ski. Faktisk elsker vi det så meget, at vi på kontoret har over 6000 skidages erfaring. Så vi tør godt påstå, at vi kender Alperne som vores egen bukselomme. Danski har sendt danske skientusiaster på ski siden dengang, hvor skiene skulle være så lange og smalle som muligt. For 40 år siden opstod ideen til Danski på toppen af Hintertux gletsjeren i Østrig hos en gruppe af danske skilærer og rejsearrangører. Fokus var på det gode skiløb, fællesskabet og de bedste skiområder i Alperne - og det er det stadig. 

www.danski.dk

Animatrixx er førende indenfor animation og underholdning i rejsebranchen på Cypern og samarbejder med 9 hoteller inklusive Atlantica-kæden og St Raphael Resort. De leverer højeste standard i alle animation- og underholdningstjenester, som de tilbyder. Når du arbejder for Animatrixx bliver du en del af en familie, hvor hver ansat har en meget vigtig rolle i den succes, som selskabet opnår. Animatrixx rekrutterer animationsguider samt entertainers fra Utopia. 

-

Thinggaard blev grundlagt i Nordjylland for 100 år siden med sunde kerneværdier ,som stadig holdes i dag af de arbejdsivrige sjæle, der med stolthed viderefører et af Danmarks mest genkendelige rejsebrands. Præcision og kvalitet er stadigvæk i højsædet, samt en høj service og professionelle skiguide.

www.thinggaard.dk

Vi er et privatejet rejsebureau, der hedder NTS Norden Travel Services. Vi har to brands, Nordcotours og Golfeen. Vi sælger og arrangerer charterrejser og ture til Tyrkiet fra Sverige og Danmark. Vi ønsker gradvist at åbne flere destinationer op i fremtiden, både til nye lande og fra flere afgangslande. Vi har traditionelle rejseguider på vores rejsemål.

www.nordcotours.dk

Stort og traditionsfyldt familieselskab med med fokus på Balkan, som vi har arrangeret ferierejser til i 36 år. Om sommeren tilbyder vi rejser til Bulgariens smukke Sortehavskyst, og om vinteren tilbyder vi skirejser til Bulgarien til Bansko. 

www.balkanholidays.dk

Nazar er Danmarks All Inclusive-specialist! Vi håndplukker altid vores hoteller med stor omhu og med en vision om at de bedste ferieminder skal skabes lige der - vi lover altså vores gæster en anderledes ferieoplevelse på unikke hoteller, som ikke findes hos andre rejsearrangører på det nordiske marked. Vi kalder os selv Dream Providers, som er en konstant påmindelse om hvad målet er. Ligesom vi har hoteller af høj kvalitet, så har vi også kun de allerbedste guider!

www.nazar.dk

Vi sætter en ære i at skabe de optimale rammer for en mindeværdig ferier, og i fællesskab med vores danske rejseledere gøre vores ypperste for skabe den perfekte ferie for vores gæster og deres behov. I oktober 2019 blev vi i Århus Charter kåret for anden gang i træk og syvende gang i alt som Danmarks Bedste Charterarrangør ved Danish Travel Awards. En pris vi er utroligt stolte af og et flot bevis på, at vores gæster værdsætter den måde hvorpå vi bestræber os, at skabe de absolut bedste rammer for deres ferie.

www.aarhuscharter.dk

Historien om Corendon strækker sig mere end 20 år tilbage i tiden, hvor virksomhedens grundlægger, Atilay Uslu, startede et lille rejsebureau i Holland. Siden er det gået stærkt – og i dag er Corendon en multinational rejsekoncern med eget flyselskab, egne hoteller i både Europa og Caribien og knap 1 mio. gæster om året samt kontorer i Holland, Belgien og Danmark. I Danmark slog Corendon dørene op i begyndelsen af 2022 og med et hold af erfarne medarbejder, solid økonomisk og organisatorisk støtte fra moderselskabet i Holland, kunne Corendon Danmark sende 40.000 gæster afsted på charterrejse det første år. Som guide for Corendon er din vigtigste opgave at sikre vores gæsters ferieglæde og tryghed.

www.corendon.dk

Skilink er indbegrebet af erfaring, kendskab til alperne og fokus på glade gæster i alperne. Et ny opstartet skiselskab men med over 30 års erfaring i teamet, der blandt andet består af de oprindelige stiftere af Nortlander Skitours. Glade gæster er det allervigtigste, og vi stræber altid efter at blive det mest naturlige valg, når gæsterne skal vælge sin rejseudbyder til alperne. Det gør vi bl.a. ved at være tilgængelige for gæsten så meget som muligt (og det er meget) samt at levere fantastiske og trygge oplevelser i alperne. 

www.skilink.dk

Nordic Invasion er Sveriges største arrangør af "Studentresor" og "Ungdomsresor". De sender svenske festglade gæster til både Ayia Napa, Magaluf, Rhodos, Prag og Sunny Beach. Nordic Invasion kan med sin store erfaring indenfor ungdomsrejser garantere en høj kvalitet på sikkerhed, tryghed såvel som guider og hoteller. 

www.nordicinvasion.se

Langley er en familieejet virksomhed med rejser til de franske, italienske og østrigske Alper, Canada, Korsika, Kreta og Guadeloupe i Caribien. Vi ejer og driver 14 hoteller. Vi har mange forskellige stillinger hele året rundt. Om vinteren som eksempelvis skiguide eller bartender i alperne, eller om sommeren som receptionist eller bartender på fantastiske destinationer. Vi kræver at vores personale er sociale og brænder for god service.

www.langley.eu/dk

Vi arrangerer skirejser til gymnasier og universiteter. Summitweek er ungdomsrejser til grupper der elsker billige skiferier, uforglemmelige oplevelser og fede tider i Alperne sammen med vennerne. Samtidig har vi branchens bedste guider til at levere de fedeste arrangementer hele ugen, samt sørge for at du har fuld tryghed og sikkerhed på din skitur. Summitweek ansætter kun skiguide fra Utopia. 

www.summitweek.dk

We are the biggest entertainment company in Spain, working on Canary- and Balearic Islands and the mainland coast. We give young Europeans the opportunity to make a career in entertainment and work abroad, putting to use their education and expanding their experience. Our job is to make sure the guests go home with sensational memories. “Taking fun seriously” is our driving source. In summer 2023, we were more than 1100 entertainers working in 300 hotels and campsites. We offer both all year and seasonal jobs (April – November and October – March).

www.acttiv.es

DUF er Danmarks største arrangør af ungdomsrejser til hhv. Sunny Beach, Ayia Napa og Magaluf. Alle guider til ungdomsbranchen bliver rekrutteret fra Utopia guideskole, da vi ved at det er den eneste guideuddannelse på markedet, hvor vores guider får den nødvendige uddannelse og kompetencer, til at kunne varetage et job med så mange unge mennesker. At skulle holde styr på unge gæster, hvor der ofte kan være alkohol indblandet, er et kæmpe ansvar. Utopia er den eneste guideskole, hvor vi har kunnet få guider, der kan leve op til netop det.

www.duf-rejser.dk

Alekos Rejser arrangerer grupperejser for unge i aldersgruppen 18-24 år. Med destinationer fordelt rundt på forskellige kontinenter, tilbyder vi rejser til destinationer lige fra isbjørnens rige på Svalbard til de kridhvide sandstrande i Thailand. På alle vores rejser har vi et stærkt team af rejseledere med, som er en af de vigtigste brikker for at give gæsterne deres livs rejse.

www.alekos.dk

Med over årtiers erfaring i skibranchen og en ægte passion for bjerge og så stæber vi efter at gøre skidrømme til virkelighed - og det er også det vores skiguider hjælper med. Vi er team af skientusiaster og rejsespecialister, som brænder for at skabe skiferier i verdensklasse med dygtige guider på pisterne. Vi har rejser til både de italienske, franske og østrigske alper. 

www.slopestar.dk

SunnyBeach.DK sælger billige rejser fra Danmark til Sunny Beach i Bulgarien. De har et stort udvalg af all-inclusive afbudsrejser og familiehoteller til markedets billigste priser, og de sender hver sommer tusindevis af tilfredse gæster afsted til dette skønne rejsemål ved Sortehavskysten.

www.sunnybeach.dk