Et sabbatår med mening

 - få et unikt cv, unikke oplevelser og venner for livet!

 

Ofte Stillede Spørgsmål

Vi har gennem tiden fået mange spørgsmål omkring livet som guide, løn, skolen og meget mere. Herunder har vi besvaret de mest hyppige spørgsmål. 

  

Hvad er Utopia Guideschool?

Utopia er den brancherelevante og personlige guideskole. Vi har sammensat et uddannelsesforløb, der sikrer dig som elev, den mest professionelle og omfattende rejseleder uddannelse i branchen. Vi håndplukker de bedste instruktører fra rejsebranchen til at stå for undervisningen, og de har alle til fælles at de arbejder i rejsebranchen, f.eks. som destinationschefer eller rejseledere, og ved derfor hvad der rører sig netop nu indenfor branchen.

  

Mad/halvpension

Grundprisen for et skoleforløb er altid uden pension. Pension kan tilkøbes, men vi mener ikke det er fair, at vi skal påtvinge denne del ift det at tage en guideuddannelse. Lejlighederne vores elever bor i, er alle udstyret med et fint lille køkken, hvor der er mulighed for selv at lave mad i løbet af skoleopholdet. Dette har vi valgt for at sikre muligheden for at man som elev kan holde sine udgifter på et minimum, så alle kan få mulighed for at komme afsted.
Vi anbefaler dog stadig at tilvælge pension, da vi derved sikrer at alle får en både varieret og næringsrig kost i løbet af de 5 uger. Samtidig er der et socialt samvær blandt eleverne ifm måltiderne, som det er en skam at gå glip af.

 

Lommepenge

Hvor mange lommepenge du har brug for, er jo selvfølgelig meget individuelt. Men tidligere elever har oplyst at de typisk har brugt mellem 2 og 4.000,- i løbet af deres ophold, hvis de har haft tilkøbt halvpension, og mellem 4 og 6.000,- hvis de ikke har haft halvpension i deres ophold.

 

Værelser / indkvartering

Vi har på Utopia valgt at eleverne bor 3 sammen, fremfor eneværelser eller 2 elever sammen. Vi ved af erfaring at eleverne får langt mere socialt sammen, ved at bo flere sammen, fremfor at bo alene eller kun sammen med en enkelt. Dette afspejler også i højere grad de forhold, man må forvente når man efterfølgende skal arbejde som rejseleder, hvilket er vigtigt at have fokus på, da en stor del af eleverne kommer til at at skulle bo på denne måde efter endt skoleophold, når de skal ud og arbejde i rejsebranchen.

Vi har også stort fokus på at holde prisniveauet så langt nede som muligt, så alle kan få råd til at komme på guideskole. Så i stedet for at eleverne bor på et hotelværelse 2 og 2 og deler betalingen for værelset i 2. Har vi i stedet valgt at kigge efter store og fine lejligheder på et lejlighedshotel hvor eleverne kan bo 3 og 3 i hver lejlighed så prisen er lavere. På den måde kan vi holde prisen nede, men stadig sikre både kvalitet og høj standard på indkvarteringen.

Man har altid mulighed for at tilvælge eneværelse, dog er dette mod ekstra betaling.

  

Hvad får jeg i løn?

Under skolen får du ikke løn. Når du efterfølgende kommer i job som guide, vil din kommende arbejdsgiver betale din løn. Lønnen svinger meget alt efter, hvilket selskab du arbejder for, og hvor i verden du arbejder.
Du får flybillet t/r betalt samt stillet bolig til rådighed. Ved at arbejde i udlandet findes der skattemæssige fordele. Dette er alt sammen noget, du vil få undervisning i på guideskolen.

Det er meget forskelligt, hvad du får i løn som guide. Det kommer an på, hvilket selskab du arbejder hos, og hvor megen erfaring og ansvar du har. På din første sæson som guide ligger niveauet typisk på ca. 4.000-6.000 kr. Det lyder måske ikke af meget, men du skal tænke på, at mange udgifter bliver dækket af din arbejdsgiver. Det er ting som bolig, transport og forsikringer. Ud over det er der en masse fordele ved at være guide. Du får typisk rabat eller spiser endda gratis på nogle af de restauranter, som selskabet samarbejder med. Det kan også være, at du har fået lov til at spise på hotellet, når du kommer for at besøge dine gæster. Skal du ud at have en fyraftensøl med dine kollegaer, er der typisk også mange steder, hvor du får rabat.

 

Hvor i verden kan jeg arbejde?

I princippet er der stort set ikke grænser for, hvor du kan arbejde. Dog foregår det som oftest sådan, at du bliver tildelt en destination hos din ønskede arbejdsgiver som din første destination. Herefter har du selv indflydelse på, hvor du kommer hen. Mange rejsebureauer gør det således, at du ønsker og prioriterer, hvor du ønsker at arbejde. Jo mere erfaring du har, jo flere muligheder og højere prioritet har du.

 

Hvad er optagelseskravene?

Det eneste krav er, at du er fyldt 18 år. Det anbefales, at du kan begå dig på engelsk og har kørekort, men det er ikke et krav.

 

Forsikring

Når du tager på guideskole, er det vigtigt, at du er forsikret. Guideskolen er en uddannelse, som blandt andet på grund af uddannelsens længde ofte IKKE er omfattet en almindelig års-rejseforsikring. 

Vi har et rigtig godt samarbejde med Europæiske Rejseforsikring, hvor vi anbefaler at du tegner din forsikring. Ring til os på +45 48 41 01 81, hvis du ønsker at høre mere om mulighederne og priser.

Hvis du har forsikring fra eget forsikringsselskab, skal vi have oplyst forsikringsselskab samt policenummer inden afrejse til guideuddannelsen. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække under hele uddannelsesforløbet.

 

Hvordan ansøger jeg om en plads på guideskolen?

Der er ingen ansøgning. Du skal blot melde dig til, så hjælper vi dig hele vejen til drømmejobbet!

  

Om betalingen 

Godt at vide! Når du bestiller dit Utopia Guideskoleophold er betalingen delt op i 3 rater. 

Betaling: 2.000 kr inden for 7 dage efter bestilling
Betaling: 3.000 kr inden 100 dage før afrejse
Betaling: Restbeløbet betales 60 dage før afrejse (restbeløbet)