Tryghedsgaranti på alle bestillinger!  Læs mere her

Arbejdet som guide

 - en unik oplevelse

En ny dag - hver dag!

Ikke to dage er ens, hverken på guideskolen eller som guide. Mange efterspørger en varieret hverdag i jobbet. Har du det sådan, er jobbet som guide lige noget dig. Du får et nyt ugeskema hver uge, der varierer fra sidste uge. Selvom ugen er skemalagt, kan der ske afvigelser. Din uge kan bl.a. byde på diverse udflugter/oplevelser med gæsterne, hente/aflevere gæsterne i lufthavnen, service for gæsterne, velkomstmøder, inspirationsmøder, aftenarrangementer, pistevisning samt diverse arrangementer i sneen (hvis du er skiguide) og meget mere. Du får en masse mindeværdige oplevelser rundt omkring i den store verden og møder utroligt mange forskellige mennesker. Alt sammen gratis for dig, da det er dit arbejde.

Sabbatåret

Vi ser større og større tendens til at rejse ud i verden og holde et sabbatår, inden den videregående uddannelse venter. At holde et sabbatår og få en pause fra studie kan være et godt valg for mange. At holde et sabbatår som guide kan være rigtig godt! Du kommer ud og oplever verden og får en masse med hjem i bagagen. Du får minder, der mildest talt vil gøre venner og familie grønne af misundelse.

Et sabbatår som guide er et sabbatår med mening. Ikke nok med du får et break fra hverdagen, og du oplever den store verden, giver guideskolen og det efterfølgende job dig et CV, der er yderst eftertragtet hos fremtidige arbejdsgivere i Danmark. Når du er guide, får du rykket mange grænser, lærer dig selv bedre at kende, gennemgår en personlig udvikling, lærer at tage ansvar og initiativ samt meget mere. Alle rigtig gode kvalifikationer, der også gør, at mange tidligere guider havner i lederstillinger, når de vender hjem til Danmark igen. 

Kort sagt: et sabbatår, der giver fede minder, venner for livet, et unikt CV og en spændende personlig udvikling.

 

Hverdagen som guide

Når du arbejder langt fra familie og venner, spørger nogle, om det ikke er svært. Du skal gøre op med dig selv, om du kan undvære Danmark i en periode, mens du rejser rundt. Det får du hurtigt en afklaring på, mens du går på Utopia guideskole. Rigtig mange bliver overrasket over, hvor tæt man bliver med teamet, man arbejder i som guide. Det er som at få en ekstra familie. At arbejde som guide og gå på guideskole skaber virkelig venner for livet. Man lærer hinanden at kende rigtig hurtigt, og man støtter hinanden. Alt dette har skabt navnet ”Utopia-familien”, som alle vores elever er en del af og stolt bryster sig med.

Hverdagen som guide er utrolig varieret og fyldt med masser af oplevelser.

 

Løn og arbejdsforhold

Lønnen varierer meget alt efter, hvilket selskab du kommer til at arbejde for, og hvor i verden du arbejder.
Du får flybillet t/r betalt samt stillet bolig til rådighed. Ved at arbejde i udlandet findes der skattemæssige fordele. Dette er alt sammen noget, du vil få undervisning i på guideskolen.

Det er meget forskelligt, hvad du får i løn som guide. Det kommer an på, hvilket selskab du arbejder hos, og hvor megen erfaring og ansvar du har. På din første sæson som guide ligger niveauet typisk på ca. 4.000-6.000 kr. Det lyder måske ikke af meget, men du skal tænke på, at mange udgifter bliver dækket af din arbejdsgiver. Det er ting som bolig, transport og forsikringer. Ud over det er der en masse fordele ved at være guide. Du får typisk rabat eller spiser endda gratis på nogle af de restauranter, som selskabet samarbejder med. Det kan også være, at du har fået lov til at spise på hotellet, når du kommer for at besøge dine gæster. Skal du ud at have en fyraftensøl med dine kollegaer, er der typisk også mange steder, hvor du får rabat.

Utopia Family - Din guidefaglige forening

ALLE vores elever bliver en del af #Utopia Family Vi er med dig hele vejen, inden, under og efter guideskolen.

Utopias guidefaglige forening – en del af det vi kalder #Utopia Family, som ALLE vores elever kommer til at opleve og blive en del af. Vi tager ikke ekstra betaling, for at du skal kunne blive en del af vores guidefaglige forening. Når du er tilmeldt Utopia, kan du med tryghed tage skridtet ud i din drømmekarriere i rejsebranchen.

De fleste dele af rejsebranchen, falder ikke ind under nogle overenskomster mellem arbejdsgivere og fagforeninger. Derfor vil vi tilbyde ALLE vores elever, som en del af grundprisen, hjælp og support, som møder dele af det, du normalt får i en fagforening. 

ALLE vores elever modtager faglig sparring og rådgivning om rejsebranchen. Hos os på Utopia får ALLE den vejledning som behøves, hvis der opstår komplicerede situationer på destinationen.

Vi hjælper gang på gang og for altid! - Utopia Family medlemmer har bl.a. modtaget sparring og rådgivning vedrørende deres job i udlandet, hjælp til jobsøgning, konfliktløsning og deres fremtidlige karriere.

Utopia Family er et stort netværk af gode venner, spændende bekendtskaber og fremtidlige kollegaer. Utopia Family har for medlemmerne i mange tilfælde også været en enkel og hurtig vej til et ønskejob i rejse-, fly- eller hotelbranchen både i udlandet og i Skandinavien.

Utopia går meget op i at sikre, at arbejdsforholdene er i orden på destinationerne, for de selskaber vi hjælper vores elever ud til. Vores samarbejdspartnere har ordentlige ansættelseskontrakter og vilkår, som lever op til de generelle vilkår for branchen.

Vi hjælper dog ALLE som ønsker at vi tager et ekstra kig på vilkårene, hvis der skulle opstå tvivl og/eller uheldige situationer med din arbejdsgiver.

Du har i Utopia altid en sparringspartner, hjælp og support.

Det betyder blandt andet at Utopia hjælper med:

 - At få dit drømmejob i rejsebranchen
 - Personlig jobvejleder
 - Personlig jobmatch
 - Personlig mentor og sparring
 - At skifte job, karriere og/eller arbejdsgiver i rejsebranchen
 - Lave en personlig karriereplan
 - Coaching, sparring til ansøgninger, feedback på samtaler m.m.
 - Råd og vejledning til konflikter og uenigheder på destinationen
 - Jobformidling indenfor rejse-, fly- eller hotelbranchen, både i udlandet og Skandinavien
 - Gennemgang af ansættelseskontrakt
 - Utopia Family - et kæmpe netværk af dygtige guidekollegaer
 - Vi glæder os til at byde dig velkommen i #Utopia Family og i rejsebranchen. 

 

Det gør guidejobbet for DIG!

Utopia guideskole gør mere end bare at give dig jobbet, som mange drømmer om.
Utopia guideskole har hjulpet utrolig mange nervøse sjæle med at bryde ud af skallen. Ofte bliver vi spurgt, om man godt kan tage på guideskole, hvis man er en smule genert. Hertil svarer vi: ”Det er netop en af grundene til, at du skal tage af sted”.

Et skoleophold på fire uger kan lyde som kort tid. Men du vil blive overrasket over, hvor meget du kommer til at gennemgå på disse fire uger. Vi koncentrerer og skræddersyer undervisningen til at ramme den enkelte elev, vi finder den laveste fællesnævner og bygger op. Det er vigtigt for os, at alle elever har forståelse for faget, inden vi bygger videre på undervisningen.

Når vi har så stort fokus på hver elev, skyldes det, at en stor del af guidelivet handler om at være udadvendt og imødekommende.

Du vil blive presset under dit ophold på Mallorca. Du vil havne i uvante situationer og lære, hvordan du udnytter dit team optimalt. Det er, når du er presset, at du har størst mulighed for at skabe en personlig udvikling. Undervisningen er sammensat, så det bliver spændende og sjovt at komme derud, hvor du måske ikke er vant til at bevæge dig. Dine instruktører står dig bi hele vejen gennem din udvikling. Skolen byder på en hård, lærerig og sjov tid.

Alle kan blive guide med den rette indstilling.

EFTER GUIDESKOLEN

Efter endt skole venter drømmejobbet. Hvad end det er i Egypten, Tyrkiet, Frankrig, Italien, Norge, Thailand eller Cuba, garanterer vi, at du vil få en tid, du aldrig glemmer. Rejsen starter med Utopia og fortsætter, når du står i uniformen og stolt tager imod dine gæster på en given destination. 
Utopia guideskole er med dig hele vejen i jagten på drømmejobbet. Vi er meget stolte af, at vi har Skandinaviens højeste ansættelsesprocent inden for branchen. Vi er kun interesseret i at hjælpe dig bedst muligt med at nå dine mål. Derfor har vi et begrænset antal pladser på hvert hold. På denne måde har vi fokus på den enkelte samt jobmuligheder til alle. Vi lever af succeshistorier!