NYHED 2024 - Bliv uddannet guide i Val Thorens  Læs mere her

Guideuddannelse

 - 5 uger på eksotiske Cypern

Guideuddannelse på Cypern

Hvert forår i Marts/April afholder vi Utopia Guideskole på Cypern i det populære ferieresort Aiya Napa.

Aiya Napa er det helt perfekte sted at gennemføre en guideskole med de smukke omgivelser, det varme klima, og med alt hvad vi skal bruge lige udenfor døren. 

Herunder har vi samlet alt information om guideuddannelsen på Cypern.

Om uddannelsen på Cypern

Guideuddannelsen på Utopia Guideschool bliver dit springbræt ud i en verden som er fyldt med nye erfaringer, nye venner og massevis af uforglemmelige oplevelser - og ikke mindst en helt utrolig personlig udvikling.

Det bliver med garanti en beslutning, som du aldrig kommer til at fortryde.

Uddannelsesforløbet er sammensat i en brancherelevant kontekst, og gennemføres på eksotiske Cypern over en periode på 5 uger.

Utopias guideuddannelse på Cypern sikrer dig den mest professionelle, virkelighedsnære og omfattende rejselederuddannelse i branchen.

Med udgangspunkt i årtiers praktisk erfaring i rejsebranchen, og en dyb forståelse for de ønsker, behov og udfordringer som rejsebureauerne står overfor i arbejdet med sine gæster på rejsemålene, uddanner vi på Utopia Guideskole branchens bedste og absolut dygtigste guider. 

Et lille udpluk af områder og fag som vi underviser i på guideuddannelsen:

 • Mikrofon- & præsentationsteknik
 • Velkomstmøde & bustransfer
 • Salg og service
 • Rejseforsikringer
 • Førstehjælp
 • Personlighedsprofiler og analyse
 • ... og MEGET meget mere.

Vi har samlet meget mere information om uddannelsens indhold, særligt om de forskellige fag, om undervisningen og meget mere på linket herunder.  

Læs mere om uddannelsen »

Hotellet du bor på

Vi præsenterer stolt hotellet du bor på under dit ophold på Cypern. Hjertelig velkommen til Hotel Tasia Maris Beach. Tasia Maris Beach er et fantastisk 4-stjernet hotel med perfekt beliggenhed i Ayia Napa, lige ned til stranden. Se vores svensk/danske instruktør Gustaf præsenterer hotellet i videoen herunder. 

Hotellet ligger lige ned til stranden, Sandy Bay, som er én af Cyperns absolut mest populære og rene strande. Hotellet ligger også tæt på mange af Aiya Napas gode spisesteder og hyggelige barer. Tilhørende hotellet finder du flere store laguneagtige poolområder, hvor der er rigeligt med liggestole og parasoller til de timer i løbet af dagen, hvor den ikke lige står på undervisning. Herudover har hotellet også flere lækre restauranter, WIFI overalt, en skøn lobbybar og meget meget mere…

Omgivelserne

Hotellet er som nævnt beliggende lige ned til stranden (50m) og med kort gåafstand til byen. Der er derfor rig mulighed for at aktivt at anvende lokalområdet, og det gør vi ved blandt andet at holde meget af undervisningen udenfor (på stranden m.m.) - men hotellet har naturligvis store og afkølede konferencelokale til indendørs lektioner.

Se billeder af hotellet og omgivelserne i billedgalleriet herunder.

 

ÅBEN BILLEDGALLERI     »


Hotellet og selve destinationen Cypern/Aiya Napa har virkelig utrolig meget at byde på. Når du går på opdagelse i nærområdet kan du både se, føle og opleve meget af det, som du senere som uddannet guide får som din hverdag. Vi har med andre ord sikret at guideskolen holdes i de perfekte rammer og omgivelser, så du på bedst mulige vis under guideuddannelsen får en smag af det liv, som venter dig når du gør en karriere som rejseleder.

Halvpension

Når du bor Utopia Hotellet på Cypern har du mulighed for under hele dit ophold at tilvælge halvpension. Det er utrolig populært, og ca. 95% vælger at gøre det. Halvpension betyder at du både har en stor og lækker morgenmad og aftensmadbuffet inkluderet under hele opholdet. Måltiderne serveres i store lækre buffetanretninger i hotellets restaurant. Vi hos Utopia anbefaler alle at tilvælge halvpension, da det er en nem, enkel og utrolig bekvem måde at indtage dagens vigtigste måltider på. Halvpension tilvælges ved bestilling eller tilkøbes ved ankomst på Cypern mod en merpris på kun 4.495 kr. 

Værelserne

På Utopia Hotellet (Tasia Maris) bor i 3 og 3 sammen i nogle nyrenoverede lyse og virkelig lækre værelser. Der er et lille køleskab, men der er ingen køkkenfaciliteter. Du vil blive indlogeret med medstuderende af samme køn. 

I vil blive placeret sammen vilkårligt på værelserne, men der er mulighed for at anmode om at bo sammen navngivne andre personer. Send os blot en mail om dette umiddelbart inden ankomst eller efter bestilling, så sørger vi for at arrangere det.

Cypern & Ayia Napa

Cypern som destination

Det er ikke tilfældigt, at vi har valgt Cypern som vores rejsemål for guideskolen i foråret. Cypern er et af skandinaviens mest populære rejsemål og med god grund! Cypern har nemlig det hele - lige fra fantastisk kultur og historie, lækker græsk mad og eksotisk klima til nogle af verdens bedste strande. Sammen med det varme vejr 9 måneder om året sørger Cypern for de perfekte rammer for vores guideskole!

Både som en del af guideskolen og i din fritid vil der være tid til at tage på opdagelse på smukke Cypern - fuldstændig ligesom, når man arbejder som guide. Du kan godt begynde at glæde dig!

 

Ayia Napa danner rammerne 

Utopia hotellet og dermed guideskolen er placeret i Cyperns mest populære ferieresort, Ayia Napa. 

Ayia Napa er et ferieresort, der rummer det hele. Her er der fuld af liv og feriestemning! Du finder øens bedste restauranter og græske tavernaer, et pulserende natteliv og nogle af de øens bedste strande som f.eks. Nissi Beach, der ligger i gåafstand fra vores hotel. Seværdigheder som Love bridge eller Blue Lagoon er også et besøg værd på en af dine fridage. 

Vi bruger også Ayia Napa by, de naturskønne områder og de flotte strande til undervisning og aktiviteter!

 

Specialmoduler

Når du tager Guideuddannelsen på Cypern med Utopia Guideschool har du mulighed for, helt gratis, at tilvælge et specialiseringmodul, hvor du går ekstra meget i dybden med et specifikt område indenfor guidefaget. Normalpris 4999 kr. 

Du kan vælge mellem følgende specialmoduler: 

 • Sport- og fitnessguiden
 • Børneguiden
 • Ungdomsguiden
 • Destination Management & Ledelse
 • Skiguiden (en del af grundforløbet)
 • Animationsguiden (en del af grundforløbet)
 • Bæredygtighed og turisme (en del af grundforløbet)

Du tilvælger det ønskede specialmodul under bestillingen. Du kan også afvente med dit valg til du er ankommet på guideskolen. Vi har på guideuddannelsen et introforløb, som forløber over de første par dage efter ankomst på Cypern, hvor vi grundigt går i detaljer med de enkelte specialmoduler.
  

Læs om specialmodulerne »

Fritiden på Cypern

5 intensive uger

Vi lægger hos Utopia Guideschool ikke skjul på, at de 5 uger som guideuddannelsen strækker sig over er intensive og til tider krævende. Guideuddannelsen er seriøs og målrettet mod at uddanne branchens absolut bedste guider. Det går vi ikke på kompromis med.

Du skal forvente lange dage med masser af arbejde og undervisning - der er meget, der skal nås og læres for at kunne varetage jobbet som guide i rejsebranchen!

Utopia Guideschool er en realistisk og brancherelevant guideskole, og det vil sige, at din tid på Utopia Guideschool skal være så virkelighedsnær som muligt til jobbet som guide. Derfor har man også en enkelt fridag om ugen på skolen samt siesta midt på dagen, ligesom man har som guide.

På sin fridag og i siestaen kan man samle kræfter og hygge sig med sine medstuderende i de fantastiske omgivelser, og tiden kan bruges præcis som man ønsker! Herunder giver vi par gode eksempler på, hvad eleverne plejer at bruge tiden på.

 

Siesta ved strand og pool

Forestil dig følgende: Der er ikke en sky på himlen, termometeret viser 30 grader og solen bager på din krop. Klokken er 13.00, og nu er der siesta! Mange vælger at gå ned på den lækre sandstrand, som ligger blot et stenkast fra hotellet. Her kan man få sig en opfriskende dukkert i det veltempererede azurblå hav, som Cypern er specielt kendt for. Hernæst op og ligge på stranden og lade solen sørge for at varme kroppen op igen, og tilføre den noget kulør. 

Man kan også vælge at smide sig ved hotellets lækre pool på en af de mange liggestole, som står fremme til fri afbenyttelse. Her kan man tage sig et par baner i poolen, og afslutte svømmeturen ved poolbaren, hvor barpersonalet står klar til at servere kolde forfriskninger som f.eks frisklavede smoothies.

Frokost på en Cypriotisk taverna

I nærområdet omkring hotellet findes der massevis at små hyggelige lokale, billige og virkelig gode Cypriotiske Tavernaer. En "Taverna" er en lokal cypriotisk restaurant kendt fra især græsk kultur, hvor der kan købes delikate og middelhavsinspirerede anretninger og drikkevarer. Mange vælger at bruge deres siesta på at gå på opdagelse i de mange tavernaer, hvor man kan få sig en lækker gyros eller mousakka. 

Udforskning af øen

På sin fridag er det oplagt at tage ud og opleve smukke Cypern! Der er noget for alle på Cypern - ligegyldig om du er til historiske byer og lokale markeder eller de smukkeste udsigter og hiking i bjergene. Du kan enten tage en bus ud til de flotte byer, udforske den omkringliggende natur til fods eller hoppe over på den anden side af gaden og leje enten en buggy, ATV eller bil og køre øen tynd! Mulighederne er mange. 

Vandsport 

Man kan både bruge sin siesta eller fridag på at tage ud på Cyperns azurblå vand! Om det er i en vandcykel, på en bådtur eller spændt fast bag en speedbåd, så er det en fantastisk måde at bruge sin fritid på og få minder for livet med hjem. 

Træning

Det er vigtigt at holde sig igang, og det indbefatter også at holde træningen ved lige. Det giver en både fysisk såvel som mental velvære, og det er en utrolig vigtig disciplin at opretholde - også når man kommer ud og indfinder sig i guidelivet efter Utopia Guideschool. 

Mange vælger derfor at bruge deres siesta på at gå i træningscenteret, tage en kort løbetur, et spil tennis/padel eller et spil beachvolley med de andre elever på stranden. Vi faciliterer dog hos Utopia Guideschool også løbende under guideuddannelsen en række effektive morgentræningspas, hvor vi samles på stranden og får pulsen op. Disse er dog helt frivillige, om man ønsker at deltage i.

Afslapning

Guideuddannelsen er som nævnt intensiv, og kan til tider være en smule krævende. Vi har et omfattende pensum, som vi skal igennem på blot 5 uger. Derfor kan der også være dage, hvor man bare har brug for at sove ud, slappe af og samle energi og overskud. Slappe af kan kan man både ved poolen og på stranden, men nogle gange kan det være skønt at ligge sig på værelset, hvor airconditionen holder en mere behagelig kølig temperatur.

Det kan også være en gåtur rundt i det eksotiske landskab med noget musik eller en podcast i ørerne. Det er helt individuelt hvordan man slapper bedst af, og man afgør bedst selv hvad det virker for en. Én ting er dog helt sikkert, du lærer dig selv meget bedre at kende under opholdet på Utopia Guideschool.

 

Udflugtspakken på Cypern

Når du er på Cypern på Utopia Guideschool, så sætter vi en oprigtig ære i at du får de absolut bedste og mest unikke oplevelser med hjem i bagagen. Derfor har vi sammensat en Udflugtspakke på Cypern, som er fyldt til renden med fantastiske oplevelser. Udflugterne er valgt efter hvad Cypern og Ayia Napa har at byde på. Vi tager både ud og ser øen, laver aktiviteter og fejre eksamen med temamiddage.

Udflugterne og arrangementerne afholdes i løbet af guideskolen, og er et tilkøb som lægges til under bestillingen. Udflugtspakken koster 1.599 og kan f.eks. inkludere følgende*:

 • Ayia Napa Waterpark
 • Bådtur til Blue Lagoon
 • Udforsking og shopping i smukke Larnaca
 • Jeepsafari med sightseeing
 • Græsk/Cypriotisk aften
 • Event- og temamiddage

  *Ovenstående er et eksempel fra sidst afholdte guideuddannelse på Cypern, og kan ændre sig fra skole til skole afhængigt af muligheder. Vi sørger dog altid for fuld værdi i udflugtspakken.

Ayia Napa Waterpark

Vi tager i samlet flok ud til det enorme vandland, som ligger lige i udkanten af Aiya Napa. Her har kan man boltre sig i adskillige forskellige pools med mere end 20 forskellige Vandrutschebaner - hvor nogle selvfølgelig er vildere end andre. Der er både for dem som elsker adrenalin i de højeste og hurtigste vandrutsjebaner eller for dem, som gerne vil tage en slapper i "lazy river".

Det er en heldagsudflugt, og byder på alt fra solbadning, vandrutschebaner og kolde drinks.

Bådtur til Blue Lagoon

Vi samler igen hele Utopia holdet, og bevæger os ud til søs, hvor vi besøger nogle af de absolut mest fantastiske badespots som Cypern har at byde på. Musikken flyder i et behageligt niveau ud over bådens dæk, hvor folk hygger og soler sig på dækket. Efter en kort sejlads kastes der anker, og det er tid til at bade i noget af det mest krystalklare havvand! Der er også mulighed for at hoppe fra bådens vippe, se på fiskene i bådens glasbund eller bare få sig en god kulør på dækket. 

Udforsking og shopping i smukke Larnaca

Det er tid til at opleve Cyperns bud på en "storby". Vi har arrangeret en bus, som tager os til Larnaca som også er der man lander, når man ankommer til Cypern. I Larnaca oplever man et lokalsamfund som i meget mindre grad er præget af turisme, når man sammenligner med Aiya Napa. Det er en interessant og autentisk oplevelse, som simpelthen hører sig til når man bruger hele 5 uger på Cypern. I Larnaca findes et stort udvalg af butikker for de shoppelystne, lækre lokale tavernaer, lokale markeder og de hyggeligste små sidegader i den historiske by. 

Jeepsafari med sightseeing

Fra morgenstunden kører vi samlet af sted i jeeps i en lang række ud mod Cyperns allersmukkeste lokationer og seværdigheder. Der er vind i håret, når vores jeeps tager os ud for at se Cypern! Vi skal se alt lige fra Love Bridge til smukke udsigter og historiske monumenter. 
Det fedeste ved hele jeepsafari turen (og de andre udflugter) er fællesskabet og oplevelsen, som man får sammen! Det er svært at beskrive, hvor meget det betyder at dele både disse oplevelser og hele guideskolen med de venner, som man får på guideskolen. 

Græsk/Cypriotisk aften

Vi har til denne aften fundet områdets absolut mest lokale og hyggeligste Taverna, som serverer helt igennem fantastisk lækker mad. Der vil blive serveret en klassisk Cypriotisk meze. En "Meze" består af en lang række forskellige små lokale retter, som serveres løbende og deles blandt de spisende - bedst sammenlignet med tapas, som vi kender det fra Spanien. Det Det klassiske ved den Cypriotiske Meze er, at der altid serveres meget mere mad, end hvad der er menneskeligt muligt at spise. Under maden spiller et lokalt cypriotisk band stemningsfyld traditionelt live-musik, som bidrager til den helt unikke stemning på en Cypriotisk Taverna, og der serveres nogle gode drinks til maden.

Event- og temamiddage

Vi hos Utopia Guideschool sørger for den ultimative charter-stemning, når vi arrangerer og inviterer til to af guideskolens absolutte højdepunkter - nemlig de berømte temamiddage. Der er tænkt på alt fra borddækning til mad. Der er altid et tema med udklædning og underholdning, men vi vil ikke afsløre mere her. Der må man vente til man modtager invitation under sin dør på guideskolen. 

Priser og Datoer

Vi afholder vores guideskole på Cypern i foråret hvert år.  

Se alle ledige datoer og priser på guideskolerne til Cypern på linket herunder.

Se datoer & priser »