Uddannelsen med jobgaranti

Utopia har branchens højeste ansættelsesprocent blandt beståede elver!

 

De 4 uger i grove træk

 

Uge 1
Bliv guide - Introduktionen til din udvikling…

Den første uge på Utopia guideskole er en introduktion til rejselederens spændende verden. I denne uge bliver du udstyret med værktøjer og kunnen, der sikrer dig de bedste vilkår for et fantastisk udviklingsforløb. Du bliver undervist i bl.a. kropssprog, præsentationsteknik, rejselederens hverdag, rejsebranchens historie osv.

Du vil opleve, at forløbet og undervisningen leder dine tanker hen på det, der går dig i møde. Nemlig et liv som rejseleder! Utopia guideskole er din realistiske guideskole. Dette vil fremgå gennem hele forløbet. Ud over undervisning i at fremstå som den bedste rejseleder, byder uge 1 også på den første eksamen, transfer. Det første, der sker på en destination for en rejseleder, er ankomstdagen. Her ankommer de glade, forventningsfulde gæster, og de møder for første gang deres rejseleder.

 Instruktør Utopia guideskole

Når gæsterne er ankommet, skal der køres transfer, hvilket er transporten til/fra hotellet. Derfor er det også det første eksamensfag på skolen. Der er naturligvis undervisning samt en prøveeksamen før den rigtige eksamen. Det er vores mål at gøre eksamen til en glædesdag i stedet for en dag fyldt med nervøsitet. Derfor har vi prøveeksamen samt undervisning, der kan hjælpe med at pudse genertheden af dig. Det er vores overbevisning, at indlæringsevnen er bedst ved at få den teoretiske del på ”klassen”, for derefter at komme ud at opleve det i praksis. Det er den realistiske måde at opleve arbejdet som rejseleder på. I forbindelse med transferundervisningen får du lov at opleve det, vi kalder “en lufthavnsdag”. På disse lektioner kører vi i bus mod lufthavnen, hvor en af dine instruktører vil køre en afrejsetransfer, som var du på en destination, hvor gæsterne skulle til lufthavnen for at rejse hjem. Du kommer ind i lufthavnen og får gennemgået alt i praksis, så du kan få lov at føle, se og høre, hvordan det faktisk foregår, når gæsterne skal hjem. Efterfølgende vil du opleve, hvordan det foregår, når gæsterne ankommer. Der bliver ydermere kørt en ankomsttransfer, når vi igen går i bussen og forlader lufthavnen.

 

Uge 2
Så er vi i gang, og forventningerne skærpes…

I uge 2 på din rejseguideuddannelse tager vi næste skridt i ugens forløb på en faktisk destination. Her er omdrejningspunktet velkomstmøde, efterfulgt af en velkomstmøde-eksamen. Når du arbejder som rejseleder på en destination, vil du i langt de fleste tilfælde opleve at skulle holde et velkomstmøde for gæsterne. Om det er samme dag som gæsternes ankomst eller dagen efter afhænger af ankomsttidspunktet. Undervisningen er, som beskrevet i uge 1, så tæt på arbejdet som rejseleder som overhovedet muligt. Det er derfor, uge 2 netop byder på velkomstmøde. Som i foregående uge vil der være en prøveeksamen med mulighed for feedback fra din instruktør. På en destination kan du komme ud for at skulle holde et velkomstmøde alene eller flere sammen. På skolen foregår din velkomstmøde-eksamen i grupper. Uge 2 på din guideuddannelse byder desuden på en udvidelse af dit kendskab til både rejsebranchen og dig selv. Du vil finde sider af dig selv, du ikke vidste fandtes. Du får kendskab til dine stærke og svage sider. Du lærer at udnytte dine egne samt andres kompetencer og får redskaber, der vil hjælpe dig til at styrke dine svage sider. En vigtig del af en stor personlig udvikling!

 Elever på guideskolen

 

Uge 3
Du bliver bedre og bedre…

Når du som rejseleder holder et velkomstmøde (beskrevet i uge 2), skal der fortælles om alt, hvad gæsterne har brug for at vide på deres ferie. Men det er også her, størstedelen af ugens kommende udflugter og arrangementer bliver solgt. Ugens udflugter og arrangementer kan starte allerede samme dag som velkomstmødet eller måske dagen efter. Det er forskelligt fra destination til destination. Når du er rejseleder på en udflugt, har du en unik mulighed for at give gæsterne en oplevelse, de sent vil glemme. Derfor er det at køre en god udflugt en vigtig del af rejselederens hverdag! Det store emne i uge 3 er derfor udflugter! Ligesom i de to første uger bliver tredje uge afsluttet med en eksamen. I denne uge er det en udflugt-eksamen. Gennem de første tre uger vil du modtage undervisning i salg og service. Har du en gymnasial uddannelse i bagagen, vil du kunne nikke genkendende til noget af undervisningen. Dog vil der være mange nye tiltag, som du med sikkerhed ikke har været igennem. Som nævnt i beskrivelsen af uge 1 mener vi, at indlæring sker bedst ved at modtage undervisningen i teori og efterfølgende få det afprøvet i praksis. Derfor vil meget af denne undervisning foregå uden for det normale undervisningslokale. Salg og service-undervisningen bliver afsluttet i slutningen af uge 3 med en hel dag, hvor der bliver mulighed for at udnytte alle de værktøjer, du har fået gennem undervisningen.

 

Uge 4
Sidste skridt, før drømmejobbet kalder…

I uge 4 vil der være en afsluttende skriftlig eksamen, der kan omhandle alt, hvad der er blevet undervist i i løbet af guideuddannelsen. Derudover byder fjerde og sidste uge på den sidste finpudsning, administrativt fokus, krisehåndtering, personlig branding samt fokus på jobmuligheder. Vi samarbejder med en lang række firmaer, som kan blive din fremtidige arbejdsgiver. Nogle partnere kommer og besøger skolen i uge 4 med henblik på at ansætte dig til den kommende sæson. Du får her en unik mulighed for at blive guide. Dette bidrager til, at Utopia guideskole har Danmarks højeste ansættelsesprocent.

 

Undervisning guideskolen