Tryghedsgaranti på alle bestillinger!  Læs mere her

Jobgaranti

 - til alle beståede elever

Jobgaranti

Alle beståede elever på skolen opnår vores anerkendte Jobgaranti. Det betyder at vi sørger for, at du kan komme ud og bruge din nye guideuddannelse, hos 1 af vores mange samarbejdspartnere.

Vi sender hvert år elever ud til en lang række rejseselskaber, og nederst på siden her, kan du se et udvalg af nogle af de selskaber, vi ofte rekrutterer til. Vi får på hver skole besøg af en lang række selskaber, der kommer ned for at rekruttere guider og andet personale direkte fra skolen. Nogle elever tager derfor direkte videre ud i verden efter skolen, hvor andre måske laver aftaler om start længere inde i højsæsonen.  

Hvad er Utopias Jobgaranti?

En vision for Utopia guideskole er, at alle vores beståede elever efter endt uddannelse har kompetencerne til at kunne få job hos netop det selskab de ønsker, og inden for deres foretrukne område.

Jobgaranti indebærer at alle elever der består og bliver godkendt til jobgarantien efter uddannelsen, tilbydes et job i rejsebranchen. Dette kan være som guide, rejseleder, aktivitetsguide/animatør, børneguide, skiguide, hotelpersonale eller receptionist.

Kommer du på skolen med den rette indstilling, lysten til at lære, deltager aktivt i uddannelsen, udviser modenhed, evne til teamwork, social og kulturel forståelse samt får godkendte resultater på de forskellige eksamener får du jobgaranti. Utopia Guideschools instruktører afgør i samarbejde med vores HR-partner for rejsebranchen, om den enkelte elev er klar til at få indfriet sin jobgaranti (Langt de fleste af vores elever bliver kvalificeret).

Jobgarantien består i, at samarbejdspartnere fra forskellige rejseselskaber kommer ned på hver skole og ansætter guider samt kalder vores elever til jobsamtaler efter endt skole. Eleverne søger enten på skolen eller efterfølgende aktivt job hos Utopia Guideschools mange samarbejdspartnere. Vi hjælper dig med at sætte jobsamtaler op med diverse selskaber indtil jobgarantien er indfriet.

Hvor lang tid der går fra du har afsluttet guideskoleuddannelsen til du står i din uniform kan variere. Tidspunktet for hvornår du kommer ud i job, afhænger af, hvornår selskaberne mangler nyt personale. Der kan gå alt fra et par dage og op til 4-5 måneder inden du står med en kontrakt i hånden. 
 
Vil du, kan du også udskyde din jobgaranti, og komme i arbejde senere. Det kan feks. være at du har nogle ting hjemme i Danmark, der skal ordnes inden.

Perfect Match

1 ting er at komme ud i job, men noget andet er at komme ud i det RIGTIGE job. Her arbejder vi ud fra det vi kalder "Perfect Match". At det skal være det rigtige match mellem dig som ny medarbejder, men også et du er et godt match for din kommende arbejdsgiver i rejsebranchen.

I løbet af uddannelsen har vi stort fokus på at sørge for at du finder lige netop DET job i rejsebranchen, der passer bedst til dine ønsker og kompetencer. Mange tror måske de skal ud som ungdomsguide i deres første sæson, hvor de i løbet af skolen finder ud af at netop DET job, måske ikke er det bedste sted at starte i rejsebranchen (ungdomsbranchen er f.eks. meget krævende både fysisk og psykisk, da det er et af de mest krævende guidejobs).

Mange får også øjnene op for de mange muligheder der findes i rejsebranchen, som de slet ikke var klar over fandtes. Vi oplever ofte at ønskejobbet kan ændre sig meget, i løbet i skolen, når først man lige får en forsmag på de forskellige jobtyper der findes. 

Samtidig er det vigtigt at de forskellige rejseselskaber får de helt rigtige medarbejdere. Vi ligger derfor stor vægt på at sørge for at matchet de rigtige elever med de rigtige selskaber, så alle får en optimalt udbytte af samarbejdet.

 

 

Hvor får jeg job?

Der er rigtig mange muligheder for stort set alle typer job i rejsebranchen, med et afgangsbevis fra Utopia Guideschool. Vi er ikke "låste" på bestemte rejsebureauer eller selskaber, men vi har et ekstra tæt samarbejde med mange i rejsebranchen. Mange af vores samarbejdspartnere kommer også ned på skolen og ansætter elever direkte i slutningen af guideuddannelsen. Du kan se et overblik over vores tætteste samarbejdspartnere her:

Samarbejdspartnere   ›