Tryghedsgaranti på alle bestillinger!  Læs mere her

Guideuddannelse

4 uger i legendariske Val Thorens

Guideuddannelse i Val Thorens

NYHED for 2024!
Vi åbner som noget helt nyt op for at blive uddannet guide i Val Thorens i Frankrigs Alper! Samme professionelle guideuddannelse som Utopia altid leverer på Mallorca - men nu bare på ski i Europas nok mest populære skiresort. 

Guideuddannelsen afholdes i Januar/Februar i det legendariske Val Thorens, der ligger i den smukke Tarentaisedal. Byen er kendt for at være den højeste skisportsby i Europa og er kåret til verdens bedste skiområde 4 gange. Skolen er planlagt, så du selvfølgelig har mulighed for også at stå på ski på skolen enten i siesta eller dage med formiddagsfri. Der er også 2 dage på ski inkluderet i prisen med skileje - og så kan der selvfølgelig tilvælges mere efter ønske. 

På guideskolen bliver du ligesom på Mallorca uddannet både charter- og skiguide og er efterfølgende klar til at tage et guidejob enten på en sommerdestination eller skidestination - grundforløbet er altså det samme, men her har du bare ski lige udenfor døren i din fritid! 

Og husk - Val Thorens er både for de øvede og nybegynderne på ski. 

Herunder har vi samlet al nyttig information om guideuddannelsen og opholdet i Val Thorens.  

 

Om uddannelsen i Val Thorens

Guideuddannelsen på Utopia Guideschool bliver dit springbræt ud i verdens fedeste job og ud i en verden fyldt med personlig udvikling, uforglemmelige oplevelser på verdenens smukkeste destinationer, en nye guidefamilie og masse erfaring til fremtiden. Det bliver med garanti en beslutning, du aldrig kommer til at fortryde! 

Uddannelsesforløbet er sammensat i en så realistisk kontekst som muligt og sikrer dig en professionel, virkelighedsnær og samtidig fantastisk guideuddannelse. Guideskolen gennemføres i det, må man sige, nærmest legendariske Val Thorens over 4 uger. Her bliver der både intensiv undervisning samt tid til at opleve det fantastiske skiområde på ski eller snowboard.


Vi har nøje tilrettelagt uddannelsen i Val Thorens, så den afspejler sig den virkelighed du efterfølgende kommer ud i, når jobbet som enten skiguide, charterguide, børneguide m.m. venter.

Guideskolen foregår i et af de smukkeste skisportsområder i Europa, men grundforløbet i løbet af de 4 uger uddanner dig både til charter-, animations- og skiguide ligesom på Mallorca! Du har altså de samme jobmuligheder på guideskolerne, men på helt forskellige lokationer. Her foregår det med sneen og pisterne lige udenfor døren. Skolen er organiseret således, at der vil være flere dage, længere siestaer eller formiddage, hvor du kan nyde pisterne og sneen under støvlerne - det bedste af to verdener. 

Et lille udpluk af flere områder og fag, som vi underviser i på guideuddannelsen:

 • Mikrofon- & præsentationsteknik
 • Velkomstmøde & bustransfer
 • Salg og service
 • Rejseforsikringer
 • Førstehjælp
 • Personlighedsprofiler og analyse
 • Reklamationshåndtering
 • ... og MEGET meget mere.

Vi har samlet meget mere information om uddannelsens indhold, grundforløbet, særligt om de forskellige fag og om undervisningen samt meget mere på linket herunder.  

Læs mere om uddannelsen »

Hotellet du bor på i Val Thorens

Hjertelig velkommen til Utopia-hotellet i Val Thorens! 
Under dit ophold i Alperne vil du komme til at bo i fine lejligheder i Val Thorens by med et lille fint køkken, et sofa og afslapningsområde samt et soveområde med enkelt- eller køjesenge, ligesom når man arbejder som skiguide. Det vil altså sige, at du vil bo i en typisk skiguidebolig, som var du på sæson! 

Vi har prioriteret, at I kommer til at bo centralt i Val Thorens by kort til undervisning og alt hvad I skal bruge.Lejlighederne er altså nøje udvalgte, da de er placeret i byens hyggelige centrum med alt lige udenfor døren - pisterne, restauranter, supermarkeder og afterski. 

Lejlighederne er vores base for guideskolen og er din base i fritiden, som du dog oftere nok vil bruge i byen eller på pisterne, hvis du er vild med at stå ski eller gerne vil lære det. Men først og fremmest vil du uddanne dig til guide og tilbringe meget af din tid i et intensivt fagligt uddannelsesforløb, som vil foregår i nogle pæne undervisningslokaler inde i Val Thorens by. 

Se billeder af lejlighederne nedenfor. 

 

ÅBEN BILLEDGALLERI     »

I lejlighederne bor i 3 - 5 personer sammen i de hyggelige lejligheder. Værelsesfordelingen vil blive gjort vilkårligt, men det er muligt at ønske, hvis man ønsker at bo sammen med nogle bestemt. Dette skal blot oplyses til os mindst 3 uger inden afrejse. Du vil kun blive placeret på værelse med deltagere af samme køn som dig selv. 

Du vil skulle medbringe nogle enkelte ting selv til lejligheden som f.eks. sengetøj, men det vil vi oplyse om i detaljer, når der også sendes en pakkeliste ud inden afrejse til guideskolen. 


Omgivelserne

Val Thorens er Skandinavernes favorit skidestination og med god grund! Området ligger i de smukke franske alper og grænser sig tæt op af de italienske og Schweiziske grænse med 150 km til Geneve i Schweiz og 300 km til Milano i Italien. Byen er et skisportsområde og er selvfølgelig oplagt for skientusiaster, men der er plads til alle! Om man er til fransk gastronomi, adrenalin, ski, kakao på toppen af bjerget med verdens smukkeste udsigter eller verdensklasse afterski. Læs mere under afsnittet "Fritiden i Val Thorens".

Under opholdet i Januar/Februar kan du forvente temperaturer lige omkring 0-5 grader med snegaranti OG oftest sol både i byen og på pisterne. 

De nybyggede undervisningslokaler i midtbyen samt de utallige af muligheder for praktisk undervisning i byen gør omgivelserne helt optimale for din guideuddannelse. 


Halvpension

Når du tager din guideuddannelse i Val Thorens har du mulighed for under enten første uge eller under hele dit ophold at tilvælge halvpension. Halvpension betyder, at du har både morgenmad og aftensmad inkluderet. Begge dele hentes ved en rigtig god take-away restaurant i Val Thorens, der hedder Johns Scandinavian restaurant. Her får man en morgenmadspakke til lejligheden hver morgen samt henter sin aftensmad fra restauranten, som kan nydes sammen i lejligheden. 

Vi hos Utopia anbefaler at tilvælge halvpension, da det er en nem, enkel og billig måde at få dagens vigtigste måltider på. Halvpension tilvælges ved bestilling eller tilkøbes op mod afrejse til en pris på 1195 kr. for den første uge eller for 4.495 kr. (for alle 4 uger). 

Val Thorens området

Det er ikke tilfældigt, at vi har valgt Val Thorens som vores rejsemål for vores guideuddannelse i Januar/Februar.
Val Thorens er ét af de mest populære rejsemål, når det gælder skiferie - specielt blandt unge mennesker. Val Thorens har både omgivelserne og faciliteterne til, at vi kan levere netop den guideuddannelse, som vi er blevet så kendte for. 

VAL THORENS BY 

Lejlighederne ligger centralt i Val Thorens, der giver dig masser af mulighed for nemt at opleve byen imellem undervisningen, når der ikke er uddannelse på skemaet. Val Thorens er en af de mest populære skiområder i verdenen og emmer af fransk hygge og gastronomi. Danskere valfarter hver år til de smukke bjerge hele vinteren. Temperaturen er lige omkring 0-5 grader med snegaranti OG oftest sol i byen og på pisterne. 

Nyd de franske bistro-restauranter i byen, gå på Alpernes største diskotek til afterski, kælk på den vildeste 7 km lange kælkebakke, løs gruppeopgaver på byens caféer med dine medstuderende eller selvfølgelig - stå på ski! 

Området har alle de perfekte faciliteter og redskaber som behøves, når vi hos Utopia Guideskole sætter rammerne for branchens mest professionelt gennemførte og brancherelevante guideuddannelse.
Netop derfor har vi valgt Val Thorens, som et af vores uddannelsessteder!

VAL THORENS SKIOMRÅDE 

Val Thorens er den absolutte største klassiker for danske skientusiaster. Byen Val Thorens blev bygget efter det franske koncept “Ski au pied” hvilket groft kan oversættes til “ski til og fra døren“, og er blevet et varemærke for Val Thorens, hvor du kan komme på ski næsten lige udenfor lejligheden. 

Der er 140 km pister i Val Thorens seks toppe op til 3.000 m, og er snesikkert fra november til maj. Val Thorens er både godt til nybegynderne, men kalder også på den øvede skiløber, som søger udfordringer dag og nat. Skiområdet er også kendt for deres offpist, et effektivt liftsystem samt Fransk Après ski, når det er bedst.  

 

Specialmoduler

Når du tager din guideuddannelse i Val Thorens med Utopia Guideschool har du mulighed for, helt gratis, at tilvælge et specialiseringmodul, hvor du går ekstra meget i dybden med et specifikt område indenfor guidefaget. Normalpris 4999 kr. 

Grundforløbet på guideskolen uddanner dig til både skiguide, charterguide og animationsguide. 

Du kan vælge mellem følgende specialmoduler: 

 • Sport- og fitnessguiden
 • Børneguiden
 • Destination Management & Ledelse
 • Skiguiden (en del af grundforløbet)
 • Animationsguiden (en del af grundforløbet)
 • Bæredygtighed og turisme (en del af grundforløbet)

Du tilvælger det ønskede specialmodul under bestillingen. Du kan også afvente med dit valg til du er ankommet på guideskolen. Vi har på guideuddannelsen et introforløb, som forløber over de første par dage efter ankomst, hvor vi grundigt går i detaljer med de enkelte specialmoduler.
  

Læs om specialmodulerne »

Fritiden i Val Thorens

5 intensive uger

Vi lægger hos Utopia Guideschool ikke skjul på, at de 4 uger, som guideuddannelsen strækker sig over, er intensive og til tider krævende. Guideuddannelsen er seriøs og målrettet mod at uddanne branchens absolut bedste guider. Det går vi ikke på kompromis med - men der skal selvfølgelig også være tid til fritid, hygge og at opleve destinationen. 

Du skal forvente lange dage med masser af arbejde og undervisning - der er meget, der skal nås og læres for at kunne varetage jobbet som guide i rejsebranchen 

Utopia Guideschool er en realistisk og brancherelevant guideskole, og det vil sige, at din tid på Utopia Guideschool skal være så virkelighedsnær som muligt til jobbet som guide. Derfor har man også en enkelt fridag om ugen på skolen samt siesta midt på dagen, ligesom man har som guide.

På sin fridag og i siestaen kan man samle kræfter og hygge sig med sine medstuderende i de fantastiske omgivelser, og tiden kan bruges præcis, som man ønsker! Herunder giver vi par gode eksempler på, hvad man som elev kan bruge sin fritid på. 

Ski, ski og ski!

Forestil dig følgende: Solen skinner fra en skyfri himmel og du mærker vinden i dit ansigt, mens du suser ned af de mange pister. Ja, Val Thorens er selvfølgelig til netop dig, der elsker at stå på ski (eller måske gerne vil lære det?). Val Thorens er flere gange kåret til verdens bedste skidestination, og det forstår man til fulde! 140 km pister og et effektivt liftsystem tager dig nemt rundt i de smukke bjerge.

Er du freestyle-freak? Så skal du prøve Val Thorens Snowpark med 70.000 kvadratmenter at boltre dig på. 

Kælk på Toboggan

I Val Thorens findes en hele 7 km lang kælkebakke! Det er de færreste, der har prøvet det adrenalin rush det er, at flyve ned af bakken på kælk og med hjelm. Peclet-liften tager dig med op til toppen af bjerget, og her starter der så en spændende rejse ned af bjerget. Første del af bakken er temmelig flad, og her har du masser af tid til at øve dine sving inden farten tager til og det sjove for alvor starter. 

Den ligger kun et par hundrede meter fra Snetorvet og er nem at komme til i en siesta imellem undervisningsmodulerne eller på en fridag. 

Afterskiens største mekka

En bonus til det smukke område i Val Thorens er de fantastiske afterski steder, der findes i byen og på pisten. Skisportsområdet krydret med et livligt aften- og natteliv gør Val Thorens til noget helt særligt, hvilket også tiltrækker skibumser og skiguider hele vinteren. Afterski behøver dog ikke kun at være sent på aftenen, men hører også ofte til sent på eftermiddagen efter en dag på ski. 

En af de mest ikoniske afterski steder hedder La Folie Douce, som de fleste ski-interesserede har hørt om. Du kan også komme dertil, selvom du ikke står på ski derhen til - nemlig via kabinelifterne i byen. Her spiller oftest et liveband, stemningen er altid i top og der er som oftest støvledans på bordene. 

Nyd solen i Val Thorens

Når der er siesta fra undervisningen, eller det er tid til at studere til eksamen, så er det jo oplagt at gøre i Alpernes sol! Du kan jo samtidig arbejde på din tan og lægge ansigtet mod solen. Du kan både tage liften op og arbejde/slappe på en af de udendørs restauranter på toppen af bjerget eller blive i byen, hvor der også findes mange fine solspots på byens terrasser eller på udeserveringerne på Snetorvet. 

Ræs over dalen med ziplining

Turen starter i 3220 meters højde og undervejs passerer man gletscher 250 meter under sig! Den når en hastighed på op til 105 kilometer i timen og er en af de smukkeste og sjoveste oplevelser i Val Thorens!

Ziplinen er først og fremmest en fantastisk attraktion, men forbinder rent faktisk også to skiområder, da du "rejser" fra Mauriennedalen til Tarentaisedalen.

Val Thorens Snowpark

Er du freestyle-freak, skal du prøve Val Thorens Snowpark. Den ligger på Plateau Pistes og har 70.000 kvadratmeters snowpark med alle sværhedsgrader. Den er opdelt i 5 zoner og rummer f.eks. snevæg, slidebokse og half pipe. Snowparken er oplagt til en eftermiddag efter undervisning, hvor solen har gjort sneen lidt blødere. 

Gokart på is

Gokart på en 300 meter lang isbane? Dét er da også en måde at bruge sin fritid i Val Thorens! Det er en helt særlig oplevelse at køre gokart på is, og her får du virkelig testet dine køreevner. Tag dine andre medstuderende med under armen og ha' en fantastisk dag på gokart banen. 

Skileje og liftkort

Liftkort 

Du vil som nævnt have mulighed for at stå på ski under dit guideskoleophold i Val Thorens, også selvom der venter 4 ugers guideuddannelse. 
Skemaet tilrettelægges således, at vi gør plads til nogle formiddage og længere 3-4 timers siestaer, hvor man kan udnytte området for at stå på ski eller snowboard eller på anden vis nyde Val Thorens. Derudover har du selvfølgelig dine fridage, hvor du selvfølgelig kan bruge hele dagen på pisten!

Der er inkluderet 2 dage på ski med skileje inkluderet i guideskolen, men vil du gerne stå endnu mere på ski, så kan du selvfølgelig også det.

Vi hjælper dig med at få et liftkort og som en start tilbyder vi et liftkort til 1 uge under opholdet til 2400 kr. Skal du have flere uger, er det herefter muligt nede i Val Thorens at tilvælge yderligere dage eller hele uger hos instruktørerne, der kan hjælpe dig med det.

Skileje

Vil du gerne leje ski til den ekstra uge på ski, så hjælper vi også med det. Vi samarbejder med de bedste skiudlejere i Val Thorens, og der kan vælges flere pakker til skileje afhængig af hvilke slags ski du vil have og om du f.eks. selv har støvler med. 

Du kan læse flere detaljer om tilvalg af liftkort, skileje og andre tilvalg til Val Thorens nedenfor. 

KNAP TIL PRISER OG DATOER

Transport til Val Thorens

Transport til guideskolen i Alperne foregår på ægte skiguide manér i bus til Frankrig. Alle vores elever hentes rundt om i Danmark, hvorefter vi kører mod Alperne. Med god stemning hele vejen, nogle hyggelige stops på turen og mulighed for at lære hinanden at kende, så bliver det en rigtig god start på guideskolen. 

Det tager imellem 16-18 timer at nå til Alperne og til Val Thorens, som er Europas højst beliggende skisportsby. Når du kommer frem, er der selvfølgelig mulighed for at få slappet af og pakket ud i jeres lejlighed sammen med dine nye roomies. 

Man vælger sin pick up under bestillingen af guideskolen, og du kan vælge pick ups i hele landet - f.eks. København, Slagelse, Odense, Vejle, Padborg mm. 
Har du egne ski? Du kan tilvælge skitransport ved bestilling af din guideskole. 

Udflugtspakken i Val Thorens

Utopia Guideschool er en seriøs og intensiv 4 ugers guideskole i Val Thorens. Men vi vil også gerne hjælpe jer med at få det fulde udbytte af jeres fritid under opholdet. Derfor sammensætter vi til hver skole en event- og udflugtspakke med det bedste Val Thorens har at tilbyde i den måned, vi er i Val Thorens.
Pakken kan f.eks indeholde:

 • Kælkearrangement på bjerget
 • Barbeque Picnic på bjerget
 • Iqlo Night Experience med DJ
 • Afterski
 • Ekstra dag/dage med liftkort & eventuel skileje
 • Eventmiddage på udvalgte restauranter

*Ovenstående er et eksempel og kan ændre sig fra skole til skole afhængigt af de muligheder, som er tilgængelige i den periode vi er der. Vi sørger dog altid for fuld værdi i udflugtspakken.

Priser og Datoer

Vi afholder vores guideskole i Val Thorens hver vinter i Januar/Februar måned.  

Lige nu er der en nyhedspris på guideskolen! Se alle ledige datoer og priser på guideskolerne til Val Thorens på linket herunder.

Se datoer & priser »