Guideuddannelsen

 - alt du skal vide

EN GUIDEUDDANNELSE PÅ UTOPIA GUIDESKOLE

Utopia Guideskole uddanner branchens bedste guider til rejsebranchen og gør dig 100% klar til at varetage verdens fedeste job som guide med hele din verden som arbejdsplads. Vi har branchens højeste ansættelsesprocent og tilbyder jobgaranti til alle beståede elever. 

Tag din uddannelse på Utopia Guideskole - et springbræt til et fantastisk job i rejsebranchen!

Læs meget mere om guideuddannelsen og undervisningen på Utopia Guideskole her på siden. 

Grundforløbet

Grundforløbet på Utopia Guideskole

Utopia Guideskole er en 5 uger lang og intensiv guideuddannelse, som gør dig i stand til at gøre karriere og arbejde for et rejseselskab i udlandet. 

Guideskolen er bygget op omkring et grundforløb, som giver dig alle de redskaber og kompetencer, som kræves i jobbet som guide - og som gør dig til en attraktiv kandidat hos rejseselskaberne, når de skal rekruttere deres guider til deres teams fra Utopia Guideskole. Grundforløbet varer de første 4 uger, og derefter vælges som tillæg til guideskolen et gratis specialiseringsmodul den sidste uge, hvor man går i dybden med et særligt område/felt i rejsebranchen. 

Grundforløbet kommer ind på ALLE de forskellige guidejobs og arbejdsopgaver i rejsebranchen, så specialiseringsmodulet giver dig mulighed for at lære ekstra om den del af jobbet, som du er allermest interesseret i. 

Du vil blive undervist i både teori og praksis i en lang række forskellige fag og fagområder, der alle er med til at sikre at du er bedst muligt rustet til dit fremtidige job.

 

Læringsstil med glæde 

På uddannelsen er vores læringsstil bygget op omkring glæde, personlighed og intensitet - noget vi ved udvikler mennesker. Det skaber de bedste guider til vores samarbejdspartnere og giver vores elever deres livs oplevelse samt minder for livet. 

For Utopia Guideskole er ikke kun en fantastisk guideuddannelse. Det er også personlig udvikling, venskaber for livet, kompetencer du kan bruge resten af dit liv, et kæmpe CV boost og en måned vi lover, du aldrig kommer til at glemme. Du lærer om kropssprog, at snakke foran større forsamlinger og at slippe nervøsiteten. Du skal prøve det hele på egen krop og vil prøve helt nye grænser af, så du bliver den bedste guide, du kan være. 

 

Specialmodulerne 

I tillæg til grundforløbet har du mulighed for at specialisere dig indenfor et særligt område/felt gennem et såkaldt "Specialiseringsmodul". Alle elever vælger et modul som de kommer til at gå ekstra meget i dybden med i løbet af de 5 uger på deres guideudannelse, men det er vigtigt at understrege at du ikke er "låst" i forhold til hvilket specialmodul, du har taget på skolen.

Grundforløbet forbereder dig til alle typer af guidejobs, så selvom du har valgt f.eks. "ungdomsmodulet" så betyder det ikke at du ikke kan få job efterfølgende som f.eks. sportsguide eller børneguide. Det er selvfølgelig en fordel at have taget et specifikt modul, hvis du allerede nu ved, at du f.eks. vil ud som ungdomsguide, da man går i dybden med nogle arbejdsopgaver og udfordringer, som grundforløbet ikke har med. 
Læs mere om de forskellige specialmoduler her

Undervisningen & Fag

Undervisningen på Utopia Guideskole

På Utopia guideskole bestræber vi os på ”learning by doing”, da vi tror på, at du lærer bedst ved at komme ud at mærke, se og føle på egen krop, hvad faget indebærer. Vi trækker altid paralleller mellem teori og praksis, så din guideuddannelse går op i en højere enhed, og du vil få en bedre forståelse for faget. 

Der er rigtig meget du skal nå at lære under din tid på Utopia Guideskole - men det bliver aldrig kedeligt! 
Bliv guide på Utopia og du vil opleve en helt anden undervisningsform, end du er vant til fra Danmark. Slut med tykke skolebøger og tavleundervisning. En af grundene til, at skolen har lokation på en ægte feriedestination er, at det giver os en unik mulighed for at benytte os af omgivelserne, så du får din guideuddannelse om det givne emne i dets rette element. Vi underviser f.eks. på stranden, ved poolen og med nogle af sydens smukkeste udsigter.

På Utopia er vi meget bevidste om at alle har forskellige indlæringsstile, og ikke alle lærer på samme måde. En undervisningstime kan både foregå teoretisk, men vores fantastiske instruktører har mange kreative idéer og alternative metoder til at lære fra sig. Arbejdsopgaverne som guide er heller ikke altid helt oplagte at undervise i teoretisk - skal man f.eks. undervises i "Animationsguiden" som bl.a. underholder gæsterne om poolen på hotellet og laver vandaerobic, så vil instruktørerne vise netop det ved poolen! 

 

Fagene

Guideuddannelsen er bygget op, som var du guide på en destination. Det betyder, at undervisningen er skruet sammen, så du oplever en kronologisk gennemgang af de arbejdsopgaver, du som guide typisk har i løbet af en arbejdsuge.

I løbet af guideskolen vil du også gennemgå fem eksamener. Det drejer sig om fire mundtlige eksamener i løbet af de fire uger på skolen samt en afsluttende skriftlig eksamen. Der vil for hver uge være et eksamensfag, der er omdrejningspunktet for undervisningen, samt en masse andre fag, der hjælper dig til din eksamen, men også i det videre liv som guide. Læs mere om eksamensforløbet her: Eksamener

De 4 eksamener du som elev på Utopia Guideskole bliver eksamieret i, tager alle udgangspunkt i fagene nedenfor. Vi har tilrettelagt undervisningsforløbet og indholdet i fagene således, at I får et bredt indblik i rejsebranchen som helhed.

Se de fag og områder, som I vil blive undervist i på Utopia Guideskole:

 

Eksamener

I løbet af guideuddannelsen vil du gennemgå 5 eksamener. Der vil hver uge være et eksamensfag, som der er fokus på og som afsluttes med en eksamen. I løbet af ugen supplerer resten af undervisningen og fagene eksamerne og giver dig redskaberne til at gennemføre din eksamen med bravour samt blive den bedste guide i fremtiden. 

Eksamenerne består af 4 mundtlige og en afsluttende skriftlig, som opsummerer guideskolen. 

Eksamenerne er kun til for at lade dig prøve nogle af guidens allervigtigste opgaver på egen krop og få lov til at øve dig. Vi ser, at du følger med i undervisningen, er serviceminded og kan skabe feriestemning for gæsterne. Alle eksamerne foregår som i det virkelige guideliv - så skal du til eksamen i transfer, hvor du henter dine gæster i lufthavnen i bus, så holdes eksamen i bus med mikrofon og gæster. 

Hør mere om eksamerne nedenfor og læs om de 4 mundtlige eksamerne nederst:

 

Transfer

Transfer består i at tage imod gæsterne i lufthavnen og omvendt sende dem hjem efter en god ferie. På en transfer er guiden super vigtigt, og det er en af guidens vigtigste opgaver. Guiden er den første og den sidste kontakt, gæsten har med rejseselskabet under ferien. Du lærer at tage ansvar for dine gæster samt at give en professionel start og afslutning på gæsternes ferie. Du vil blive forberedt til at kunne varetage gæstelister, busser, hoteller, lufthavn samt information til gæsterne under transferen.

Velkomstmøde

Som guide møder man de nyankomne gæster og sørger for at give den allerbedste start på ferien med et velkomstmøde. Her er det guidens opgave at formidle alt vigtig information samt skabe tryghed og feriestemning hos gæsterne. Det er en unik mulighed for skabe tillid, bygge en personlig relation og informere om og sælge den kommende uges udflugter. Alt dette skal du også lære under guideskolen!

Udflugt

I løbet af ugen tager du dine gæster med på fantastiske udflugter til nogle af destinationens smukkeste og mest spændende steder. Du er den alle gæsterne kigger på, lytter til og elsker at få viden fra! Der forventes rigtig meget af dig, din viden og dine kundskaber. Der findes utrolig mange udflugter, og kan være alt lige fra historiske, kulturelle, action, bådture, aftenarrangementer, vinsmagning, ski og meget mere. Du får på skolen alle værktøjer til at kunne planlægge og varetage en hvilken som helst udflugt.

Salg og Service

Mange har haft undervisning i salg og service, før de kommer på Utopia. På guideskolen vil du modtage undervisning i salg og service, der retter sig mod rejsebranchen. Du får værktøjer til at kunne sælge til alle typer af gæster, der vil komme på din destination, men også værktøjer til at læse gæsten og yde en individuel service. Desuden bruger du til denne eksamen også dine nye redskaber indenfor konflikt- og reklamationshåndtering. 

Personlighedsprofil (DISC)

Vi er certificeret til at uddanne i DISC-personlighedsanalyser og give en tilbagemelding på den profil, du udfylder i forbindelse med Utopia Guideschool.

Profilen anvender vi for at kortlægge fokusområder og skabe en positiv udvikling hos hver enkelt elev. Vi bruger det som et værktøj til at se, hvilke typer opgaver i jobbet de foretrækker og udfører bedst, og hvilke områder vi skal samarbejde for at udvikle. Profilen giver os grundlag for en konstruktiv dialog omkring motivation, ansvar, udfordringer og udviklingsmuligheder, samt at hjælpe eleven til at opnå større tilfredshed og fremgang under skolen.  

DISC er dermed et effektivt værktøj ift. din personlige udvikling, og vi bruger DISC som et værktøj gennem hele skoleforløbet i mange forskellige sammenhænge, og sætter styrker samt udfordringer i direkte relation til specifikke arbejdsopgaver. Det er både et værktøj til at udvikle dig personligt, men også professionelt!

På den måde har vi et værktøj til at udnytte dit fulde potentiale! 

Certificeret i førstehjælp

Som en del af guideuddannelsen på Utopia Guideskole vil du blive certificeret i førstehjælp og vil gennemgå et skræddersyet førstehjælpskursus, der har fokus på nogle af de situationer, du i værste tilfælde kan komme ud for i jobbet som guide. 

Vores eksterne instruktører flyves fra Danmark til skolen for at forberede dig og give dig redskaberne til praktisk at håndtere en krisesituation eller ulykke på en feriedestination, når du står som guide. Du vil desuden få undervisning i krisehåndtering og psykisk førstehjælp, som er en del af fagene på guideskolen.
På denne måde sørger vi for, at du føler dig tryg og forberedt inden du skal have ansvar for dine feriegæster efterfølgende, som guide i rejsebranchen.