Tryghedsgaranti når du bestiller din guideskole!  Læs mere

Guideuddannelse

 - i de østrigske Alper

Guideuddannelse i Alperne

Kombiner dit livs Aki- & Adventurerejse med en uddannelse du kan bruge resten af livet. Utopia Guideskole i Alperne bliver afholdt i juli/august måned. 

Og JA, du kan stå på ski i Juli måned. Glaiceren Hintertux tilbyder snedage 365 dage om året under mottoet ”The snow must go on”.

Om uddannelsen i Alperne

Hvorfor betale for at være afsted 1 måned som backpacker, for derefter blot at tage hjem igen?

På vores guideuddannelse i Østrig får du en hel måneds Adventure/skirejse og en guideuddannelse på samme tid. Uddannelsen består af 28 eventyrlige og actionfyldte dage, som markerer starten på en spændende karriere i rejsebranchen.

Efter uddannelsen kan du komme ud og fortsætte din rejse og dyrke din interesse for ski - så længe du har lyst til det - og samtidig blive betalt for det!  Klar til tiden

Vi har selvfølgelig valgt perioden(juli/august) efter at forholdene i Alperne skal være de absolut bedste om sommeren, samtidig som det passer med at du er klar når rekrutteringen hos skiselskaberne starter i slutningen af august.

Du er med andre ord når du går på Utopia Ski- & Adventure guideskole uddannet på det helt rigtige tidspunkt, hvis ønsker at komme i betragtning til vintersæsonens skijobs.

Dette er netop årsagen til at skolen er lagt i denne periode - så vi kan lykkes med at få alle jer som drømmer om et job som skiguide direkte ud i job hos en af de mange skirejsebureauer vi samarbejder med.

For dig som måske ikke kun vil være skiguide, så bliver I også klar lige på det tidspunkt ,hvor mange charterbureauer/rejsebureauer trænger til forstærkninger på deres rejsemål. Det er ofte på dette tidspunkt, at en del guider rejser hjem til Danmark igen, for at starte på studie eller lignende.

 

Undervisningen

På Utopia guideskole arbejder vi meget med ”learning by doing” da vi tror på, at du lærer bedst ved at komme ud at mærke, se og føle på egen krop, hvad fagene indebærer. Det vil sige, at du vil modtage den teoretiske del i undervisningslokalet, hvorefter du og dine medstuderende tager med instruktørerne ud og oplever, hvad du netop har lært i teori.
På denne måde kan vi trække paralleller mellem teori og praksis. Ved at blande teori og praksis, så går din guideuddannelse op i en højere enhed, og du vil få en bedre forståelse for faget.
Udover alle de klassiske guide-elementer som er en del af grundforløbet på uddannelsen, så indeholder programmet på uddannelsen i Østrig også masser af ski, adventure og action som en del af undervisningen.
I nedenstående finder du eksempler på nogle af de aktiviteter og udflugter, du som elev skal igennem:
  • Pistevisninger 
  • Skisafari 
  • Fællesskiløb
  • Alpine aktiviteter
  • Trekking
  • Summit hikes
  • Action & adventure sports
Ski & Adventure

Har du fascination for ski eller snowboard? Og drømmer du om et arbejde, hvor du bliver betalt for at stå på ski? Er du en af dem, der vil stå først op om morgenen, for at nyde dagens første sving i nypreparerede pister eller kridhvide bjerge med nyfalden puddersne?

Så er Utopia Guideskole i de østrigske Alper lige noget for dig! 

Skidelen af uddannelsen passer til dig uanset om du er begynder eller ekspert. Vi tager udgangspunkt i dit niveau, for at give dig en sjov og udviklende ski eller snowboard oplevelse. Efter vores kursus er du klar til en sæson i sneen hos en af vores mange samarbejdspartnere i skirejsebranchen.

Hintertux Glaiceren

I Zillertal ligger som tidligere nævnt Hintertux-glacieren(3.240 m), som under mottoet ”The snow must go on” tilbyder hele 365 snedage om året. Under uddannelsen benytter vi os af de 20 kilometer pister, som er åbent under højsommeren. Hintertux gletcheren ligger blot ca. 20 min buskørsel fra hotellet. 

Under uddannelsen gør vi alt for at du skal få ÉN på opleveren i de fantastiske og actionfyldte omgivelser i Zillertal. Vi klæder alle deltagere bedst muligt på til et efterfølgende job som skiguide hos en af vores mange samarbejdspartnere.

Udover at du får en helt unik oplevelse i alperne, giver denne uddannelse i lige så høj grad en stor personlig udvikling. 

Det her er det helt rigtige valg hvis du er typen som har indset, at livet er et ”one take” - og derfor gerne vil få så meget ud af det som muligt, både personligt og fagligt.FRITIDEN

Udover at du selvfølgelig kan stå på ski i fritiden, ja kan du også gå i biografen, svømme, nyde ren wellness, bowle, kælke, shoppe, spille tennis, dyrke fitness, og spille squash. Ja, i Zillertall og Mayrhofen er det umuligt at kede sig. 

I kort afstand fra hotellet finder man nogle af de fedeste afterski-barer, hvor man kan slå søm, rafle og få sig en kold øl eller cola.

Utopia Hotellet i Alperne

Under dit ophold i Alperne indlogeres du i en charmerende ”lodge”, som ligger lige i udkanten af det kendte skisportssted Mayrhofen i hjertet af Zillertal.

Hotel Gasthof Zillertall er smukt beliggende mod bjerget med en fantastisk udsigt over Ziller og dalen. Byens centrum ligger i kort gåafstand fra hotellet, og der er også transport direkte til skiliften lige uden for døren.HOTELLET

Hotellet byder på en skøn afslappende og "laid back" atmosfære og appellerer især til det yngre publikum. Værelserne og lejlighederne er enkle, men yderst funktionelle. Der er kun 15 minutters gang til centrum af Mayrhofen, men orker man ikke at gå, så kan man benytte bussen som holder blot få skridt fra hoveddøren. Hotellet byder desuden på en hyggelig lounge og bar med tv, restaurant og gratis wifi, som er et hyggeligt samlingspunkt om aftenen. 

Her får du mulighed for at dele det med ligesindede, som ligesom dig er virkelig passioneret og udleve det til fulde! Det sociale og fælleskabet er en vigtig del under et adenture ophold som dette og derfor kan du vælge mellem at bo i følgende typer af værelser og lejligheder. Du vælger når du booker din plads, men husk det er først til mølle. 

 Halvpension

Når du bor Utopia Hotellet i Alperne, så har mulighed for under hele dit guideskoleophold at tilvælge halvpension. Det betyder at du får adgang til en en stor og lækker morgen- såvel som aftensmadbuffet  under hele opholdet. Måltiderne bliver serveret som en lækker buffetanretning i hotellets autentisk østrigske restaurant. Vi anbefaler at tilvælge halvpension, da det er en nem og enkel og lækker måde at indtage dagens vigtigste måltider på. Halvpension tilvælges ved bestilling eller ved ankomst til hotellet i Østrig mod en merpris på kun 4.495 kr. Sådan bor du

Doorm-room
Du bor i et nyrenoveret Dorm-room med de andre deltagere af samme køn. Dormroom (sovesal på dansk) den enkle, men også den klart mest hyggelige og sociale indkvartering. Du bor ganske enkelt, men værelserne er lækre og nyrenoverede. Inde i sovesalene er der køjesenge, mange elektriske udtag, frakke stativer, og rigelig med skabsplads som kan benyttes til at beskytte dine personlige ejendele.

I sovesalen har du din egen seng med sengelys. Sengene er køjesenge, som er adskilt af en træbarriere fra de andre køjesenge.

De delte badeværelser har håndvask og brusere og kan findes tværs af gangen. De er friske og genopbygget i 2015. Der er en separat toiletblok, som også kan nås gennem gangen.

4-6 personers lejlighed
Du kan også vælge mod et tillæg på 500 kr, at bo i en af hotellets få lejligheder med plads til 4 eller 6 personer. Alle lejligheder har eget toilet og bad og er udrustet med et mindre lille funktionelt køkken. Dette tilvalg lægges til under bestillingen.

Turistskat

I Østrig er der indført en obligatorisk turistskat. Turistskatten fastsættes på baggrund af hotellets standard, og skal betales direkte af gæsten ved check-in på hotellet. Priserne fastsættes i henhold til den officielle hotelkategori samt længden af opholdet. Som deltager på Utopia Guideschool, som har et 4 ugers langt forløb, så skal du derofr regne med at det for hele perioden bliver ca. 56 €.

Vind legat (op til 12.500 kr)

På Utopia Guideschool uddeler vi 4 gange om året legater til nogle af branchens kommende og allerbedste guider for mere end 230.000 kr. Du kan blive udvalgt! 

Vi uddeler et stort legat på 12.500,- til 1 heldig vinder. Samtidig udvælger vi 5 vindere af vores mellem legat på 5.000,- og 10 vindere af vores lille legat på 2.000,-. Legatprogammet består af nogle få relevante spørgsmål som henvender sig til dig og dine personlige mål og ambitioner.

Tilmeld dig gratis til et legat (åbner i et nyt vindue)

Priser og Datoer

Se ledige datoer og priser på guideskolen i Østrig på linket herunder.

OBS. Lige nu er prisen nedsat med flere tusinde kroner!

Se datoer & priser »