Uddannelsen med jobgaranti

Utopia har branchens højeste ansættelsesprocent blandt beståede elver!

 

De 4 uger i grove træk

 

Uge 1

Bliv guide - Introduktionen til din udvikling…

Vi bruger den første uge på Utopia Guideskole til at give dig en grundig introduktion til rejselederens spændende verden. Vi udstyrer dig med en kunnen og en række værktøjer, som sikrer dig de bedste vilkår  og forudsætninger for et fantastisk udviklingsforløb på guideskolen. Vi underviser dig i bl.a. personlighedsprofiler, kropssprog, præsentationsteknik, rejselederens hverdag, rejsebranchens historie m.m.

Du vil opleve, at hverdagen og undervisningen gennem hele forløbet på Utopia Guideskole er nøje sammensat for at forberede dig på netop dét, som venter når du kommer ud på den anden side. Nemlig et liv og en hverdag i udlandet som guide/rejseleder.
Utopia Guideskole er rejsebranchens realistiske guideskole, som i udpræget grad fokuserer på at forberede dig på den virkelighed, du efterfølgende kommer ud i og skal være en del af.

Det er også allerede i skolens første uge, at du vil blive udfordret når du skal op i din første eksamen: Eksamen i transfer.
"Transfer" er et fagudtryk, som dækker over det at hente og bringe gæster fra lufthavnen til hotellet - og fra hotellet til lufthavnen (hhv. ankomsttransfer / afrejsetransfer). Når du efterfølgende kommer ud og skal arbejde som guide/rejseleder vil "transferen" være en fast ugentlig begivenhed, som du skal lære at mestre for at gæsterne får den optimale ferieoplevelse. Det er oftest en af de arbejdsopgaver, som de fleste rejseledere/guider ser mest frem til, da man på ankomstdagene får fornøjelsen af at møde alle de glade og forventningsfulde gæster, som for første gang stifter bekendtskab med dig som deres rejseleder.

 Instruktør Utopia guideskole

Som nævnt, så skal der når gæsterne ankommer til rejsemålet køres en transfer(transporten til/fra hotellet). Derfor har vi også lagt transfer som første eksamensfag på skolen. Der vil naturligvis være en grundig undervisning samt en prøveeksamen, før den rigtige eksamen afholdes. Det er vores mål at gøre eksamen til en glædesdag, fremfor en dag fyldt med nervøsitet og nerver. Derfor har vi forberedt et grundigt undervisningsforløb samt indlagt en prøveeksamen, som kan hjælpe med at pudse lidt genertheden af dig.

Vi ved af erfaring, at indlæringsevnen stimuleres bedst gennem en teoridel på ”klassen”, for herefter at komme ud og opleve/udføre det i praksis. 
I forbindelse med undervisning i transfer har vi derfor arrangeret det vi kalder “en lufthavnsdag”. Lufthavnsdagen er bygget op omkring en række lektioner, hvor vi kører vi i bus mod lufthavnen, og hvor en af dine instruktører i praksis viser en ankomst/afrejsetransfer - præcis som var du på en destination, hvor du præcis var ankommet og skulle mod hotellet / eller skulle mod lufthavnen for at rejse hjem.

Vi tager dig med til lufthavnen og gennemgår alt i praksis, så du kan få lov at føle, se og høre, hvordan det faktisk foregår. 

 

Uge 2

Så er vi i gang, og forventningerne skærpes…

I 2 uge på din rejseleder/guideuddannelse tager vi næste skridt. Vi har igen lagt en kronologi ind i undervisningen, som afspejler det faktiske hændelsesforløb på en destination.

Gæsterne er ankommet sikkert til hotellet, de er checket ind og har fået deres værelser - så nu er det tid til at afholde et velkomstmøde. Når du arbejder som guide/rejseleder på en destination, så vil du i langt de fleste tilfælde få til opgave at skulle holde et velkomstmøde for gæsterne. Om det er samme dag som gæsterne er ankommet eller dagen efter afhænger af ankomsttidspunktet(tid på døgnet).

Undervisningen er, som beskrevet i forrige afsnit, udarbejdet med det klare mål, at du oplever arbejdet som rejseleder så virkelighedsnært, som det overhovedet er muligt. Derfor har vi valgt at ligge undervisning og eksamen i "velkomstmøde" i uge 2. Der vil ligesom i i "transfer" være en grundig undervisning samt en prøveeksamen med mulighed for feedback fra din instruktør.

På en destination kan du komme ud for at skulle holde et velkomstmøde alene eller flere sammen. På skolen foregår din velkomstmøde-eksamen i grupper. Uge 2 på din guideuddannelse byder desuden på en udvidelse af dit kendskab til både rejsebranchen og dig selv. Du vil udforske sider af dig selv, som du ikke vidste fandtes.

Vi vil inden guideskolens start have tilsendt dig en personlighedstest, som du har udfyldt inden ankomst. Denne personlighedstest bruger vi til på guideskolen at arbejde individuelt med dig og din personlige udvikling. Med afsæt i personlighedstesten, suppleret af en række individuelle samtaler med dig, arbejder vi med løbende med at kompetenceudvikle dine stærke og svage sider. Det er vores mål at gøre dig mere selvbevidst, så du forstår at udnytte dine egne samt andres kompetencer for at nå dine mål. 

 Elever på guideskolen

 

Uge 3

Du bliver bedre og bedre…

Når du som rejseleder holder et velkomstmøde (beskrevet i uge 2), skal der fortælles om alt, hvad gæsterne har brug for at vide på deres ferie. Men det er også her, størstedelen af ugens kommende udflugter og arrangementer bliver solgt. Ugens udflugter og arrangementer kan starte allerede samme dag som velkomstmødet eller måske dagen efter. Det er forskelligt fra destination til destination. Når du er rejseleder på en udflugt, har du en unik mulighed for at give gæsterne en oplevelse, de sent vil glemme. Derfor er det at køre en god udflugt en vigtig del af rejselederens hverdag! Det store emne i uge 3 er derfor udflugter! Ligesom i de to første uger bliver tredje uge afsluttet med en eksamen. I denne uge er det en udflugt-eksamen. Gennem de første tre uger vil du modtage undervisning i salg og service. Har du en gymnasial uddannelse i bagagen, vil du kunne nikke genkendende til noget af undervisningen. Dog vil der være mange nye tiltag, som du med sikkerhed ikke har været igennem. Som nævnt i beskrivelsen af uge 1 mener vi, at indlæring sker bedst ved at modtage undervisningen i teori og efterfølgende få det afprøvet i praksis. Derfor vil meget af denne undervisning foregå uden for det normale undervisningslokale. Salg og service-undervisningen bliver afsluttet i slutningen af uge 3 med en hel dag, hvor der bliver mulighed for at udnytte alle de værktøjer, du har fået gennem undervisningen.

 

Uge 4

Sidste skridt, før drømmejobbet kalder…

I uge 4 vil der være en afsluttende skriftlig eksamen, der kan omhandle alt, hvad der er blevet undervist i i løbet af guideuddannelsen. Derudover byder fjerde og sidste uge på den sidste finpudsning, administrativt fokus, krisehåndtering, personlig branding samt fokus på jobmuligheder. Vi samarbejder med en lang række firmaer, som kan blive din fremtidige arbejdsgiver. Nogle partnere kommer og besøger skolen i uge 4 med henblik på at ansætte dig til den kommende sæson. Du får her en unik mulighed for at blive guide. Dette bidrager til, at Utopia guideskole har Danmarks højeste ansættelsesprocent.

 

Undervisning guideskolen