Specialiseringsmodul

 - inkluderet/gratis hos Utopia!

Udvid din guideuddannelse med et specialiseringsmodul 

Elsker du at arbejde med børn? Har du overblikket til at håndtere et helt hotel med gæster? Vil du arbejde med festglade unge? Eller vil du hellere fylde din dag med sport og aktiviteter? 

Nu har du alle muligheder for at dygtiggøre dig og specialisere dig indenfor nogle af rejsebranchens guidejobs med et specialiseringsmodul inkluderet i din guideuddannelse hos Utopia Guideschool!

Specialmoduler på Utopia Guideschool

Guide med speciale 

Utopias undervisningsforløb og program er bygget på det mest fyldestgørende og gennemarbejdede materiale, som findes i rejsebranchen. Undervisningsmaterialet er blevet produceret og udviklet i tæt samarbejde med en lang række rejsebureauer, for at sikre at alle elever på Utopia Guideskole besidder netop de kompetencer, som der efterspørges rejsebranchen i dag.

Udover grundforløbet, som danner selve grundlaget for guideskolen og som altid indgår, så har du muligheden for at tilvælge et specialmodul.
I grundforløbet uddannes du til at kunne varetage alle typer af guidejobs - så specialmodulet er en mulighed for at gå ekstra dybden med en gren af rejsebranchen, som du finder ekstra interessant. Det foregår den sidste uge på guideskolen, og du vil lære meget mere om hverdagen som denne type guide samt arbejdsopgaverne, og også selv få lov til at prøve det af!

Alle elever gennemgår også i grundforløbet specialmodulerne:

  • "Bæredygtighed, Klima & Turisme"
  • "Skiguiden"
  • "Animationsguiden"

 

Alt inkluderet i prisen

Vi har tilrettelagt vores undervisning, så du under de 5 uger på Utopia Guideschool har dit specialmodul inkluderet. Du behøver derfor ikke, som ved andre guideskoler, tilkøbe eller betale ekstra for tillægskurser eller lignende for at nå dit drømmejob.

Det specialmodul du vælger at fordybe dig i, har vi sørget for er med i pakken når du tager på Utopia Guideschool, og vores instruktører kommer fra hele branchen og er klar til at give dig en fantastisk oplevelse på dit specialmodul.

 

Kun på Mallorca & Cypern

Skolen på Mallorca og Cypern tilbyder valget af et specialmodul, men denne mulighed har elever på vores skole i Østrig ikke på nuværende tidspunkt. Dette er også én af grundene til at guideskolerne på Mallorca og Cypern er på 5 uger, hvor skolen i Østrig "kun" er på 4 uger (skolen i Østrig er i stedet fokuseret på ski og adventure).

Sport & Fitnessguiden

Job som sport & fitnessguide

Nyder du at holde dig i form og elsker du at være aktiv, så er jobbet som sport- og fitnessguide helt sikkert det rigtige job for dig!

Din dag består af at være aktiv sammen med dine gæster. Det kan være du står i spidsen for en volleyballturnering, vandaerobic, spinning timer, hiking, yoga eller CrossFit. Oftest udbyder rejseselskaberne en masse forskellige former for sport- og aktivitetstimer, hvor gæsterne kan tilmelde sig de forskellige aktiviteter. Derudover har du oftest arbejdsopgaver, der består i at promote næste dags aktiviteter samt planlægge og forberede timerne og aktiviteterne. 

Som sport- og fitnessguide vil du kunne arbejde på nogle af rejseselskabernes allerstørste koncepthoteller eller på sportsresorts som f.eks. Playitas eller Club La Santa Sport på den kanariske øer. 

 

Sport & fitnessguide specialmodul 

På Utopia sport & fitnessguide specialmodul får du et større kendskab til "aktiv" ferie og gør dig klar til at tage arbejdsopgaverne i denne gren af rejsebranchen, hvor der er brug for guider med et højt energiniveau og som elsker at holde sig i gang - ligesom gæsterne. Der er rigtig mange gæster, der rejser afsted på "aktiv" ferie. De nyder selvfølgelig solen og varmen, men de vil gerne have lidt mere indhold i deres ferie. De vælger rejsemål og rejsebureauer hvor der tilbydes sport, træning og aktiviteter. Hvis du ligesom dem holder af en aktiv livsstil, så burde du overveje dette specialmodul!

Kursets emner består bl.a. af følgende: 

 • Organisering af sportsbegivenheder
 • Aktiv gæsteservice
 • Jobbet på et sportsresort
 • Koncepthoteller
 • Kost og krop teori 
 • Aktiviteter for alle aldersgrupper 
 • Opbygning af træningsprogram for feriegæster
 • Planlægning af bootcamps 

Prisen for modulet er på tilsvarende uddannelser et tillægsprodukt/kursus, der ofte koster i omegnen af 4.000kr - 6.000kr. Hos Utopia er modulet inkluderet i grundprisen for din guideuddannelse.

Du vælger dit specialmodul, når du booker din guideskole. 

Ungdomsguiden

Job som ungdomsguide

Vil du være absolut midtpunkt en hel sommer? Vil du have et job hvor der er FULD smæk på HELE TIDEN? Hvor der om dagen er hygge med gæsterne ved poolen og du om aftenen sørger for at gøre diverse aktiviteter og festerne så fede som muligt. Ungdomsguiderne er rejsebranchens ¨elitesoldater", da det er det absolut mest krævende guidejob. Samtidigt er det også et meget udfordrende, lærerigt og udviklende guidejob.

Ungdomsguidens vigtigste opgave er at sørge for, at gæsterne ikke mangler noget og får den bedste ferie i deres liv. Arbejdsopgaverne i dagstimerne lyder bl.a. på at tage imod de unge gæster i lufthavnen, afholde velkomstmøde og sælge events og fester ved poolen og på stranden. Om morgenen er det også guidernes job at sørge for, at gæster er kommet godt hjem, kommer "tidligt" op og får noget ud af dagen på deres ferie - derfor går man f.eks. rundt ved formiddagstid på hotelværelserne og banker på gæsternes dør med musik, og sikrer sig at alt er som det skal være.

I nattetimerne er ungdomsguiderne også på job! De afholder pubcrawls, skumfests, bådtur og diverste fester om aftenen. Her er deres største opgave at sørge for, at alt går så nemt som muligt og selvfølgelig sikre sig, at gæsterne får en fantastisk aften!

Rejseselskaberne DUF og Uptours ansætter alle deres ungdomsguider fra Utopia Guideschool. 

 

Ungdomgsguide specialmodul

På Utopia Guideschools ungdomgsguide specialmodul lærer du om en meget spændende side af rejsebranchen, hvor der er fokus på eventplanlægning og salg. Det er en hård gren af guidebranchen at være ungdomsguide - man arbejder mange timer og på meget forskellige tidspunkter i løbet af døgnet. Det kan være tidligt om morgenen til de sene nattetimer – men det er det hele værd, for man kommer meget tæt med sine gæster og de ofte bliver rigtig tætte bekendskaber og venner.

Du får et større kendskab til ungdomsferier, gæstetypen, gennemførelse af events og mange salgsredskaber, som du også får lov til at afprøve selv ved at arrangere dit første event.

Kursets emner består bl.a. af følgende: 

 • Grundig introduktion til rejsebranchen
 • Præsentationsteknik mod unge
 • Løsning af kriser og konflikthåndtering på ungdomsdestinationer
 • Ungdomstransfer- og velkomstmøde
 • Salg til unge 
 • Samarbejdspartnere
 • Eventplanlægning 
 • Gennemførelse af fester og events 
 • Sikkerhed ved ungdomsrejser 

Prisen for modulet er på tilsvarende uddannelser et tillægsprodukt/kursus, der ofte koster i omegnen af 4.000kr - 6.000kr. Hos Utopia er modulet inkluderet i grundprisen for din guideuddannelse.

Du vælger dit specialmodul, når du booker din guideskole

Hotel, Tourism and Leisure Management

Jobs i management branchen

I rejsebranchen kommer erfaring hurtigt, og man kan blive en nøglemedarbejder for rejseselskabet efter få sæsoner som guide. Rejsebranchen har en dynamik med unge ledere og flad struktur/hieraki. Der er brug for målrettede, kreative, inspirerende, resultatorienterede guider, som kan vokse hurtigt i rejsebranchen og tage udfordringen som f.eks. destinationschef, supervisor eller hotelansvarlig. Det er det, som dette specialmodul forbereder dig på.
Læs mere om de forskellige stillinger nedenfor. 

Destinationschef

Er du en målrettet person med struktur, som kan coache og lede et guideteam? Det skal nemlig være dit ønske at levere de absolut bedste ferieoplevelser og resultater på destinationen for at varetage jobbet som destinationschef. Du skal udover dig selv også sørge for at hele dit guideteam præsterer, når det kommer til kundeoplevelser og salg. Som destinationschef har du ansvaret for den daglige drift med alt fra personale, arrangementer, udflugter, til økonomi og regnskabet i løbet af sæsonen. Du træffer også de største beslutninger og har det sidste ord. 

Supervisor

Supervisoren er på en destination destinationschefen højre hånd, og har oftest fokus på guideteamet samt feriegæsterne på rejseselskabernes største destinationer. Ansvarsområderne kan f.eks. være reklamationshåndtering, optimering af udflugter, planlægning af ugeprogrammer, effektivisering, synlighed for gæsterne mm. Man har samtidig fokus på at holde sin guider top motiveret, så de leverer god service og dermed gode servicetal og salgstal hver uge. 

Hotelansvarlig

Hotellet er ofte der hvor gæsterne tilbringer størstedelen af deres ferie. De opholder sig f.eks. på deres værelser, i hotellets restaurant, ved hotelbaren, poolen, konferencerummet, aktivitetsrummet, i træningslokalerne m.v. Derfor er driften af hotellet, og at sikre at alting fungerer optimalt på og omkring hotellet på mange måder hele nerven i en vellykket ferie. At hotellet er i top, er en afgørende faktor for at gæsterne oplever deres ferie som fuldendt.

 

Hotel, Tourism and Leisure management specialmodulet

Dette modul er for dig, som gerne vil kunne arbejde bredt inden for turisme i en ledende stilling.

Undervisningen er planlagt, så du stifter bekendtskab med ledelsesteorier, prøver nogle af dine nye teorier af i praksis med forskellige øvelser. Ligeledes får du indsigt i kulisserne bag driften af et hotel og driften af en destination med et team af guider. Du kommer også til at få dyb forståelse for destinationsdriften for rejsebureauerne. 

Har du allerede prøvet kræfter som leder i tidligere jobs er det fint, men der er intet krav til din erfaring. Vigtigst er at du har lysten og viljen til, at inspirere, motivere og engagere dine kollegaer og medarbejdere i fremtiden. 

Når du har forståelsen for hvad der sker bag kulisserne, og du har indsigt i hvad det vil sige at drive en destination eller et vellykket hotelkoncept, så er dine muligheder indenfor rejsebranchen nærmest uendelige. Vil du ud og opleve verdenen, tilegne dig en masse erfaring og få en karriere indenfor rejsebranchen med fantastiske muligheder, for også at kunne bruge dine erfaringer efterfølgende i Danmark, så er dette modulet for dig.

Kursets emner består bl.a. af følgende: 

 • Ledelse i rejsebranchen 
 • Ledelsesstile og nøgleroller 
 • Brugen af DISC i din ledelse 
 • Situationsbestemt ledelse og uddelegering 
 • Kommunikation 
 • Organisering og administration på en destination 
 • Optimering af arbejdsgangen med ugeprogrammer, arbejdsplaner mm.
 • Afrejse og ankomtsdage planlægning
 • Økonomisk sans og forståelse
 • Forhandling med samarbejdspartnere
 • Koordingering med hotel, agent, bus og partnere
 • Yielding and Revenue
 • Generel drift af hotel 
 • Kvalitetskontrol 

Prisen for modulet er på tilsvarende uddannelser et tillægsprodukt/kursus, der ofte koster i omegnen af 4.000kr - 6.000kr. Hos Utopia er modulet inkluderet i grundprisen for din guideuddannelse.

Du vælger dit specialmodul, når du booker din guideskole

Børneguiden

Job som børneguide

Er du glad for at arbejde med børn, og kunne du tænke dig at kombinere jobbet som guide med en masse glade og sprudlende unger? Så er det specialmodulet "børneguiden" du skal overveje. 

Jobbet som børneguide betyder at hver dag er fuld af underholdning og kreativitet. Som børneguide har du mulighed for at blive ansat af både hoteller, animationsbureauer og rejseselskaber, så du har masser af muligheder1

Du har dit fokus på børnefamilierne og især børnene, som du sørger for får en helt fantastisk ferie - ofte er det de børn, der efter en uforglemmelig ferie vælger at vende tilbage for selv at blive guide.
Din dag består bl.a. af at arrangere, planlægge og gennemføre børneklub og aktiviteter, lave underholdning for hele familien sammen og holde børnedisco. Det betyder altså en hverdag lige fra at gennemføre skattejagte og stå på scenen til minidisco til at blive skubbet i poolen af børnene, der efter en uge ser dig som deres bedste ven.

Så har du evnen til at tage ansvaret for de mindste i familien, er god til at skabe kontakt på deres øjenhøjde og har du måske også et legebarn indeni, så er dette det helt rigtige guidejob for dig.

 

Børneguide specialmodulet

Utopia Guideschools børneguide specialmodul er rigtig vigtigt for vores samarbejdspartnere i rejsebranchen, da der er stor efterspørgsel efter børneguider. Rejseselskaberne leder efter guider med de helt rigtige færdigheder i dette område, da det er en stor og vigtig del af deres koncept på de store familiehoteller. Børneguiderne har derfor en nøglerolle. 

Arbejdet med børn kan være krævende, men også noget af det mest givende. Børnene har formentlig glædet sig til deres ferier i op til et helt år,  Du er børnenes store forbillede og rollemodel, og du giver dem en ferie de aldrig glemmer. Det er netop nogle af de redskaber, du vil tilegne dig på dette specialmodul. 

Kursets emner består bl.a. af følgende:

 • Jobbet på et familieresort 
 • Koncepthoteller
 • Børn med særlige behov
 • Børns udviklingsstadier
 • Organisering af børneklub og aktiviteter
 • Regler og etik 
 • Underholdning for børn i alle aldre
 • Dans og bevægelse med fokus på minidisco 
 • Planlægning og udførelse af programmer og shows

Prisen for modulet er på tilsvarende uddannelser et tillægsprodukt/kursus, der ofte koster i omegnen af 4.000kr - 6.000kr. Hos Utopia er modulet inkluderet i grundprisen for din guideuddannelse.

Du vælger dit specialmodul, når du booker din guideskole.