Vidensbasen

Spørgsmål? Prøv vores AI-Assistent

HER FOREGÅR UDDANNELSEN

Hvor ligger skolerne placeret i verden, hvordan bor man på skolen under opholdet og hvad kan man forvente?

GUIDESKOLEN MALLORCA ➤ 

GUIDESKOLE VAL THORENS ➤

SE PRISER & BESTIL ➤

HVAD ER INKLUDERET?

Hvad er egentlig inkluderet med guideuddannelsen fra Utopia? Alt fra fly og hotel, til professionel undervisning.

INKLUDERET I PRISEN ➤ 

GRATIS SPECIALMODUL ➤

SE PRISER & BESTIL ➤

JOBGARANTI

Hvad betyder Utopias jobgaranti egentlig? Vi har jobgaranti til alle beståede elever og branchens højeste ansættelsesprocent.

OM JOBGARANTIEN ➤ 

HER FÅR DU JOB ➤ 

JOBBET SOM GUIDE ➤

OM UDDANNELSEN

Hvad bliver man undervist i på guideskolen, og hvilken type af guide kan man blive efterfølgende?

UNDERVISNING OG FAG ➤ 

EN TYPISK DAG PÅ SKOLEN ➤ 

TYPER AF GUIDEJOBS ➤

OM UTOPIA

Hvem er vi hos Utopia? Vi er skandinaviens største og mest professionelt anerkendte guideudddannelse.

HVORFOR VÆLGE UTOPIA ➤ 

HVEM ER UTOPIA? ➤ 

VORES INSTRUKTØRER ➤

KONTAKT OS

Vi sidder altid klar til at hjælpe. Ring til os, send en mail eller chat med os her på hjemmesiden. 

KONTAKT OS ➤ 

MEST STILLEDE SPØRGSMÅL ➤ 

INSPIRATIONSFOREDRAG ➤

JOB I UDLANDET

Få verdens bedste job i udlandet som guide med Utopia Guideskole. Det er fantastisk og givende at arbejde i udlandet, men det er ingen hemmelighed at det til tider også kan være en smule hårdt og udfordrende. Det kræver som en start, at man som person er både åben, nysgerrig og omstillingsparat, da du selv er i førersædet når det kommer til at skabe din nye tilværelse. Du vil få nye venner, spændende arbejdsopgaver og en masse nye oplevelser for livet.

At have arbejdet i udlandet er et kæmpe boost på dit CV, når du efterfølgende skal søge job og gøre karriere hjemme i Danmark når du vender retur. Det er værdsat hos mange arbejdsgivere, at man har været i stand til at stå på egne ben i et andet land og i en anden kultur. 

Hvad kræves for at arbejde som guide i udlandet?

Der findes ingen facitliste, når det kommer til at kortlægge hvad krav der er til at arbejde i udlandet, men vi vil herunder komme med et par gode råd.

Mange af de nedenstående punkter er ikke noget, som du forventes at kunne fra dag ét, og det er derfor mange af disse ting vi netop underviser i på guideskolen, for at kunne gøre dig klar til at varetaget jobbet som guide i udlandet. 

Sprogfærdigheder som guide

At have gode sprogfærdigheder er en fordel, da du som guide til en vis grad skal kunne kommunikere med rejsende fra andre skandinaviske partnere, ligesom du også skal kunne kommunikere diverse samarbejdspartnere, såsom f.eks. receptionister, hotelejere mv.. 

Hvis du arbejder i et land, hvor et fremmedsprog tales, skal du på den ene eller anden måde være i stand til at formidle information og budskaber klart og tydeligt. Det kan være i tale, men også med dit kropssprog.

Lokalviden som Guide

At have en grundlæggende viden om den destination, hvor du arbejder som guide, er utrolig vigtigt, og kræver at du bruger lidt tid, energi og ressourcer på at sætte dig ind i det. Dette omfatter kendskab til historie, kultur, seværdigheder og lokale skikke. At arbejde i udlandet er ensbetydende med, at du vil møde mennesker fra forskellige folkeslag og kulturer. Evnen til at forstå og respektere disse forskelle er vigtig.

Salg og service som Guide

Som guide er det utroligt vigtigt at kunne håndtere forskellige typer af mennesker og deres behov. Som guide udvikler du helt utroligt gode menneskelige egenskaber, som gør dig til en formidabel menneskekender. I forlængelse heraf vil du opnå værdifulde kompetencer inden for disciplinerne kundeservice og salg, som gør dig i stand til at opfylde dine gæsters forventninger og behov.

Organisatoriske evner

Du skal kunne håndtere at have mange bolde i luften på én gang. Du vil som guide have ansvar for nøjsomt at planlægge ture, udflugter, aktiviteter og transport, så dine gæster oplever at det hele går som smurt.

Hvor kan du arbejde som guide i udlandet?

Der er i princippet ingen begrænsninger for, hvor du kan arbejde som guide i udlandet, og du hele verden som din potentielt nye arbejdsplads. Der findes mange forskellige typer af guidejobs, og det skulle være mærkeligt om der ikke var ét, som passer til dig. Nogle få populære destinationer, hvor man kan arbejde som guide kan være:

Europa: Mange europæiske lande tiltrækker turister året rundt. Steder som Italien, Frankrig, Spanien og Grækenland er kendt for deres kulturarv og turistattraktioner. Der er muligheder hvad enten du ønsker sol eller sne.

Asien: Lande som Thailand, Japan og Indien er populære destinationer for rejsende, der ønsker at udforske forskellige kulturer og smukke landskaber.

Sydamerika: Lande som Peru, Chile og Brasilien tiltrækker eventyrlystne rejsende, der ønsker at opleve unikke naturskønheder og kulturer. 

Afrika: Safarier og dyrelivsoplevelser er populære i lande som Kenya, Tanzania og Sydafrika.

Hvordan finder du job som guide i udlandet?

Efter dit guideskoleophold hos Utopia Guideskole, så sørger vi for gennem vores unikke jobgaranti at få dig i job hos en af vores mange samarbejdspartnere, som er udgjort af samtlige rejsebureauer i Danmark. 

At arbejde som guide i udlandet er en helt fantastisk måde at kombinere din kærlighed til at rejse med en meningsfuld karriere. Det giver dig mulighed for at dele din passion og viden med andre rejsende, samtidig med at du udforsker nye destinationer og kulturer, og for oplevelser for livet. 

Så hvis du drømmer om et job i udlandet, hvad enten det er et i sabbatår eller mere permanent, så starter det her hos Utopia Guideskole.

Hvornår vil du gerne afsted?

September/Oktober 2024 MALLORCA

Dummy billede

Før pris 26.999,-

Spar 5.000,-

Fra 21.999,-

Januar/Februar 2025 VAL THORENS

Dummy billede

Før pris 27.999,-

Spar 5000,-

Fra 22.999,-

April/Maj 2025 MALLORCA

Dummy billede

Før pris 26.999,-

Spar 5.000,-

Fra 21.999,-

September/Oktober 2025 Mallorca

Før pris 26.999,-

Spar 5000,-

Fra 21.999,-

April/Maj 2024 MALLORCA

Pris 26.999,-

Spar 4000,-

Fra 22.999,-
Dummy product slider bg
TUI logo
DUF-Rejser logo
Spies logo
Apollo rejser logo
Primo Tours logo
Sunweb logo
Slopetrotter logo
Bravo Tours logo
Skilink

Min bedste beslutning nogensinde

Det er det vildeste og mest udviklende jeg nogensinde har været igennem. Det er en top professionel guideskole med de bedste instruktører, der er i branchen. Jeg er ved UTOPIAS hjælp blevet en meget bedre version af mig selv... Jeg kan kun sige af hjertet tak for den mest fantastiske oplevelse.

Venskaber for livet!

Jeg har været på Utopia Guideskole, som har været den allerbedste beslutning i mit liv. Udover tætte venskaber for livet, udvikler man sig selv så meget på 5 uger end man går og drømmer om. Undervisningen er forberedt til punkt og prikke og ikke kedelig men rent faktisk underholdende. Instruktørene er over alle forvetninger! De behandler dig som ligeværdige og bliver rent faktisk dine venner. Udover det er der pisse god vejledning og man står aldrig tilbage med spørgsmål.

Den bedste beslutning i mit liv!

Jeg tog en spontan beslutning om, at tage på Utopia Guideschool kort tid før vi skulle afsted. Det viste sig at være det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv! Jeg har gennemgået enorm personlig udvikling, overtrådt mange grænser og fået venner for livet! Undervisningen er lærerig, spændende og den klæder dig 100% på til at varetage jobbet som guide.

Min bedste beslutning nogensinde

At tage på Utopia guideschool er uden tvivl det bedste jeg nogensinde kunne have gjort. 5 uger fyldt med travle og aktive dage blandt en masse skønne mennesker, der støtter hinanden gennem opgaver og eksaminer. Man bliver presset til sit yderste nogen dage, og kan virkelige udvikle sig meget. Alt dette mens man har det sjovt med sine kammerater man får dernede. Hvis jeg kunne, tog jeg udentvivl afsted igen. Kan kun anbefale at tage afsted.

KÆMPE anbefaling herfra

KÆMPE anbefaling herfra. Det hele er så fantastisk dernede, og der bliver taget hånd om alting, så du skal bare læne dig tilbage, da du helt tryg i UTOPIAS hænder. Der intet der skal holde dig tilbage for dit livs oplevelse, altså du får venner for livet. - UTOPIAFAMILY helt ind i hjertet <3

Dummy testimonial slider bg