Sabbatåret med mening

Få et unikt cv, oplevelser og venner for livet

 

Ofte Stillede Spørgsmål

Vi har gennem tiden fået mange spørgsmål omkring livet som guide, løn, skolen og meget mere. Herunder har vi besvaret de mest hyppige spørgsmål. 

 

Hvilken guide kan jeg blive?

Som uddannet guide fra Utopia guideskole bliver du ikke stemplet som en bestemt type guide. Du modtager undervisning og får værktøjer til at kunne varetage alle typer af arbejde. Det vil sige, at du er klar til jobbet som skiguide, charterguide, aktivitetsguide, børneguide, rundrejseguide, krydstogtguide, ungdomsguide (find selv på flere…).

I løbet af skolen finder mange ud af, hvilken retning de ønsker at gå eller måske endda kombinere flere. Mulighederne er mange.

 

Hvad får jeg i løn?

Under skolen får du ikke løn. Når du efterfølgende kommer i job som guide, vil din kommende arbejdsgiver betale din løn. Lønnen svinger meget alt efter, hvilket selskab du arbejder for, og hvor i verden du arbejder.
Du får flybillet t/r betalt samt stillet bolig til rådighed. Ved at arbejde i udlandet findes der skattemæssige fordele. Dette er alt sammen noget, du vil få undervisning i på guideskolen.

Det er meget forskelligt, hvad du får i løn som guide. Det kommer an på, hvilket selskab du arbejder hos, og hvor megen erfaring og ansvar du har. På din første sæson som guide ligger niveauet typisk på ca. 4.000-6.000 kr. Det lyder måske ikke af meget, men du skal tænke på, at mange udgifter bliver dækket af din arbejdsgiver. Det er ting som bolig, transport og forsikringer. Ud over det er der en masse fordele ved at være guide. Du får typisk rabat eller spiser endda gratis på nogle af de restauranter, som selskabet samarbejder med. Det kan også være, at du har fået lov til at spise på hotellet, når du kommer for at besøge dine gæster. Skal du ud at have en fyraftensøl med dine kollegaer, er der typisk også mange steder, hvor du får rabat.

Hvor i verden kan jeg arbejde?

I princippet er der stort set ikke grænser for, hvor du kan arbejde. Dog foregår det som oftest sådan, at du bliver tildelt en destination hos din ønskede arbejdsgiver som din første destination. Herefter har du selv indflydelse på, hvor du kommer hen. Mange rejsebureauer gør det således, at du ønsker og prioriterer, hvor du ønsker at arbejde. Jo mere erfaring du har, jo flere muligheder og højere prioritet har du.

Hvad er optagelseskravene?

Det eneste krav er, at du er fyldt 18 år. Det anbefales, at du kan begå dig på engelsk og har kørekort.

 

Hvordan ansøger jeg om en plads på guideskolen?

Der er ingen ansøgning. Du skal blot melde dig til, så hjælper vi dig hele vejen til drømmejobbet!

 

Hvorfor blive guide? Se Simon og Gustaf fortælle om deres egne erfaringer i videoen her: