NYHED 2024 - Bliv uddannet guide i Val Thorens  Læs mere her

Jobgaranti

 - til alle beståede elever

Jobgaranti

Utopias jobgaranti er en grundsten for uddannelsen. Det er din garanti for, at du er sikker på at få brugt din uddannelse, fået job i verdens bedste branchen og få anvendt alle de kompetencer, du har tillært dig under uddannelsen. Du starter som udgangspunkt din guideuddannelse hos Utopia Guideschool med jobgaranti. 

Vi sender hvert år elever ud til en lang række rejseselskaber og nederst på siden her, kan du se et udvalg af nogle af de selskaber, vi ofte sender vores elever ud til. Vi får på hver skole besøg af hele rejsebranchens rejseselskaber, der kommer ned for at rekruttere guider og andet personale direkte fra skolen. Nogle elever tager derfor direkte videre ud i verden efter skolen, hvor andre måske laver aftaler om start længere inde i højsæsonen eller over vinteren. 

Vi er meget stolte af hos Utopia Guideschool, at vi har 100% ansættelsesprocent hos vores elever indtil videre. Det vil sige, at alle elever der efter guideskolen har ønsket at komme ud i et guidejob, er kommet i job. Uanset om de har haft jobgaranti eller ej efter guideskolen. Vi har kun interesse i hos Utopia, at alle elever kommer ud i job! Dette kan lade sig gøre, fordi at du efter endt uddannelse ved Utopia er allerbedst stillet i hele rejsebranchen samt fordi vi har en lang række rejseselskaber, som foretrækker at rekruttere deres guider ved Utopia Guideschool. 

Læs flere FAQS om jobgarantien nedenfor.  

Hvad betyder Utopias Jobgaranti?

En vision for Utopia guideskole er, at alle vores beståede elever efter endt uddannelse har kompetencerne til at kunne få job hos netop det selskab de ønsker og inden for deres foretrukne område.

Jobgaranti indebærer, at alle elever der består og bliver godkendt til jobgarantien efter uddannelsen, skal tilbydes et job i rejsebranchen. Dette kan være som guide, animationsguide, børneguide, skiguide eller lignende.

Har du jobgaranti efter endt uddannelse, så er du sikret en kontrakt i hånden indenfor 6 måneder. Dette kan både være en forhåndskontrakt til den kommende sæson eller en kontrakt med start hos et rejseselskab med det samme! Tidspunktet for hvornår du kommer ud som guide afhænger af, hvornår rejseselskaberne mangler nye guider og ikke mindst dine egne ønsker til afrejse og job. 

Kommer du på skolen med den rette indstilling, lysten til at lære, deltager aktivt i uddannelsen, udviser modenhed, evne til teamwork, social og kulturel forståelse samt får godkendte resultater på de forskellige eksamener får du jobgaranti. Utopia Guideschools instruktører afgør i samarbejde med vores HR-partner for rejsebranchen, om den enkelte elev er klar til at få indfriet sin jobgaranti (Langt de fleste af vores elever bliver kvalificeret).

Jobgarantien består i, at samarbejdspartnere fra forskellige rejseselskaber kommer ned på hver skole og ansætter guider samt kalder vores elever til jobsamtaler efter endt skole. Eleverne søger enten på skolen eller efterfølgende aktivt job hos Utopia Guideschools mange samarbejdspartnere. Vi hjælper dig med at sætte jobsamtaler op med diverse selskaber indtil jobgarantien er indfriet.

Hvor lang tid der går fra du har afsluttet guideskoleuddannelsen til du står i din uniform kan variere. Tidspunktet for hvornår du kommer ud i job, afhænger af, hvornår selskaberne mangler nyt personale. Der kan gå alt fra et par dage og op til 4-5 måneder inden du står med en kontrakt i hånden. 
 
Vil du, kan du også udskyde din jobgaranti, og komme i arbejde senere. Det kan feks. være at du har nogle ting hjemme i Danmark, der skal ordnes inden.

Hvordan opnår jeg jobgaranti?

Først og fremmest vil vi gerne gøre det klart, at vi selvfølgelig hjælper alle vores elever, der ønsker at arbejde som guide, med at komme i et guidejob. 

Utopias jobgaranti i tal 

  • 95% af alle vores elever har jobgaranti ved skolens afslutning
  • 100% ansættelsesprocent af vores elever 
  • 100% af vores elever får hjælp med jobsøgning og med at komme i det rigtige job

Hvordan opnår jeg Utopias jobgaranti? Svaret er, at det er en balance mellem flere forskellige ting, der skal kombineres på guideskolen. 

Først og fremmest kræver det, at du har bestået alle dine 5 eksamener på guideskolen. Du kan læse om eksamenerne her
Husk at på Utopia Guideschool er karakterer ikke det væsentlige - men at du tilegner dig indholdet, den sociale læring og de faglige kompetencer. Det er også grunden til, at jobgarantien ikke kun er baseret på de 5 eksamen. 

For at opnå jobgarantien skal du også vise fuldt engagement på guideskolen! Vurderingen af dit engangement, sociale kompetencer, teamarbejde og kulturel forståelse er mindst ligeså vigtig for din jobgaranti.
Kan din mentor, instruktørerne og produktchefen for Utopia sammen sætte kryds ved alle disse ting samt 5 beståede eksamener, så har du automatisk Utopias jobgaranti ved endt uddannelse.

Det er en forudsætning for at opfylde jobgarantien, at du ved guideuddannelses afslutning er mindst 18 år gammel, og det er en fordel, hvis du har et kørekort. Vi har dog også flere samarbejdspartnere, hvor det ikke er et krav, at deres guider har kørekort. Så har du ikke et udelukker det bestemt ikke dine muligheder, men det vil være en fordel vil flere rejseselskaber. 

 

Perfect Match

Perfekt match

En ting er at komme ud i job, men noget andet er at komme ud i det RIGTIGE job. Her arbejder vi ud fra det vi kalder "Perfekt Match".
Det skal være det rigtige match mellem dig som ny medarbejder, men også et du er et godt match for din kommende arbejdsgiver i rejsebranchen.

I løbet af uddannelsen har vi stort fokus på at sørge for at du finder lige netop DET job i rejsebranchen, der passer bedst til dine ønsker og kompetencer. Det gør vi praktisk ved, at du har flere jobcoaching samtaler med din mentor på guideskolen. Her finder I sammen den helt rette vej for dig i guidebranchen. 

Desuden vil du modtage undervisning i bl.a. "Personlig Branding", "CV & jobsøgning" og "Fremtiden i Rejsebranchen". Alle sammen fag hvis formål er, at gøre dig parat til en karriere i rejsebranchen og vejen dertil.

Ekstern HR Partner

Hos Utopia Guideschool lægger en ære i at være ekstern HR partner for alle rejseselskaberne. Det betyder, at rejseselskaberne lægger stor tillid hos os og stoler på, at vi kan matche de rette kompetencer hos vores elever med de profiler, som de leder efter til deres guideteams.

Det er vigtigt for de forskellige rejseselskaber at få de helt rigtige medarbejdere. Derfor lægger vi så stor vægt på perfekt match, så vi sørger for at matche de rigtige elever med de rigtige selskaber, så alle får en optimalt udbytte af samarbejdet. 

 

Vejen til guidejobbet

Vejen til et guidejob

Vi gør ALT for at få vores elever i et guidejob efter uddannelsen - og der har vi faktisk 3 dage på guideskolen, der udelukkende er dedikeret til jobsøgning. Vi kalder dagene for "rejseselskabernes dage". I løbet af de dage inviterer vi rejseselskaberne end til rekruttering på guideskolen - vi hilser normalt imellem 10-15 rejseselskaber velkommen. 

I løbet af de dage holder de firmapræsentationer, hvor de fortæller om deres virksomhed, jobbet som guide hos dem, jobvilkår mm. Her har du også mulighed for at stille alle spørgsmål, som du eventuelt sidder inde med. Efterfølgende er der mulighed for at ønske en jobsamtale ved en af rejseselskaberne, hvorefter vi har en hel dag afsat til jobsamtaler. Det vil altså sige, at mange elever allerede har deres guidejob i hus dagen efter vi rejser til Danmark, når rejseselskaberne ringer dig op efterfølgende! 

Du får også undervisning i at gå til jobsamtale, skrive CV og ansøgning og ikke mindst vise dig selv fra den allerbedste side. Du har samtidig altid din mentor ved siden af dig hele forløbet igennem. 

Hvor får jeg job?

Der er utallige muligheder for alle typer job i rejsebranchen med et afgangsbevis fra Utopia Guideschool.
Du er ikke "låst" til bestemte rejsebureauer eller selskaber, men vi har tæt samarbejde med rejseselskaberne i hele rejsebranchen, hvor de fleste elever efterfølgende får et job som enten skiguide, charterguide, børneguide, fitnessguide og meget mere. 

Du kan se et overblik over vores tætteste samarbejdspartnere her:

Samarbejdspartnere   ›